Emmen C1 - Frisia C1 (0-2) 0-8

Zaterdag 13 februari 2016
Competitie: Emmen C1 - Frisia C1 (0-2) 0-8
 
Frisia C1 heeft in Emmen een vrij eenvoudige zege geboekt op de plaatselijke vv Emmen C1. De Leeuwarders zegevierde in Emmen op hekkensluiter vv Emmen C1 met 0-8.
 
Klaas opende de score in de 8e minuut met een mooie lob op aangeven van een goede lange pass van keeper Rimar. Het veldspel  van de Frisianen was niet naar behoren, maar Emmen wist niet echt een vuist in de wedstrijd te maken.  
De Frisianen hadden vandaag niet het fraaiste van het spel en mochten in de 18e minuut in hun handen knijpen dat Emmen een bijna 100% net over wist te schieten. 
Het had zomaar in de 28e en 32e minuut 0-2 en 0-3 kunnen of moeten staan. Klaas en Jim wisten niet met scherp te schieten oog in oog met de Emmen keeper.
 
Toch wisten de Leeuwarders kort voor rust de stand uit te breiden naar 0-2. Uitgerekend de twee betere spelers van de eerste helft zorgen voor de 0-2. Jim wist met een prima steekpass Given te bedienen en die twijfelde geen moment; 0-2.
 
Na de rust wist Emmen goed uit de startblokken te komen en waren de intenties om de aansluitingstreffer te maken. Deze illusie was na 5 minuten spelen in de tweede helft teniet gedaan toen Given een afvallende bal onberispelijk binnen schoot; 0-3. Het duel was hierdoor beslist en de Leeuwarders konden uitlopen na goede uitvallen tot 0-4. Stefan wist een goede voorzet op Klaas te geven die binnenschoot. Inmiddels waren Nizar en Destin in het veld gekomen voor de goedspelende Sam en Jim.
 
In de tweede helft maakte we na vele kansen gemist te hebben de 0-5 en 0-6. 
Het was Klaasinho die zijn derde en vierde doelpunt maakte, alvorens een eigen doelpunt van Emmen en Jens (eindelijk zijn eerste in de competitie en inmiddels in het veld gekomen voor Jan Karel) de eindstand op het scorebord zette; 0-8.
 
Quick'20 blijft koploper na een 0-4 zege op Urk waardoor de nummer 8 Urk op 7 punten van de Frisianen is gezet. Stadgenoot Blauw wit wist uit van Schalkhaar met nipt 0-1 te winnen en blijft op 2 punten de Frisianen volgen. 
 
Volgende week thuis tegen het lastige Schalkhaar dat op bezoek komt in Leeuwarden waar we tegen gewapend moeten zijn.
 
 
 
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia