Competitie: Frisia C1 - Schalkhaar C1 (1-1) 2-1

Zaterdag 20 februari 2016
Er lijkt eindelijk een einde te komen aan het verliezen in de laatste minuut van Frisia.
De Leeuwarders boekten in eigen huis tegen de nummer 10 Schalkhaar een benauwde  competitiezege in de laatste minuut: 2-1.

In de eerste twintig minuten konden de Leeuwarders de ploeg Schalkhaar uit Deventer helemaal murw spelen maar het bleef bij een 1-0 voorsprong na 7 minuten spelen van de goedspelende Jens.

Er werden genoeg kansen gecreëerd maar de aantal mogelijkheden na de 1-0 gingen er niet in!. Hierna nam Schalkhaar het heft echter iets meer in handen en kwam uit een dom weggegeven vrije trap van de Frisianen door een kopbal van de spits op 1-1.

De thuisploeg deed kort hierna een goed tegen offensief maar Klaas schoof zijn enorme kans voorlangs het doel.

De Frisianen leken zich toch aan het eind van de eerste helft herpakt te hebben en creëerden  enige goede kansen. Het had zomaar 2-1 kunnen staan als Jens in de 33e minuut de bal met wat meer beleid langs de keeper had geschoven echter deze redde uitstekend.
 

In de rust duidelijk gemaakt dat er korter op het middenveld de duels moesten worden gewonnen en achterin meer vanuit de opbouw moest worden gespeeld in plaats van te snel de lange bal.

De beginfase van de tweede helft kon alle kanten op. De 2-1 of 1-2 hing in de lucht, al liet die nog lang op zich wachten:  Rimar keerde in de 60e minuut een penalty van Schalkhaar en een 1 op 1 kans van Jens kon net geen doel treffen.
De wedstrijd leek gespeeld met een 1-1 gelijkspel, maar in de laatste minuut deed Frisia het onmogelijke (Jens benutte een totaal verkeerde bal die in het doel van de verbouwereerde Schalkhaar keeper) belandde en plots was Schalkhaar van de leg.
Het kon niet meer baten voor de Deventenaren en de eindoverwinning in de laatste minuut was eindelijk gerechtigd na 3 keer in de laatste seconden te hebben verloren (van GVAV Rapiditas uit, Quick'20 uit en Oranje Nassau uit).

Niet geheel verrassend van de Frisianen, omdat de teamspirit positief mag worden genoemd.
Dat er werd gewonnen deerde de Frisianen niet, Schalkhaar had er zichtbaar meer moeite mee en dat uitte de trainer ook.

Volgende week een oefenwedstrijd thuis tegen Be Quick Dokkum C1 en dan de week erop een vrij weekend waarna Urk thuis op het programma staat.

Door de winst wordt een prima 6e plaats bestreken en is er zicht op SC Genemuiden C1 (2 punten) en Oranje Nassau (3 punten) om zo omhoog te klimmen.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia