Frisia A2 - SC Bolsward A1: 0-1 (0-0)

Vorige week dus 3 mooie punten behaald tegen MKV A1 (0-2). Deze zaterdag staat SC Bolsward A1 op het programma. Bolsward speelde het afgelopen weekend keurig gelijk tegen mede-titel kandidaat SDS A1 (3-3). Eigenlijk doen zij wat wij voor de winterstop deden: de competitie erg aantrekkelijk maken.
 
Onder leiding van Richard Dijkstra begonnen we aan de wedstrijd. Dit met wederom vele mutaties en blij waren wij met de aanwezigheid van Just en Guus. Ook de herstellende Stanley en Ruben waren van de partij. Stanley begon uit voorzorg ook vanaf de bank.
 
Het spel golfde over en weer en duidelijk was het in de eerste helft wie het beste van het spel had. Frisia tikte de bal prima rond en vele aanvallen leidden de kansen in. Eerst haalde onze Jordi, na een combinatie met Karen, prima de achterlijn. Zijn voorzet was ook een goede maar helaas kwam onze spits Ousman net te laat om de bal in een vrijwel leeg doel te tikken. Met een beetje geluk had het vrij vroeg in de wedstrijd al 1-0 gestaan. Echt makkelijk was het niet want onze tegenstander verdedigde erg compact rond eigen 16 en met veel spelers onder de bal. Toch was het een steekpass die voor de voeten van Roberto belandde. Met een sierlijke beweging omspeelde hij 2 tegenstanders. Dit was een heerlijke aktie die een 1-op-1 met de keeper opleverde. Eigenlijk deed Roberto alles goed maar de afronding ging recht op de keeper af. Dit terwijl hij het net afgelopen donderdag nog prima wist te vinden in een afrondsessie op de training. Haha, de keeper van toen had niet zoveel aantrekkingskracht kennelijk!
Even later volgde er een hoekschop vanaf de rechter flank van het veld. Jeroen gaat dan vaak mee als  extra lucht offensief. De bal belandde op zijn slof en met een halve omhaal werd zijn fantastische inzet wonderbaarlijk gekeerd door de keeper van Bolsward A1. Wederom pech dus... Het rustsignaal diende zich aan. 
 
In de kleedkamer kwamen we tot de conclusie dat het eigenlijk helemaal niet zo slecht ging. Onze tegenstander kon geen vuist maken en veelal was onze verdediging heer en meester. Er werd zeer volwassen gespeeld en het enige dat ontbrak was een doelpunt voor ons. Onze aanvalslinie werd weer gereset want we spraken door dat
deze knapen het vertrouwen verdienden. Wel moest er een tandje harder worden gewerkt. 1 wissel werd doorgevoerd omdat ook Ruben aan het terugkomen is van ruim een week griep. Just nam de positie in van aanvoerder Kees en deze ging iets meer in de controle spelen op de plek van de gewisselde Ruben. 
 
De tweede helft zagen we een veel gretiger Bolsward uit de startblokken komen. De duels werden veelal scherp ingezet maar leden van tot balverlies. Gek genoeg kwam onze tegenstander zelden tot ons strafschot gebied. We kregen zelf maar weinig grip op de aanval en Stanley werd als frisse aanvaller gebracht voor Roberto. Dit pakte niet goed uit want al vrij snel liet de conditie van Stanley hem in de steek. Verder dan een aantal prima afstandschoten door Just kwam het niet. Even later was het een aktie van Leon vanaf links. Leon dribbelde langs zijn tegenstander de 16 in. Hier werd hij op behoorlijk harde wijze geblokt en de scheidsrechter beoordeelde deze situatie als reglementair. Het betekende voor Leon einde wedstrijd vanwege een scheurtje in zijn bovenlip. (Later in de middag zou dit hem 7 hechtingen opleveren en inmiddels gaat het weer goed met Leon, red.)
 
Niet veel later toch een uitval van Bolsward aan de linkerkant van het veld. Door wederom een botsing lagen 2 spelers van hen te kermen van de pijn. Ook al kreeg dit veel aandacht vanuit het veld en er buiten, de aanval van Bolsward liep door. Een klein gaat in onze defensie werd benut door de allert reagerende spits. Hij haalde uit
in de korte hoek en liet onze keeper Kaan kansloos. De bal belandde via de binnenkant van de paal in ons doel. En wederom werd een voetbalwet verheven tot wetenschap: scoren wij niet uit de vele kansen die er waren, de kans dat de tegenstander dit dan wel lukt wordt iedere minuut groter. Zie ook hier: 0-1 Hoewel er nog genoeg speeltijd over was, we konden deze teleurstelling niet meer te boven komen. Onze spelers gingen op rare posities voetballen en het oogde erg rommelig. Dit heeft met zelfvertrouwen te maken. We moeten leren om hiermee om te gaan. We spelen uistekend voetbal dus voortaan rustig blijven en speel je spel zoals we dit altijd doen: verzorgd, gedreven, al met al met het koppie erbij. Nu was dit niet het geval.
De uitstekend keepende Bolsward keeper hield zijn doel schoon. Daar waar wij vergaten om te scoren, vandaag kregen wij een lesje effectiviteit maar ook voetbalslimheid! Het plan van Bolsward had tegen ons gewerkt: compact verdedigen, snel omschakelen naar de aanval en bij balverlies weer massaal inzakken. Waar had ik deze zin vaker gehoord?
 
De scheidsrechter liet nog enige tijd doorspelen maar ook al liet hij tot St. Juttemus doorspelen, de bal zou er ook in dat geval niet in zijn gegaan. Na hard werken, dit kan een team nu ook eens overkomen. We moeten er weer hard aan werken de komende weken met een vrije dag komend weekend. Laten we er vanuit gaan dat iedereen weer fit gaat worden na de griepjes en blessureleed. Op naar de volgende wedstrijd, op naar beter en vooral op naar het 60e doelpunt van dit seizoen!
 
Henk

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia