MKV A1 - Frisia A2: 0-2 (0-2)

MKV A1 - Frisia A2: 0-2 (0-2)
Afgelopen zaterdag mocht Frisia A2 op bezoek bij RKV MKV'29 A1. Eerder dit seizoen hadden zij zich de sterkste mogen noemen na een 0-1 overwinning bij ons op De Magere Weide. Wij waren uit op eerherstel.
 
Frisia A2 heeft ervaring opgedaan in het nieuwe jaar met wisselende opstelling. Helemaal niet erg, in tegendeel! Met veel spelers vanuit de A3 en de B2 is begonnen met oefenen tegen Drachtster Boys A2. Wonder boven wonder kon deze wedstrijd gespeeld worden tussen de sneeuw en hagelbuien door. Dit soms in een zonovergoten wedstrijd zelfs! Helaas werd deze wedstrijd met 4-3 verloren maar wel waren we weer los! Vastberaden zijn wij met zijn allen om het gestelde doel te gaan behalen: het verbeteren van ons puntentotaal opgedaan in de 1e seizoenshelft! (Doelpuntenmakers toen: Karen 0-1, Robin Ley 1-2 en Roberto 3-3)
 
De oefenwedstrijd die een week later volgde werd gewonnen. SC Berlikum A1 was onze gast die dag en ook zij hebben een hele mooie ploeg. Wel waren we een maatje te groot, niet geheel op eigen kracht want er deed ook een waar kwartet mee van onze A1. In de productie van 9 doelpunten, namen zij 4 doelpunten (resp. een onzuivere hatrick van Niek, en een geplaatste vrije trap van Robert) voor hun rekening. Na de 5-1 mochten zij allen plaatsnemen op de bank en volgde A2 op eigen kracht het goede voorbeeld. Doelpuntenmakers waren Karen (1-0), Niek 2-1 en na rust 3-1 en 4-1, 5-1 Robert, 6-1 Stanley (pen.), 7-3 Ousman, 8-3 Daan en 9-3 Karen.
 
Op het mooie hoofdveld van MKV dus vandaag de eerste competitiewedstrijd in 2016 en dit o.l.v. scheidsrechter de heer Beuker. Hij blies om 14:15 het startsignaal.
Frisia liet de bal iets te onzorgvuldig rondgaan. De aanname verliep in de beginfase stroef en was dit dan toch aan het gras te wijten? Gelukkig werd MKV A1 niet echt wakker in die fase ook al hadden wij afgesproken om scherp te beginnen. Na 15 minuten kregen we meer grip op het spel en zowaar, de eerste corners dienden zich voor ons aan. Daan nam de eerste al erg verradelijk: hard en laag. We wisten er niet direct raad mee. Enkele minuten later wederom een harde strakke bal voor het doel van MKV. De bal werd knap binnengetikt door Just. Prachtig om te zien hoe dit doelpunt werd gevierd! Een combinatie van B2, A3 en A2 van Frisia. Goed dat er de afgelopen week eens (noodgedwongen) samen getraind werd!!! MKV gaf zich zeker nog niet gewonnen en er waren dode spelsituaties die erg dreigend oogden. Onze keeper Steven stond zijn mannetje en gaf uitstekend leiding aan zijn verdedigers. Zowaar, de gehele laatste linie straalde een en al rust uit. Of was dit te wijten aan het wel erg opzichtig inzakken op eigen helft van onze tegenstander? Tja, het tempo hoefden wij in deze fase niet te maken. Jeroen lokte zowaar een MKV-er uit de tent en bereikte met zijn lange bal vaak 1 van onze voorwaartsen. Het spel werd iets grimmiger en wij waren heer en meester op het middenveld. Aanvoerder Kees is - net als de afgelopen weken - erg balvast. Hij verplaatste het spel van links naar rechts en van achter naar voor. Druk op de bal werd er direct gezet als we hem kwijt waren. Dit Weer in bal bezit komen duurde vaak slechts luttele seconden. Leon en Willem vochten menig robbertje uit, veelal met balbezit als resultaat. Klasse! Alsof ze iedere dag met elkaar samenspelen, iedereen stond goed in de posities, met of zonder de bal. Het moment van de 0-2 kon niet uitblijven maar dit moment diende zich op geheel andere wijze aan: Roeland stond al enkele malen te denken van "wat is het koud zonder tegenstander" en "wat zal ik nu eens gaan doen?" want zijn man hielp vaak mee in de eigen 16. Hielp mee maar waar mee? Uit wederom een corner van Daan kwam de bal terecht  "buiten de 16" voor de voeten van ... jawel...Roeland. Even zijwaarts kappen en uithalen alsof het 1 handeling betrof (wat het overigens niet was). Boem-boem-Roeland want 0,3 seconden later raakte de bal het net en wij konden met zijn allen vaststellen dat er wederom een wonderschoon doelpunt was geboren! Zowaar probeerde ik mijn "Jörgen Klopp" immitatie uit. Daar kan nog wel iets aan gesleuteld worden maar ook voor mij geldt: iedere week verbeteren!
 
De rust halen met deze mooie voorsprong, daar slaagden we in. De thee smaakte erg goed en de stemming zat er goed in. Hele goede- en terechte vragen werden er gesteld. Er werd veel gepraat (soms net even iets teveel maar hé "wat ken ut skele bij 0-2 voor"... Nee, op het juiste moment werd er geluisterd en werden er oplossingen bedacht en heldere afspraken gemaakt. Tot zover was het al 1 van de mooiste zaterdagen van 2016... Scherpte was het toverwoord en in balbezit het spel groot maken immers: wij wilden de bal hebben en niet telkens achter een verloren bal aanhollen!
 
Iets later dan de 2e helft. Een totaal ander gezicht van onze tegenstanders. Zoals verwacht moesten we in die eerste fase alle tanden bij zetten. MKV A1 had het op de aansluittreffert gemunt. Enkele keren waren ze ook erg dichtbij. Ingrepen van een uitstekend dekkende Jordi en de reddende handschoenen van Steven deden waarvoor hij ze had meegenomen: de kleding ietwat smerig maken en tegelijkertijd het doel schoon houden! Het MKV-kwartiertje waren wij ongeschonden doorgekomen en diverse malen waren we dichtbij de genade klap. We stonden vaak ons mannetje en de ingevallen Robin verdedigde keurig mee op eigen helft als dit nodig was. Ook aanvallend stond hij zijn mannetje net als Ousman aan de rechterkant. Bijna waren hun voorzetten prooi voor onze ingevallen spits Shently (Ingevallen voor Sem, red.) 
Erg dichtbij waren beide ploegen bij een doelpunt, het was zeker geen makkie. Een doelpunt hing zowaar in de lucht. Waar ook een luchtje aan hing waren de vele vermeende buitenspel signalen. Daar waar de spelmaker Carlo aan MKV kant al de sprint aanging met Ousman, ook hij was een enkele malen verrast door zijn eigen grens. Het ging ergens om en het voetbalspelletje ontpoptte zich als ware stadsderby! Veiligheid voor alles stond niet hoog in het vaandel. Vrouwen en kinderen eerst, dat ook niet want er stonden 22 jonge mannen te strijden voor wat ze waard waren. Geen wonder dat de prima leidende scheids het soms even niet kon bijbenen. Het spel ging bij vlagen erg snel op en neer. Na reguliere speeltijd en de nodige blessuretijd blies de scheids voor het eindsignaal. Frisia "A/B/2/3", bedenkt uzelf maar een passende naam, kende een succesvolle start en dat belooft nog wat voor de komende weken. Een loeizwaar programma met Bolsward A1, GAVC A1 en hoogtepunt Dronrijp/Foarut A1 als toetje in het vooruitzicht, alle reden om vaak te trainen en om op en top fit te worden. Wij hebben afgesproken om iedere wedstrijd 100% vol aan de bak te gaan. Dit kost veel energie en vraagt veel inzet maar het mooie ervan is: we worden er iedere week sterker en beter van! Moet ook wel want tegen Dronrijp/Foarut A1 hebben we nog wat goed te maken! Iedere week stappen maken en de focus houden op wat wij ons tot doel hebben gesteld: Meedoen met de besten!
 
Fijne week toegewenst allemaal en op naar het volgende herstelmoment want het verlies in Bolsward in de 18e minuut van de blessuretijd ben ik helaas nog niet vergeten (3-2, red.)!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia