FrisiaUtVijfde verliest `kopke` maar wint 6 punten

Zondag 7 februari de eerste wedstrijd van UtVijfde na de winterstop op sportpark Meinga te Grou tegen GAVC 4. Meerdere trainingssessies tijdens de winterstop zouden moeten leiden naar het kampioenschap in de 5e klasse 07. Het is een zondagochtend met veel wind.

Het begin van de wedstrijd is voor GAVC. Met de wind in de rug en veel fysieke kracht wordt het Utvijfde onder druk gezet. Frisia kan zich hier maar moeizaam onderuit spelen. Toch komt UtVijfde op 0 - 1. Een bal op links lijkt over de zijlijn te gaan. In een uiterste poging gaat Bart in de sliding en zijn pass komt over de middenlijn aan bij Koos. Hij gaat op weg naar de goal en rond beheerst af in de korte hoek. Tijdens zijn poging krijgt hij een duwtje waarna hij ongelukkig terecht komt op zijn linkerarm. Koos moet het veld verlaten met wat later in het ziekenhuis blijkt een verbrijzeld Radiuskopje. Dit is toch een enorme domper in een doelpuntrijk seizoen voor Koos. De keeper van GAVC speelt de bal zo in voeten van Rein Pieter. Een vrije doortocht leidt uiteindelijk tot een doelpunt van Leo. Meerder keren druk zetten van achteruit is de verdediging van GAVC te machtig en Stephan gaat alleen op de keeper af. Zou hij scoren is wat iedereen zich afvraagt. Hij schiet de bal richting de linkerhoek. En alles lijkt in slow motion te gaan. U kent het wel zo'n moment waarin de tijd stil lijkt te staan. Waarin u zich afvraagt welke nummers Eddy Wally ook alweer gezongen heeft of waarin u denkt wat zou ons de klassieker vanmiddag brengen? Hoe dan ook de bal gaat via de linker paal in de goal en FrisiaUtVijfde leidt met 0 - 3. Dan een corner van GAVC waarna er een counter komt waarvan PSV elke week weer droomt. Via het middenveld komt de bal bij de opkomende Friso, zijn voorzet wordt door Robert Jan afgerond. 0 - 4 is de ruststand. In de 2e helft dan eindelijk het debuut van Sander in FrisiaUtVijfde. Hij werkt een corner keurig af en dit is het 5e doelpunt van het UtVijfde. Hierna lopen meerder spelers uit positie en GAVC kan 2 doelpunten maken. Tussendoor puntert Rein Pieter de bal tegen het scheenbeen van de laatste man waardoor de eindstand uiteindelijk 2 - 6 is. Niet echt een goede wedstrijd maar wel de 3 punten mee naar huis.

Op Valentijnsdag neemt UtVijfde het thuis op tegen Irnsum 4. De enige nederlaag dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Irnsum. Dit moet natuurlijk recht gezet worden. Een wedstrijd die gelijk opgaat en waarin er weinig kansen te zien zijn. Misschien dat een corner kan leiden tot een doelpunt. Dit gebeurt ook. Gerton kopt met zijn neus de 1 - 0 binnen. Robert Jan gaat in buitenspelpositie? op de keeper omspeelt hem en scoort zo de 2 - 0. Rein Pieter mag dit even later ook proberen maar mist helaas de goal. Aan het einde van de 1e helft is er meer druk van Irnsum. Een zeer grote kans, vrij uithalen in de zestien, gaat gelukkig naast de goal van Anne. Tijdens de rust worden er 5 verse krachten ingebracht. Het positiespel blijft goed van het UtVijfde. Vlak na rust wordt Friso vrijgespeeld aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt uit de lucht keihard afgerond door Sander. Een paar minuten later mag Paul een corner nemen. Door de wind haalt hij net de eerste paal. De keeper slaat de bal in eigen goal waardoor de stand op 4- 0 komt. Na weer een goede aanval komt de bal aan de linkerkant bij Bert. Zijn voorzet met buitenkant! rechts wordt binnen geschoten door Jaap. Een voorzet van de rechterkant wordt prachtig binnen gekopt door Irnsum. Vlak hierna schiet Sander de bal onder de keeper door. De spits van Irnsum draait goed weg en bepaalt de eindstand op 6 - 2. Een zeer goede overwinning en 6 punten richting een mogelijk kampioenschap.

Namens de gehele selectie van UtVijfde sterkte Koos tijdens de revalidatie.

Fan van Ted

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia