Frisia E1 in mooie oefenwedstrijd ruim langs vv Heerenveen E1

Een week niet kunnen trainen in verband met ijzel, sneeuw en vorst. Toch stonden de mannen van Frisia E1 deze zaterdagochtend (graadje of 5, opkomend zonnetje) fris en fruitig om 9 uur klaar voor de oefenwedstrijd tegen vv Heerenveen E1. De trotse ongeslagen koploper van de ‘andere’ hoofdklasse. Helaas vandaag geen Boyd bij Frisia E1.

In het begin zagen we een gelijkopgaande wedstrijd waarin Heerenveen E1 iets makkelijk leek te combineren, al kwamen ze niet vaak in gevaarlijke posities en al snel werd het merendeel van het spel gespeeld op de helft van de gasten. Ook Frisia E1 kreeg niet heel veel kansen, maar leek het spel wat meer naar zich toe te trekken. Uit het niets opeens een redelijk vrije doortocht voor de spits van vv Heerenveen die knap en hard binnenwerkt. 0-1. De Frisianen bleven rustig doorvoetballen en creëerden kansen. Niet lang voor rust was het een goede actie van Basten die voorzette en Thom kon de bal hard binnenwerken bij de eerste paal. 1-1. Eigenlijk hadden we gezien de kansen met een voorsprong de rust in moeten gaan, maar dit was helaas niet het geval. 1-1 bij rust.

In de rust tevreden jongens. Veel kansen, maar nog niet zoveel goals. Na rust ging dit goed komen als we zo door zouden spelen. 

Dit bleek ook het geval, want ook na rust was de thuisploeg de betere en volgden er ook meer goals dan voor de thee. Eldin was de maker van de 2-1. Uit een tegenaanval van Heerenveen werd het 2-2 door een afstandsschot. Niet veel later was het Durk die van heel ver (150 meter, gehoord in de kleedkamer) de 3-2 maakte. Voor Durk na zijn dubbele treffer tegen Zwaluwen in de beker weer een mooi succes! Naast verdedigen (samen met Tycho en Basten vandaag) is het ook wel eens leuk om een doelpuntje te maken. Na de 3-2 was de pijp leeg bij de gasten en ging het de laatste minuten wel erg snel. De 4-2, 5-2 en 6-2 waren van spits Eldin. De 7-2 was een harde knal van Hylke en de 8-2 was wederom van goaltjesdief Eldin. Het ging zo snel dat ik niet allemaal meer weet hoe ze erin vlogen, maar geloof mij, het waren stuk voor stuk mooie goals! Na de 8-2 vond de scheidsrechter het genoeg en werden de handen geschud met de tegenstander.

Een mooie overwinning tegen een goede ploeg. Dit geeft veel vertrouwen voor de tweede seizoenshelft waarin we weer vol aan de bak kunnen in onze zware, maar leuke competitie. Als we deze lijn door kunnen trekken dan kunnen we het alle tegenstanders in onze competitie nog lastig gaan maken en dat is iets waar ik als coach erg blij van word. Jongens jullie hebben allemaal hard gewerkt en verdiend gewonnen! 

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia