SJO Dronrijp-FoarutA1-Frisia A2: 3-3 (1-2)

Dat de vakantie voor de deur stond, dat wisten Wiebren en ik al een tijdje. Daarom dus al vroeg de lobby ingezet om spelers bereid te vinden om bij te springen. Gelukkig weten wij uit ervaring dat het niveau van Frisia A3 en Frisia B2 niet onderdoet voor dat van onze A2 spelers. Enkele zaken buiten beschouwing gelaten natuurlijk want dat maakt het ook weer zo leuk om vooral eens met ons mee te doen. Doorgaans doen wij een beroep op 1 tot 3 spelers van buiten de A2, vandaag brachten wij 3 Frisia A2 spelers mee naar het mooie Schatzenburg, 1 van de 2 speellocaties van onze tegenstander.Last minute moest er nog een keeper geregeld worden. Deze rol werd glansrijk ingevuld door Sem. Onthoud deze naam want ik was zwaar onder de indruk van de meevoetballende keeperskwaliteiten van deze - nog niet volgroeide - topper!
 
Fijn was het dat onze A3 vrij was. Met Lourens, Pierce, Kevan, Marko, Osman aangevuld door B2 spelers Roeland, Sem, Robin, Just en Ido, zo wisten wij op de koude zaterdagochtend - met temperaturen rond het vriespunt - af te reizen. Het leek wel een schoolreisje want de busreis werd dit keer gesponsord door de familie Volkers. (Even dacht ik eraan om de bus - voor de rest van het seizoen - van Frisia belettering te voorzien, ik kon me beheersen...)
 
De hele week was de trainingsopkomst matig. Ook niet geheel onlogisch en dat net zo onlogisch als deze geplande competitieronde door onze KNVB. Was dit niet om te ruilen geweest met vorige week is mijn eerste gedachte? Nou ja, getraind werd er gelukkig wel en dat was goed. Zeker afgelopen donderdag want toen is er meegetraind met de mannen van onze A1 die ook al de nodige personele problemen kenden. Zo scherp als er getraind werd op de donderdag, ook de wedstrijd van vandaag werd zo aangegaan.
 
Weten we het nog? SJO Dronrijp/Foarut thuis? Na een 1-0 voorsprong verloren we het koppie in de 2e helft en gingen de punten mee met onze tegenstanders. Vorige week behaalde SJO Dronrijp/Foarut een gelijk spel tegen SC Stiens uit het vuur, daar waar winst misschien meer verdiend was geweest. Frisia was op voorhand gewaarschuwd en wilde het onnozele puntverlies tegen de voetballers van SC Bolsward A1 rechtzetten. 
 
Frisia A1 en B1 versus A2 en B2. Zoals wij dat bij Frisia gewend zijn, al de genoemde teams doen op verschillende fronten mee voor de "prijzen". Periode titels, de eer, het kampioenschap, allemaal redenen om niet al teveel spelers mee te geven aan teams die dit echt nodig hebben. Heel begrijpelijk ook en daarom noemenswaardig dat trainers in extreme situaties toch meewerken om ons met de juiste aantallen te laten verschijnen bij de wedstrijden. Vincent, Auke, Eize, onze top-selectie-trainers en TC, allen bedankt voor het meedenken en meedoen om dit mogelijk te maken. De spelers natuurlijk niet te vergeten die het opbrachten om met meerdere wedstrijden mee te doen. Niet het ideaal plaatje zoals we weten en dit gaat vaak ten koste van resultaat. Dat maakt ons een fijne amateur voetbalvereniging en geen bvo waar ook ook nog andere belangen spelen.
 
Met 13 spelers reisden we dus af. Op de Magere Weide waren de velden prima inclusief het zicht. Dit laatste was minder goed op Schatzenburg. Organisatorische activiteiten brachten ons 10 minuten voor tijd op loacatie, helaas geen tijd voor goede warming up. De spelersgroep en de leiding richtten zich op het positieve wat de dag zou kunnen brengen, een fijn potje voetbal en bezig zijn met iedereen die er wel was...
 
Frisia A2 kwam erg sterk uit de startblokken en de 1e helft werd gevuld met vele kansen. We kwamen ook terecht voor, na al enkele kansen te hebben laten liggen. De SJO (samenwerkende jeugd organisatie) had het lastig met ons geduld en onze tactiek. Praters als we zijn, dit hadden we tot in de puntjes doorgesproken en afgesproken. Prachtig om te zien hoe een ieder zich daar ook zo gedisciplineerd aan hield. Ousman (spreek uit als Osman) is een aanstormend talent vanuit de A3. Afgelopen donderdag in de spits al zeer doeltreffend, zo ook vandaag. Hij was er als de kippen bij toen een schot van afstand door de keeper van SJO Dronrijp/Foarût werd losgelaten. Hij slalomde om de keeper heen en vond het net aan de juiste kant 0-1. Het doelpunt werd door het hele team inclusief huurlingen gevierd en het was meer dan verdiend! We hielden het beste van het spel, zetten direct druk op de tegenstander maar konden moeilijk tot score komen. Ook een verdienste van de stugge tegenstander natuurlijk die inmiddels met de 2e doelman aan het duel bezig was. Een prima actie van hun kant werd amper een strobreed in de weg gelegd. Door de as was het hun "Alberto Tomba" die onze verdediging aan gort speelde. Hij wist de gelijkmaker aan te tekenen. Dit zag er niet goed uit voor ons en voor hen dus wel. Keeper Sem trof geen blaam want hij had ons al 3 maal eerder behoed voor tegenslag.
 
Aanvoerder Stanley coachte erg scherp zijn formatie aan en maande een ieder rustig te blijven. Marko en Roeland, onze huurlingen vanuit Friesland-West, zij kennen elkaar van haver tot gort. Meer dan het ene doelpunt hebben zij niet toegestaan in de 1e helft. De rust en kalmte betaalde zich uit. Een prima genomen vrije trap kwam bij Stanley en onze Ousman terecht. De laatste toonde zich het meest effectief en zowaar de 1-2 was geboren. Wederom de blijdschap en er was niet veel op aan te merken.
De rust liet wel erg lang op zich wachten maar de uitstekend leidende scheids had reden tot het bijtrekken van tijd. Mooi was het dat hij floot voor het einde van de eerste helft terwijl dit ook anders geïnterpreteerd had kunnen worden: de aanvaller van onze tegenstander ondervond veel weerstand op onze rand 16 en maakte een duikeling. Tja, het had ook zomaar een vrije trap kunnen zijn. Nu volgde een fijn bakje warme thee.
 
In de rust werden er spelers gespaard van de B2 door ze te wisselen. Eigenlijk niet nodig omdat ook Just en Shently prima stonden te ballen, wij op voorsprong stonden en jullie kennen mijn lijfspreuk kennen: "never change a winning team" vrij vertaald "sleutel nooit aan een goed lopende motor! Teleurstelling en begrip, iedereen moet spelen, wij zouden de klus klaren met de groep die mee was gekomen. Ido en Robin vielen in
 
De 2e helft gebeurde dat wat wij eigenlijk hadden verwacht. Onze tegenstander lokte ons uit de tent want ze moesten toch wat bedenken tegen onze solide "zak maar lekker in" tactiek. Dit lukte helaas. Gek eigenljk want zoveel was er niet veranderd. Ik accepteerde het gevolg: onze tegenstander werd sterker en dat vertaalde zich vrij vroeg in de 2e helft naar de 2-2. Vanuit een scrimmage kwam de bal gelukkig bij de uitstekend spelende spits. Oog in oog met Sem rondde hij beheersd af. De reactie van ons team was weer van grote klasse. Ik heb het al eens eerder gezien maar daar waar Lourens de bus op het parkeerterrein had achtergelaten, op de brommer ging hij even vol gas. Als "Diego Maradonna" startte hij aan zijn specialiteit: de rush. 1 tegenstander op snelheid passeren, de ander het bos insturen met een lichaamsschijnbeweging. Dreigen met een steekbal, kappen en draaien, beetje geluk (of zijn dit toch skills?), 1-op-1 voor de keeper en beheersd diagonaal de baal laag onder de keeper binnentikken. Ach ja, het lijkt allemaal zo eenvoudig als Lourens dat doet. Natuurlijk ken ik zijn trainingsinspanningen van de afgelopen tijd dus ik weet beter. Het komt niet iedereen aanwaaien, Lourens beschikt over dit "natuurlijke" wapen...
 
Toch was het de onverzettelijkheid van SJO Dronrijp/Foarût A1. De nummer 9 vocht zijn duels uit met onze captain. Ook wel eens met woorden ja, het was allemaal binnen de grenzen van het toelaatbare. Zo was er buiten onze 16 een overtreding van de onverzettelijke Pierce. Nou ja, muurtje neerzetten, prima schot van de tegenstander onder de lat. Snoeihard, dat wel, de 3-3 gelijkmaker ging de boeken in. Wat er aan extra tijd was bijgeteld in de eerste helft, het leek er op dat dit in mindering werd gebracht in de 2e helft. Vlak daarvoor werd er een grote kans van Frisia omzeep geholpen met een beetje hulp van de leidsman. De te ver uitgelopen keeper hield een lob met zijn handen tegen en dat mag niet. Er werd voordeel toegekend wat geen voordeel was. Ach ja, de kans was snel verkeken. Al met al moet ik de ploeg een reuze compliment maken voor het vertoonde spel, de kameraadschap en prima invulling van de tactiek. Samen met Wiebren was er veel vertrouwen uitgesproken in iedereen en dat is dubbel en dwars door iedereen waargemaakt.
 
Komende week weer volop trainen want komende zaterdag is er een kans om een gat van 5 punten te verkleinen tegen een goed spelend GAVC A1. Dan zal er uit een vertrouwd vaatje getapt gaan worden. We spelen thuis en wie weet, tappen we ook nog wel wat meer komende zaterdag! 
 
Henk Andy

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia