Frisia E1 dendert over Blauw Wit E1 heen

Op een mooie lentemorgen op sportcomplex Wiarda stond de stadsderby Blauw Wit E1 – Frisia E1 op het programma. De teams kennen elkaar inmiddels al aardig want uiteraard kom je als twee grote stadsploegen elkaar vaak tegen. De conclusie die de coach vooraf trok was dat Frisia E1 eigenlijk maar één helft echt goed gevoetbald heeft tegen Blauw Wit E1 dit seizoen en dat was in de bekerwedstrijd voor rust (Rust 5-0, eindstand 6-1). Verder moesten we vandaag fel beginnen en vanaf minuut 1 erbovenop zitten om de thuisploeg direct vast te zetten.

Dit gebeurde eigenlijk al vanaf seconde 1. De aftrap van Blauw Wit leverde direct balverlies op en vanaf dat moment hadden de Frisianen de wedstrijd in hun macht. Na 2 minuten was het Thom die een te korte pass van Blauw Wit onderschepte en met zijn punt/buitenkant voorschoen de bal tegen de netten werkte. Twee minuten daarna was het Thom die door kon komen door het midden. Hij speelde Dennis aan en Dennis legde de bal keurig in één keer voor op Eldin. Eldin stuitte eerst nog op de keeper van Blauw Wit, maar in de rebound was hij koel en zo stond het al snel 0-2. Een aanval uit het boekje! Na bijna 10 minuten was het wederom Eldin die zichzelf vrijspeelde en met een mooie hard schot de bal in de hoek legde. 0-3. De net 11-jarige Boyd scoorde vlak na de 0-3 ook meteen de 0-4, volgens mij ook in de rebound. De coaches waren tevreden en de jongens speelden met veel plezier en een uitstekende inzet. Blauw Wit deed voor rust nog wel wat terug. Een vrije trap werd hard langs de muur getrapt en John kon er met z’n voeten nog bij, maar helaas net niet genoeg. 1-4. Was het al rust? Nee de Frisiaanse storm was nog niet gaan liggen. De 1-5 kwam van Thom die een vrije trap voor het doel slingerde. Zonder dat de bal aangeraakt werd vloog de bal de goal in. Vlak voor rust was het Tycho die met links (!) de 1-6 ruststand op het scorebord bracht. Een bekeken schuiver van nog best een afstandje. 

In de rust lachende gezichten. Lekker gespeeld en vooral zo door blijven gaan. Niet te makkelijk worden, geen rare dingen gaan doen. De score proberen verder uit te breiden en vooral simpel blijven voetballen.

Na rust leek Blauw Wit wat gretiger, maar met deze tussenstand is het uiteraard lastig voetballen. 

Bij Frisia lukte vandaag meer en zo kon Eldin de 1-7 binnenschieten vanuit een afgeslagen corner. De 1-8 kwam uit een corner van Thom en werd keurig rustig binnengewerkt door Hylke. Wellicht door een gebrek aan scherpte of teveel de focus naar voren kwam er hierna toch wat ruimte te liggen achterin. De onuitputtelijke Durk en Tycho kwamen terecht in een 2 tegen 3 en Blauw Wit wist dit uit te spelen. 2-8. Het leek het slotakkoord te worden, maar daar dacht Thom anders over. Hij schoot vlak voor tijd met een droge harde knal de eindstand op het scorebord. 2-9. 

Ik heb vandaag genoten van heel veel dingen. Uiteraard is winnen geweldig, maar de manier waarop vind ik nog veel leuker. Er werd vanaf seconde 1 hard gewerkt, goed gevoetbald en ik zag gewoon ontzettend veel spelplezier. Jullie beginnen ook steeds meer als team te voetballen en als coach doet mij dat natuurlijk erg goed. Soms moet je elkaar wat gunnen, soms moet je voor je eigen kans gaan, maar altijd win je als team. Ik maak vandaag iedereen een groot compliment. Van de keeper John, tot de defensie met Durk, Tycho en soms Basten en Boyd die veel meters hebben gemaakt. Hylke als schakel tussen het middenveld en de aanval die ook vandaag weer bijna alle persoonlijke duels won en voorin Dennis, Eldin en Thom die alle drie keihard hebben gewerkt en ontzettend nuttig zijn geweest vandaag. 

Volgende week wacht ons de leuke wedstrijd tegen Zuidhorn E1. Aanvang 11.30 op de Magere Weide. Het belooft een mooi spektakel te worden!

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia