Frisia E1 ten onder in spectaculair voetbalgevecht tegen Be Quick 1887 E1

Vorige week LSC 1890, nu Be Quick 1887. De tegenstanders worden steeds ouder, de wedstrijden steeds beter. Het was wederom een potje om van te genieten. Op voorhand was het al spannend want beide ploegen staan er ongeveer gelijk voor op de ranglijst en de Frisianen hadden nog wat recht te zetten na een 6-1 afstraffing in Haren eerder dit seizoen. 11.30, Thom mocht met de D1 mee naar Groningen en dus 7 spelers aan de aftrap en 1 wissel.

Be Quick 1887 nam vanaf de aftrap het initiatief. De ploeg combineerde makkelijker en met goed voetbal waren ze de eerste 10 minuten oppermachtig. Met een zeer goede as (laatste man, mid-mid-spits) en er omheen veel snelheid was de ploeg levensgevaarlijk en een ware plaag voor de Frisiaanse defensie. Vlotte combinaties, doorbewegen, goede opbouw, we werden echt even van het kastje naar de muur gespeeld en na 5 minuten volgde een terechte 0-1 achterstand. Nog binnen de 10 minuten verdubbelde de ploeg uit Haren de voorsprong en kwam het terecht op een 0-2. Achteraf gezien mochten we blij zijn dat het hierbij bleef in deze fase want we stonden op wankelen. Na wat omzettingen in het veld ging het beter lopen en knokten de Frisianen zich terug in de wedstrijd. Zo af en toe lieten we even de tanden zien en kregen we ook mogelijkheden om te scoren. Boyd greep goed in als linksback, kwam mee op en vond Eldin in de diepte. Met een bekeken schot maakte hij de 1-2 en kreeg Frisia E1 weer de spirit te pakken dat er vandaag niet verloren hoefde te worden. Voor rust hadden we nog de 2-2 kunnen maken, maar helaas zat de afwerking vandaag wat tegen en dus gingen we rusten met een 1-2 achterstand.

In de rust toch nog enigszins blij dat het ‘maar’ 1-2 stond. De beginfase was van onze kant niet goed, maar positief was toch de drive die er nog was bij de jongens. Als het niet met goed voetbal kan, dan moet het maar met veel strijd. Het geloof was er nog en de jongens hadden er vertrouwen in dat we dit nog goed konden maken.

Na rust zagen we een hele andere wedstrijd. Het werd een strijdtoneel met twee ploegen die er een spektakel van maakten wat we dit jaar zelfs in het Cambuurstadion nog niet gezien hebben. Een ontketend Frisia E1 speelde met het hart en speelde alle schroom van zich af. Be Quick 1887 werd teruggedrongen, maar bleef uiteraard wel gevaarlijk met goede spelers en veel snelheid. De kansen waren voor de Frisianen. Zo was er een goede kans voor Eldin, maar zijn stiftje was te zacht. Basten raakte een goede voorzet niet lekker en schoot hem zo hoog naast. Hylke raakte de kruising van een meter of 20 en een vrije trap van wederom Hylke werd van de lijn gehaald. Ik vergeet er ongetwijfeld nog een paar, maar het is duidelijk, Frisia E1 drong aan en bleef tot aan de laatste seconde alle energie in de wedstrijd pompen. Het was af en toe hard, soms net té, maar gemeen was het niet. Be Quick 1887 E1 bleef niet ongevaarlijk en via de counter hadden ze de wedstrijd ook zo maar kunnen beslissen. Een vrije trap belandde nog op de lat na ingrijpen van John, maar het Be Quick van de eerste 10 minuten zagen we na rust niet terug. Ook in de laatste seconden bleven de Frisianen gemotiveerd en werd er volop druk gezet naar voren. Achterin namen we risico, maar we vonden het waard om te vechten voor in ieder geval dat ene puntje. U voelt het wellicht aankomen. Het mocht helaas niet zo zijn. Na 25 intense en hete minuten op een verder druilerige dag bleef de stand haken op 1-2 voor de gasten. Op basis van de eerste 10 minuten is die stand nog mager, op basis van de tweede helft doet het geen recht aan de verhoudingen. Hoe dan ook de teleurstelling was groot en de opluchting aan de kant van de gasten was zichtbaar.

Jongens ik moet jullie een groot compliment maken. Als coach geniet ik hier meer van dan een 10-0 overwinning. Dit is zo ontzettend leerzaam en het was genieten om jullie strijdlust mee te maken langs de kant. Na een moeilijk begin zijn we daarna slimmer gaan voetballen en kregen we controle op de wedstrijd. Dit is vanaf de kant te coachen, maar jullie voeren het uit en dus maakt dat mij trots. De beleving die jullie in de wedstrijd gegooid hebben was prachtig. De teleurstelling is terecht en hoort bij het verwerken van een verlies, maar uiteindelijk word je hier als voetballer alleen maar beter van. Frisia en Be Quick, twee voetbalbolwerken uit het noorden, maakten vandaag reclame voor de sport voetbal. Hier zouden heel veel ploegen ontzettend van kunnen leren.

Een trotse coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia