Oefen: SC Bolsward E1 - Frisia E1 4-10 (1-2)

Frisia E1 swingt langs SC Bolsward E1 in leuk oefenduel

In hevige regenval verzamelen de mannen van Frisia E1 vanochtend vroeg voor de oefenwedstrijd in en tegen Bolsward E1. Zonder de zieke Boyd en de geblesseerde Basten was het team vandaag aangevuld met Mauro vanuit de E2. Bolsward had tegen ons nog wat recht te zetten aangezien wij mede door een arbitrale dwaling het ticket naar Franeker (zaal) wisten te bemachtigen. 

Vorige week werd de koploper (vv Heerenveen E1) van de Hoofdklasse 2 op een forse nederlaag getrakteerd. Vandaag was de nummer 3 SC Bolsward aan de beurt om te sparren met de gretige Frisianen.

Er ontstond een leuk voetbalgevecht met twee ploegen die lekker vrijuit konden voetballen. Bolsward probeerde snel eruit te komen met de lange bal. De behendige spelers voorin en op het middenveld wisten hier wel raad mee. De verdediging met Tycho, Durk, Keeper John en voor de defensie Hylke moesten een aantal keer alert zijn op dit gevaar. Ook de Frisianen wilden graag aanvallen en probeerden snel de diepte te zoeken door het midden en over de flanken. Via mooie combinaties lukte het een aantal keer om gevaarlijk te worden, maar de Bolswarder verdediging kon voor rust nog vrij goed standhouden. Een afstandsschot kon door de keeper van Bolsward niet goed verwerkt worden. Dennis was er erg snel bij en wist dit buitenkansje om te zetten in een goal. 0-1 na een minuut of 8. Bolsward leek niet erg aangedaan en wist snel te reageren. De inschuivende goed spelende middenvelder kon doorkomen en kwam in een 2 tegen 1 situatie. Tycho probeerde het nog, maar was kansloos toen de bal op het juiste moment werd afgegeven. 1-1. De wedstrijd was weer in evenwicht. Aan beide kanten waren er voor rust een aantal mogelijkheden en met iets meer scherpte hier en daar hadden er zeker nog een paar goals gemaakt kunnen worden. Er viel nog één goal voor de rust. Eldin was de maker na een prima aanval van de Frisianen. 

In de rust even bijkomen. Het spel golfde redelijk op en neer en dus was er best wat energie gestoken in de wedstrijd. Limonade was een welkome bron van energie, net als de chocomel van Ivo. Even weer de focus op wat we hadden afgesproken. Snel de diepte zoeken als het kan en letten op de eerste aanname. De boodschap werd begrepen en fris en fruitig konden we verder.

Na rust begon het zoals het de eerste helft ook ging. Bolsward en Frisia drongen aan en er ontstonden kansen. Hylke zag van afstand dat de keeper van Bolsward net iets te ver naar de hoek stond en nam de bal vol op zijn linkervoet. Een mooie goal en de 1-3. Wedstrijd beslist? Nee. Bolsward was nog niet klaar en knokte zich in korte tijd terug tot 3-3! Ja u leest het goed. Het was een vermakelijk potje met veel strijdlust. Hoe reageerden de Frisianen? Vanaf de aftrap speelt Hylke een fraaie lange bal op Thom. Thom neemt goed aan en rond keurig af. Direct de 3-4. Hoewel het de hele wedstrijd al een beetje zichtbaar was ging daarna de machine lopen bij Frisia E1. Mooie combinaties volgden. Een-tweetjes, driehoekjes, steekpassjes het was genieten langs de kant. Eldin maakte een fraaie treffer en besliste de wedstrijd. 3-5. Of….toch…niet. Bolsward was eens te meer veerkrachtig en kwam wederom terug in de wedstrijd 4-5. De inzet van de thuisploeg was bewonderenswaardig, alleen na de 4-5 leek de pijp leeg en werden de ruimtes groter. De Frisianen profiteerden hier uitstekend van en werden opeens heel nauwkeurig in de afronding. De ene na de andere aanval vloog erin en er werd vrijuit gecombineerd. Eldin scoorde vandaag van afstand, intikkers, hoog en laag en in enkele minuten bracht hij met goals op aangeven van de met passjes strooiende Thom en Hylke van 4-5 naar 4-9. Het slotakkoord was voor de evenzo dreigende en hardwerkende Mauro. Hij maakte een paar seconde voor tijd de 4-10 en bekroonde daarmee een goede wedstrijd.

Een groot compliment aan jullie allemaal. John en zijn verdediging met Tycho en Durk voor het geconcentreerd blijven spelen en zonder jullie komen wij nooit tot aanvallen. Dennis en Mauro voor het harde werken en het doelpuntje. Lekker gevoetbald! Thom en Hylke waren vandaag vooral de aangevers en deden dit uitstekend. Eldin scoorde 6x en liet wederom zien een prima afmaker te zijn. We hebben langs de kant genoten van jullie spel en een mooie uitslag waar we zeker verder mee kunnen. Bolsward heeft geknokt en meerdere keren zichzelf terug in de wedstrijd gekregen. Het was ook voor de thuisploeg een mooie en leerzame pot en daarom was het een prima ochtend waarin het zelfs droog bleef! 13 februari wacht ons de hervatting van de competitie in Sneek tegen LSC 1890 E1. Wij zijn er klaar voor!

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia