Frisia E1 wint in een koud Sneek van LSC 1890 E1

Frisjes langs het kunstgras in Sneek vandaag. De temperatuur was niet ver boven nul gekomen. Toch waren de Frisianen weer gretig als vanouds. Vandaag een heuse Friese klassieker tussen de twee oudjes LSC 1890 en Frisia 1883. Zonder aanvoerder Basten die met Frisia D1 meeging (en scoorde!) waren we verder compleet met 8 fitte spelers. Hylke was vandaag onze aanvoerder.

De eerste helft speelden we tegen de gure wind in en dat maakte voetballen best lastig. De beginfase was nog weinig sprankelend. Aan beide kanten waren wat kansen, maar keeper John was alert en voorin miste de overtuiging nog bij de Frisianen. Ook de schoten van afstand waren, mede door de wind, ongevaarlijk. LSC speelde met een goede laatste man die veelvuldig mee op kwam. Eldin moest hierdoor regelmatig met zijn man mee en moest heel veel meters maken, voordeel was dat we hierdoor wel ruimte kregen achter de verdediging. Hylke zag de ruimte en gaf een mooie steekbal op Eldin en hij scoorde met een lobje over de keeper de 0-1. Hierna vergaten we uit te lopen en dus bleef LSC knokken voor de gelijkmaker. Deze kwam er helaas ook. Niet lang voor rust was er een afstandsschot die hoog in het hoekje tegen de netten vloog en dus was het 1-1. De wedstrijd ging toen redelijk gelijk op richting de rust waarin beide ploegen speelden om te winnen. Ruststand 1-1.

In de rust weer even gefocust op de punten waar we op hadden getraind. Snel diepte zoeken. Op het juiste moment jagen en met de wind mee zagen we met elkaar mogelijkheden om na rust het spel naar ons toe te trekken.

Dit was al gauw het geval. De koffie was nog niet eens weggespoeld toen Boyd keurig voor zijn man kwam en een voorzet van Hylke intikte. 1-2. Hierna drukten de Frisianen wel door en probeerden we met z’n allen de wedstrijd te beslissen. Met veel druk naar voren volgden er goede kansen (Dennis op de paal o.a). Via een prachtige aanval viel de 1-3. Boyd stond bij de tweede paal en kreeg de bal keurig op tijd van Dennis aangespeeld en zo kon Boyd simpel de bal intikken. Een mooie goal van het team! De wedstrijd leek helemaal beslist toen aanvoerder Hylke een vrije trap van een flinke afstand keihard de bovenhoek inramde. 1-4. De Snekers waren echter nog niet klaar en toen de 2-4 viel nadat LSC met 2 man op John af konden komen en dit goed uitspeelden kwam het geloof weer terug. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-4 en dus konden we ons opmaken voor een heet slot van de wedstrijd. De Frisianen moesten tegenhouden en hielden LSC van de goal en trokken daarmee een mooie en belangrijke overwinning over de streep. Eindstand na 50 minuten voetballen was 3-4.

We hebben een leuke wedstrijd gezien met twee ploegen die er een mooie wedstrijd van hebben gemaakt. De wedstrijd was open en er werden regelmatig mooie duels uitgevochten en dit alles ook nog op een sportieve manier. De slotfase moesten we helaas zonder Durk spelen die een ongelukkig tikje kreeg tegen de keel en ook nog eens zijn knie openhaalde aan het kunstgras. Wij hopen dat Durk lekker uitrust en er komende week weer bij is op de trainingen. Verder een groot compliment aan het team voor het vertoonde spel en uiteraard ook aan Basten die een moeilijke keuze had, maar uiteindelijk zelf scoort en zijn eigen team wint ook nog eens. Wij gaan deze week weer lekker toewerken naar een mooie pot volgende week zaterdag om 11.30. Op de Magere Weide wacht ons dan Be Quick 1887 E1. Wederom een klassieker dus en volgens mij hebben we nog wat recht te zetten tegen de ploeg uit Haren. Ik zie jullie dan! 

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia