Frisia C1 - Urk C1 (4-0) 6-3

Zaterdag 12 maart 2016

Frisia C1 heeft aan de hand van een ijzersterke collectief een ruime zege geboekt op Urk C1. De nummer 6 versloeg de nummer negen van de ranglijst met 6-3. Ze staan na vandaag op een 5e plaats omdat SC Genemuiden C1 verloor met 0-1 van de nummer 3 GVAV Rapiditas C1 die daardoor een plaatsje opschoof in de ranglijst naar 2. 

In de eerste helft wisten alle Frisia aanvallers voor rust de hoofdrol voor zich op te eisen met een treffer, waarbij Jens er twee wist te maken. De thuisploeg kwam op 1-0 na 4 minuten dankzij een goede voorzet van Jens op Klaas die zijn kopbal binnen zag vallen.  Daarna wist Urk in de 7e minuut via Lucas Tol de bal op de lat te raken. Hierna beet Urk wat van zich af, maar vooralsnog geen echte kansen voor beide teams. 
 
Pas na 25 minuten spelen de 2-0 na goed afjagen van Stefan die de bal beheerst in de touwen wist te werken na inleveren van de Urker keeper. De Frisianen zetten nu extra druk waardoor Urk het lastig kreeg en breidde Jens de stand na 29 minuten uit naar 3-0. Vincent liet daarna Jens scoren na een fraaie diepe bal. De 1 op 1 met de Urker keeper wist Jens genadeloos af te maken; 4-0.
 
Na rust waren de Frisianen ietwat teveel in een euforische stemming en zagen al na 4 minuten de 4-1 door Urk gemaakt worden. Niets aan de hand maar we hadden er in de rust opgewezen dat Urk een tandje ging bijzetten. Dat we na 45 minuten spelen de 5-1 maken, lijkt er niets aan de hand maar vanaf de aftrap wist de nummer 3 van Urk de 5-2 te maken en roken bloed. Jim er inmiddels ingekomen voor Robert. De Frisianen waren even zoekende en Urk kwam zelfs op 5-3. 
 
Gelukkig golfde de wedstrijd daarna over en weer en werd er niet gescoord. Tigo die inmiddels in was gevallen krijgt een dot van een kans, maar zijn handelen was net iets te besluitloos en ziet zijn schuiver net naast het doel belandden. De goedkeepende Rimar weet de 5-4 te voorkomen toen Urk ineens vrij stond voor het doel, maar daarna was het gedaan met de Urkers. Frisia drong weer veelvuldig aan en na een prima voorzet van Klaas op Tigo wist deze net niet raak te koppen. Given wist een afvallende bal nog net bij Jens te krijgen die net over schiet. Tigo met een assist bij de 6-3 van Jens betrokken was dit een mooie bijdrage voor de invaller.

 
Ayoub en Remco van C2 bedankt voor het standby wissel zitten. Helaas geen speelminuten maar dat gaat vanzelf komen. Volgende week tegen WSV C1 uit Apeldoorn en moet er weer vol tegenaan gegaan worden. 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia