Interessant oefenduel tussen sc Heerenveen E1 en Frisia E1/D combinatie

Op een guur en winderig sportpark Skoatterwald in Heerenveen speelden dinsdagavond sc Heerenveen E1 en een combinatieteam van Frisia E1 en eerstejaars D’s tegen elkaar. Het team van Frisia bestond uit de volgende spelers: John (E1), Tycho (E1), Jonathan (D1), Durk (E1), Chris (D3), Maurits (D1), Basten (E1), Boyd (E1), Thom F. (E1), Thom L. (D3) en Rutger (D1). Er werd gespeeld van 16 meter tot 16 meter 9 tegen 9.

Het begin was voor beide teams zoekende. Het tempo lag hoog, veel kansen waren er nog niet. Jonathan vocht prachtige duels uit met de uitstekende nummer 9 van Heerenveen. Hij had een overtreding nodig om toch tot scoren te kunnen komen, de scheids zag het niet en liet doorspelen (moet gezegd: later in de wedstrijd had Heerenveen een penalty moeten/kunnen krijgen dus we strepen het tegen elkaar weg.) Het bleek niet de enige goal van de avond. Een beter ingespeeld Heerenveen was de verdiende winnaar. De Frisianen lieten bij vlagen zien dat ze prima kunnen voetballen en aardig op het niveau meekunnen. Via goals van Boyd (mooie lob) en Thom L. (na assist Rutger) maakten de stand iets draaglijker. Vooral in de laatste periode werden de gaten op het veld te groot en kon Heerenveen uitlopen. Eindstand 6-2.

Zoals gezegd hebben wij genoeg gezien waar we mee verder kunnen. Tuurlijk gaat er ook nog wel eens wat fout, maar daar zijn dit leermomenten voor. De uitslag is voor ons onbelangrijk. We hebben hard gewerkt, geprobeerd om voetballend tot kansen te komen en dit is ook regelmatig gelukt. We hebben gespeeld tegen een prima ploeg en ook daar kunnen we van leren. Ouders en spelers bedankt voor een, ondanks het weer, mooie avond.

De coach(es)

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia