SWZ 2 - Frisia 2 (1-1) 2-3

Zondag 14 februari 2016
Competitie: SWZ 2 - Frisia 2 (1-1) 2-3
 
Frisia heeft mede dankzij twee doelpunten van spits Milan en een fraaie vrije trap van middenvelder Roeland gewonnen bij SWZ Boso Sneek. De 26-jarige spits nam de 0-1 en de 2-2 voor zijn rekening, waarna Roeland  de eindstand op 2-3 bepaalde.
 
Halfgebakken eerste helft
SWZ  zal ongetwijfeld wel eens betere herinneringen hebben overgehouden aan een openingsfase. De ploeg van trainer Douwe Koops wist de eerste 15 minuten als een stormram de Leeuwarders onder druk te zetten, dit ondanks dat de Frisianen de duels halfgebakken ingingen en SWZ teveel in hun spel lieten zitten.  Maar de Snekers kwamen niet tot scoren . 
Maar Milan bracht Frisia na achttien minuten aan de leiding; 0-1. Daarvoor was een 1 op 1 kans van Danny na een goede pass van Roeland om zeep geholpen, omdat de keeper van SWZ lang bleef wachten en hij zijn doel goed klein maakte op het juiste moment. Zes minuten na de 0-1 kwam SWZ de eerste helft langszij; 1-1. Tim Posthuma schoot onberispelijk raak vanaf de zestien en werd niet gehinderd door een Frisiaan.
 
Vechtlust, teamspirit en afdwingen in de tweede helft
De eerste de beste geslaagde aanval van de tweede helft (in de 51ste minuut) was meteen raak. Uit een snelle aanval kwam SWZ speler Alwin Hettinga vrij voor het Frisia doel. Die schoot de bal keurig in het Frisia doel, die Frisia keeper Tyrone de Gries kansloos liet: 2-1. Lang konden de Snekers er niet van genieten, want vanaf de aftrap was het alweer raak. Milan Staalenhoef zag de SWZ keeper te ver voor zijn doel staan en schoot vanaf de middenlijn fantastisch raak; 2-2.
 
Knak momentje voor SWZ
SWZ dacht zich naar de eerste zege in 2016 te voetballen, maar na de gemiste kansen in de 11e en 13e minuut (beide op de lat) toen kwam het 'Frisiaanse twenty five speldenprikjes moment '.  De goedspelende Marvin wist nog tussendoor na zelf goed afjagen een 1 op 1 kans te creëren, maar helaas kwam hij oog in oog met de SWZ Keeper niet tot scoren. Opeens lag er veel ruimte achter de verdediging van de Snekers waardoor de Frisianen een aantal goede kansen kregen. Het leek lange tijd af te stevenen op een 2-2 gelijkspel, maar net voor tijd kwam de winnende voor Frisia.  Hij viel in de 88este minuut door een mooi genomen vrije trap van Roeland die hij onberispelijk in de rechterhoek krulde. Een knappe overwinning van de Frisianen en complimenten voor het veldspel, de strijd en de inzet. Volgende week thuis vol aan de bak tegen koploper en al bijna kampioen Be Quick 1887 uit Groningen. 
 
Frisia zondag 2: Tyrone de Gries, Jorn Wieringa (46. Jeroen Kuipers), Romke Brinkman, Hugo Tekstra, Alex Momparler, Marcano Flijsijn  (60. Willem Schreiber), Roeland Jager, Danny van Dijk, Marvin Baron (79. Jeffrey Timmer), Fouad Sedki (75. Karen Sedrakjan), Milan Staalenhoef. 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia