Frisia E1 wint leuk oefenduel in Zwartsluis

Vandaag een leuk duel op het programma. In Zwartsluis tegen de koploper van de regionale hoofdklasse DESZ E1. Een goede ploeg die we al eerder zijn tegengekomen dit jaar in Groningen bij het boardingtoernooi. Het weer is prachtig, de omgeving fraai, zo fraai dat we even een extra rondje door het Drents/Overijsselse land maken. Ruim op tijd arriveren we in Zwartsluis. Dat ligt overigens in de buurt van Genemuiden als u dat nog niet wist.

Iets voor 10.30 uur trappen we af. Door ziekte missen we Eldin en Dennis. John is geblesseerd en Boyd geniet van een weekje vakantie. Vandaag dus Max (E2) op de goal en Kick en Nanne (allebei eerstejaars uit E3) in het veld. 7 basisspelers, 1 wissel, ideaal weer, alles leek klaar voor een goed begin. Nou ja, wellicht kunnen we dat beter overslaan want goed beginnen deden we dus niet. DESZ nam het initiatief in de openingsfase en combineerde (te) makkelijk door onze verdediging waardoor het al gauw 1-0 stond. Waren we nu dan wakker? Nee, nog niet, net als vorige week werden we dat pas echt nadat we 2-0 achterstonden. Want niet veel later kwam DESZ er wederom doorheen en werd een overtal situatie goed uitgespeeld en was Max kansloos. Nu waren we bij de les en kwamen we meer in het spel. Er werd meer druk naar voren gezet en achterin stonden we een stuk sterker. Toch wel knap hoe we dan wederom karakter tonen na een 2-0 achterstand, uiteraard staan we liever niet met 2-0 achter, maar als je het dan staat dan moet je het maar kunnen om jezelf in de wedstrijd te houden. Het gebeurde en met een mooie lange bal bereikte Thom onze spits van vandaag Basten. Basten kapte af en schoot de bal keurig met de linker langs de keeper. Inmiddels was ook Kick het veld ingekomen voor Nanne. Er volgde een corner van Thom en wellicht de kleinste man van het veld komt voor de grootste (de keeper van DESZ) en kopt de bal snoeihard tegen het net. Kick Eerhart is de naam (moest ik zeggen van Paul, sorry). Wat een debuut en de vreugde was groot. Later kwam ook Nanne weer terug in de wedstrijd en ook hij beleefde een goed debuut met veel inzet en prima voetballend vermogen. Nog voor rust kwamen we op voorsprong nadat wederom Kick de bal, ditmaal op een iets minder fraaie manier, inschoot, deze tellen natuurlijk ook en voor Kick een mooi persoonlijk succes en uiteraard een mooie opsteker voor het team. De thuisploeg werd gedwongen tot het spelen van de lange bal, maar achterin stonden Tycho en Durk weer als een huis dus daar was geen doorkomen aan.

Rust. Slecht begin, prima herpakt. Tweede helft blijven doorgaan en vooral aanspeelbaar zijn. Het was een klein veld dus de ruimtes zijn kleiner, dan moet je altijd in beweging zijn om vrij te komen.

De start van de tweede helft was voor ons. De aftrap was amper genomen en het halve publiek was nog in de warmte van de kantine toen Kick, Thom en Nanne uitbraken. De twee Fabertjes besloten het te doen met een een-tweetje waarna Thom na zoveel assists nu eindelijk eens zelf mocht scoren en dat keurig deed. 2-4. De 2-5 kwam van Basten. Een schot van Nanne werd nog gekeerd door de keeper, maar in de rebound had hij geen antwoord op de intikker van kapitein B. Aan beide kanten volgden er kansen na rust en wellicht hadden we er nog meer moeten maken. Basten en Nanne kregen nog een paar mooie kansen, maar helaas zonder succes. Ook Max werd nog een paar keer getest. Hij hield een schuiver in de hoek er keurig uit en Tycho haalde nog een bal vlak voor de lijn weg. DESZ had het slotakkoord en maakte nog de 3-5, maar echt in gevaar kwamen we niet. Rustig werd de wedstrijd uitgespeeld, soms met hele fraaie combinaties en soms ook met de lange bal. Na 25 minuten volgde het eindsignaal. 

Een keurige prestatie van de jongen. Tegen een goede ploeg hebben we onszelf teruggeknokt en uiteindelijk terecht gewonnen in een leuke en open wedstrijd. Leuk ook om te zien hoe onze invallers Max, Kick en Nanne goed ontvangen werden in het team en allemaal hun aandeel hebben gehad in deze overwinning. Het zijn niet alleen de doelpuntenmakers die belangrijk zijn, ook de jongens achterin en de onvermoeibare strijders zoals Hylke die met name voor rust in de duels oppermachtig was. Als team hebben we hier vandaag een mooi resultaat geboekt en daar kunnen we mee verder. Nanne, Kick en Max bedankt voor jullie inzet vandaag! Ook namens de spelers en de vaste harde kern.  

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia