Frisia A2-GAVC A1: 3-2 (1-2)

Wedstrijdverslag Frisia A2-GAVC A1: 3-2 (1-2)
 
Vandaag staat GAVC A1 op het programma, thuis om 12.00 uur op ons eigen terrein, de mooie Magere Weide in Leeuwarden.
Vorige week veel huurlingen in Frisia A2. Ondanks de teruggekeerde vakantiegangers, toch weer een hele puzzel voor Wiebren, Eize, Auke en mij en daar zijn we inmiddels erg bedreven in geworden. Onze keeper vandaag is Steven. Hij doet dit erg succesvol voor Frisia A3 en zeker niet onfortuinlijk voor Frisia A2. De nul werd gehouden de laatste keer dat hij het doel van A2 verdedigde uit tegen MKV A1 (winst 0-2 red.) Naast Steven ook versterking vanuit A3 door Pierce. Vorige week heb ik hem uitgeroepen tot Man of the Match tegen SJO Foarût/Dronrijp A1 (2-2 red.) en dit vanwege zijn onverzettelijkheid. Prachtig! Pierce maakte vandaag zijn opwachting in de basis en helaas moesten we zonder wissels aantreden vandaag... El Ninô staat bekend als Wervelwind en die nam de plaats in van een halfzieke Jeroen. Wel zouden Just en Guus ons in de 2e helft gaan versterken. Zij hadden in de ochtend al een potje gebald in Grou en tegen GAVC B1. Dit wel goed maar met iets te weinig fortuin.
 
Vanwege het drukke speelschema was er weinig ruimte om goede invulling te geven aan de wedstrijdvoorbereiding. Jammer is dit omdat je hier toch een component wegneemt om de boel op scherp te stellen. Improviseren dus en dat is altijd lastig op een wedstrijddag: onze jongens houden van structuur en dus mutte we niet met verrassingen komen... Geen positiespelletje vandaag, wel een partijtje sprinten om de beenspieren op spanning te krijgen. Daarna nog even afronden en dan gauw de wedstrijdshirts aantrekken: het zag er om 12.00 uur vooral zwart-geel uit. Overigens was er nog prima onderscheid te maken... Harry van der Meulen blies op tijd voor de aanvang van de wedstrijd.
 
De eerste 15 minuten werd het duidelijk wat de spelbedoeling was van onze tegenstander: inzakken op eigen helft in een 1:4:4:2 formatie. Ons het spel laten maken en bij omschakeling naar aanvallen, er als de bliksem uitkomen. Dit lukte niet echt want ons spel zorgde voor veel dreiging. Het is dan ook jammer om te melden dat we er in de eindfase niet in slaagden om het vroege doelpunt te maken. Het was simpelweg te rommelig en wellicht ook een verdienste van de compacte instelling van GAVC A1. Tel daar nog bij op dat ook hun doelman zijn mannetje prima stond. Na een kleine 25 minuten spelen was het dan toch eindelijk zover. Onze Zé Roberto solleerde - zoals wij hem kennen - langs zijn tegenstander de 16 binnen. Ik herkende een heleboel venijn in het schot wat hij lostte: hij stond al een tijdje droog in wedstrijden en daar moest mee afgerekend worden! Boem: de keeper parreerde het schot half waardoor de juiste kant van het doelnet werd gevonden. Daarmee was de 1-0 zeker verdiend. Iedereen vierde het doelpunt opgelucht, want we hadden al een handvol kansen om zeep geholpen.
De handelingssnelheid ging naar een bedroevend laag niveau. Ook werd er te weinig druk gezet vanuit ons middenveld. Zou de 1-0 voorsprong ons in slaap hebben gesust? GAVC zag hun kans schoon. Vanuit de as op grote afstand van onze 16 kon hun spelmaker oprukken. Geheel ongehinderd volgde een prachtig schot van zo'n 35 meter afstand. Het was een zondagsschot en dat op zaterdag. Daar was niemand van ons op beducht en de bal zeilde zo de kruising in. Het was een beauty van jawelste en we stonden er bij en keken er naar.
Even later volgde een soortgelijke situatie maar die werd buiten de 16 een halt toegeroepen. GAVC kreeg een vrije trap en dat op een ongevaarlijke plek. Een voorzet was wat wij verwachten. Deze kwam er ook en een hele hoge voorzet leek op een vangbal voor onze Steven. Ai, wat er in die seconden gebeurde, niemand beroerde verder de bal en deze verdween met vreemde stuit onder onze lat. Niet alleen gaven we een voorsprong weg, ook verloren we tijdens deze actie onze Steven. Hij kwam verkeerd terecht op zijn enkel en wij wensen hem veel sterkte toe met het herstel.
De scheids ging in overleg met beide teams en besloot iets eerder voor de rust te fluiten. Een verstandige beslissing want dit gaf ons tijd om doelman Guus in te schieten. Fantastisch hoe mooi het is dat hij zichzelf wegcijferde voor hét team! (Guus had er vandaag al 2 ingeschoten en wilde dit aantal nog overtreffen tegen wederom GAVC...)
 
Ook in de rust een fijn bakkie thee. Heel veel gepraat en dat was wel even nodig. Pierce pakte de rust om later nog met A3 mee te kunnen doen. Roberto bleef nog even staan en we spraken af om uit een heel ander vaatje te gaan tappen. Zo waren we meteen de betere ploeg en dit wederom met veel strijd en in een hoger baltempo. Geen twijfels meer en geen non-excuses. De knop werd behoorlijk omgezet en dat gaf ons als leiding direct een goed gevoel. Ousman was veelal de snellere maar zijn inzetten kende nog vaak de keeper van onze tegenstander als eindstation. Achterin hielden Stanley en Willem zich staande, net als onze uitstekend spelende wervelwind en aan de andere kant was Jordi ook heer en meester. Wel werden er vele corners weggegeven en die werden allemaal keurig genomen. Gelukkig voor ons was er niets mis met onze luchtmacht! Wel was het even nodig dat kersverse keeper Guus in aktie kwam. Een afstandschot werd door hem tot corner verwerkt. Prachtige- en noodzakelijke redding die ons in de wedstrijd hield. Een snelle uitval met een prachtige dieptepass vanuit ons middenveld bracht Ousman in stelling. Hij snelde de 16 in en er werd aan de noodrem getrokken: penalty! Onze penalty killer was net tevoren gewisseld - voor Jeroen - dus deze klus gaat dan naar onze aanvoerder Stanley. Ik weet nog goed dat wij na uren op de training er nog niet uit waren. Dit totdat er rond middernacht een winnaar was. Stanley weet hoe hij dit klusje moet klaren maar hé, wat was dat nou? De penalty-stip was vandaag een penalty-krater. De scheids legde de bal neer en gelukkig deed Stanley dit netje over. Enkele seconden later werd de trekker overgehaald en de bal belandde keurig en onhoudbaar in de hoek van het doel: 2-2! We kregen vleugels en dat terwijl ook enkele krampverschijnselen de kop op staken bij El Ninô. Met 10 man gingen we op jacht naar de overwinning. Via een kluts vanuit een corner viel de bal voor de voeten van onze spits Ousman. Die weet er de laatste weken wel raad mee: 3-2! Natuurlijk werd dit doelpunt uitbundig gevierd en dat met 10 man! Wat volgde waren 10 minuten gevuld met billenknijpen en counters naar de 4-2. Guus parreerde nog een levensgrote kans en ging na vandaag de boeken in met 2 doelpunten scoren en er minsten 2 voorkomen. Just werd ook nog enkele malen gevaarlijk maar dit mocht niet tot assists of doelpunten leiden. Na ruim 5 minuten "extra" tijd blies de uitstekend leidende Harry voor het eindsignaal. Ik zie de staf van GAVC nog denken: hoe hebben zij dit kunnen doen met 1 man minder in het veld? Het antwoord wil ik ze graag geven: zolang de Frisiaan het geloof heeft in zichzelf, het team en de teamgeest, dan is er van alles mogelijk!
 
Henk Andy  

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia