Competitie: Frisia 2 – Emmen 2 (1-1) 2-2

Zondag 13 maart 2016
 

Emmen 2 heeft verzuimd de Frisianen voorbij te gaan op de ranglijst. Tegen Frisia 2 hadden de Emmenaren na 30 minuten spelen een over tal , omdat Frisia op rood werd getrakteerd en met 10 man verder moest spelen. De openingsfase op de Magere Weide  was voor Emmen, dat gretiger en feller was.Wellicht werd Emmen daardoor een beetje overmoedig.Toen de Frisianen na 15 minuten spelen de draad weer oppakte en de overhand leken te nemen wist Willem met een prima pass Danny te bereiken, die onberispelijk in schiet; 1-0. Emmen is er even mee aan, maar wordt in de 30e minuut in het zadel geholpen door klungelig balverlies van Romke die daarna aan de noodrem moest trekken en de Emmen spits vloerde in de 16 meter, Penalty!. Niet alleen een penalty, maar ook rood. Met een man minder zagen de Frisianen de penalty van 11 meter feilloos binnen geschoten worden; 1-1. Het leek juist dat de Frisianen door de rode kaart extra spirit kregen en werd er als één collectief enorm hard geknokt om de Emmenaren van score af te houden.Zelf kreeg het nog mogelijkheden door snel in de omschakeling erover heen te counteren, maar de rust werd met een 1-1 gelijkspel gehaald.
 

Na de rust liet Emmen weinig creativiteit zien en had het zichtbaar lastig in de 1:4:3:2 formatie van de Frisianen. In de 57e minuut had Frisia via Fouad (goede verre ingooi van Tom) de 2-1 moeten maken maar oog in oog met de Emmen keeper faalde hij en schoot slap in. Het was niet Emmen dat de kansen kreeg, maar de Frisianen. Kansen van Danny, Roeland (op de lat), Milan mochten niet baten. Het was eerder wachten op de 2-1 dan de 1-2. Frisia drukte door en het goede doorzetten van Milan werd beloond; 2-1.

Emmen was er even vanaf, maar een slot offensief bracht de Emmenaren toch nog op een punt toen de 2-2 onberispelijk 4 minuten voor tijd werd binnen gekopt. Allemaal goed als collectief gespeeld en gestreden en het puntje is dan meer dan verdiend.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia