Frisia E1 speelt prima Twin Games toernooi in Buitenpost

Op een regenachtige morgen mochten de vedettes van Frisia E1 aantreden op een leuk toernooi in Buitenpost. Het gaat om een toernooi waarbij gespeeld wordt volgens de regels van het Twin Games principe (google is your best friend). Kort samengevat: 5 veldspelers + keeper, intrap, aftrap vanaf de keeper en kleine veldjes met pupillengoals. Kleine ruimtes, veel doelpunten en vermaak dus.

Basten en Boyd op vakantie. Dennis bleek bij aankomst in Buitenpost niet fit dus die werd naar huis gebracht. Kick (E3) was mee als zevende man. Omdat ik niet alle goals meer vers op het netvlies heb zal ik even kort de wedstrijden met jullie analyseren. 
 

Frisia E1 – Blauw Wit E1 2-1
Goals: Hylke en Eldin
De eerste wedstrijd was tegen stads- en competitiegenoot Blauw Wit E1. Een rommelige wedstrijd waarin de slimmigheden nog wat ontbraken. Na een snelle achterstand wonnen de Frisianen met 2-1. 
 

Frisia E1 – Drachtster Boys E1/E2 11-2
Goals: Thom 4, Hylke 3, Kick, Tycho, Eldin en Durk
Drachtster Boys trad aan met een combinatie team van hun E1/E2. Dit team was een prooi voor de Frisianen die het spel door leken te hebben. Met overmacht werd er gewonnen.
 

Frisia E1 – BBC Bergum E1 12-0
Goals: Hylke 5, Tycho 3, Thom 2, Eldin en Kick
De Bergummers waren ook prooi voor de hongerige Frisianen. Na een kwartier voetballen werden er wederom dubbele cijfers gehaald.
 

Frisia E1 – JV Oostenburg E1 6-1
Goals: Hylke 2, Thom 2, Eldin en Tycho
Meer weerstand kregen we van Oostenburg. Maar uiteindelijk werd ook deze wedstrijd ruim in het voordeel van de Frisianen beslist.

 

Eerste in de poule en met ruime cijfers. We mochten door naar de finalepoule waarin ons meer weerstand en spannendere potjes te wachten stonden
.

Frisia E1 – Zeerobben E1 1-1
Goal: Thom
Een matige wedstrijd waarin de Frisianen te weinig lieten zien. Zeerobben maakte handig gebruik van de lange bal en in de laatste seconde viel de 1-1 van de Harlingers alsnog binnen. 
 

Frisia E1 – LSC 1890 E1 6-2
Goals: Kick 3, Eldin 2 en Thom
Tegen LSC 1890, competitiegenoot, was het al een stuk beter. Er werd meer op doel geschoten en al een stuk beter gecombineerd. Een mooie overwinning was het logische gevolg.
 

Frisia E1 – JV Oostenburg E1 5-4
Goals: Thom 2, Eldin, Durk en Hylke
In de poulefase ook al onze tegenstander. Zou het onderschatting zijn? Of wellicht is Oostenburg wel gewoon een zeer aardige ploeg, want ze maakten het ons echt ontzettend lastig. De Oosterwolders kwamen een aantal keer op voorsprong en de Frisianen moesten tot op het tandvlees gaan en in de laatste seconden werd de overwinning eruit gesleept.  
 

Frisia E1 – Zuidhorn E1 2-3
Goals: Durk en Hylke
Zuidhorn E1 is een geduchte angstgegner inmiddels. Een prima ploeg die bij ons in de competitie knap bovenin meedraaien met de BVO’s Emmen en Heerenveen. Een ploeg die we dit jaar ook al vaker zijn tegengekomen en ook nog zullen tegenkomen. Zuidhorn had in de eerste ronde nog wat problemen om op gang te komen, maar in de finalepoule waren ze ongeslagen en dus moesten de Frisianen winnen om de eerste plek te claimen. Zuidhorn kwam op voorsprong door een goed afstandsschot. Durk knalde Frisia daarna naar 1-1 met een korte corner die hij het kruis injoeg. Zuidhorn kwam daarna weer op voorsprong toen de aanvoerder even aan Hylkes aandacht ontsnapte en dit meteen afstrafte. Het werd hierna ook nog 1-3 en dus leek het een lastige zaak. Frisia E1 kwam nog iets terug door een mooie knal van Hylke, maar kon Zuidhorn daarna niet verder in de problemen brengen en dus won Zuidhorn en mochten zij de eerste prijs in de wacht slepen en Frisia E1 werd tweede.


Jongens jullie hebben een mooi toernooi gespeeld en ik heb genoten. Ik heb hele goede dingen gezien en ik heb wederom een talentvolle ploeg gezien die voor elkaar door het vuur gaat en samen tot grote dingen in staat is. Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis, maar er ging vandaag ook heel veel goed. We zijn tweede geworden op een goed bezet toernooi en hebben 8 wedstrijden gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 1 verloren. We hebben ons laten zien vandaag en daar mogen we best trots op zijn.
 

De coach

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia