Frisia E1 niet opgewassen tegen Zuidhorn E1

Een frisse zaterdagochtend/middag op de Magere Weide. Lekker voetbalweer, koel briesje om de oren. Vandaag stond de wedstrijd tegen Zuidhorn E1 op het programma. Dit seizoen zijn we elkaar al vaker tegengekomen dus we wisten wat we konden verwachten. Uitgaan van eigen kwaliteiten, taakbewust voetballen, maar ook proberen en vooral lef tonen was vandaag belangrijk.

De eerste helft begon om 11.30 uur en het initiatief lag vooral bij Zuidhorn. Een mooie ploeg met veel fysiek, maar zeker ook voldoende technische kwaliteiten. De Frisianen moesten achteruit, maar hielden aanvankelijk aardig stand. Makkelijk kwam Zuidhorn er niet doorheen, maar helaas werd het via een mooi uitgespeelde aanval wel 0-1 na een minuut of 8. Dit was ook één van de weinig keren dat ze er echt doorheen kwamen. Zuidhorn combineerde makkelijker, hield het veld goed breed en de defensie van Frisia had de handen vol aan de behendige aanvallers. Frisia E1 probeerde het wel en met een beetje opportunistisch spel (lange bal, snel diepte zoeken) werd het geprobeerd, maar voor rust konden we geen vuist maken helaas. Zuidhorn was de betere ploeg en via een afstandsschot (over John heen in de hoek), een bal van richting (na een mooie individuele actie, moet gezegd) en nog een goal die ik in alle eerlijkheid even niet onthouden heb stond het met rust 0-4. Zuidhorn was effectief en beter, dus we stonden terecht achter.

In de rust even de aandacht erbij. We gaven veel ruimtes weg. Hylke had het moeilijk op het middenveld omdat hij weinig ondersteuning had en voorin konden we de bal niet lang genoeg in de ploeg houden om gevaarlijk te worden. De tactiek werd licht omgegooid in de hoop dat we na rust, ongeacht de tussenstand, meer konden gaan voetballen en ook tot kansen konden komen.

Zuidhorn speelde na rust op een versnelling lager en werd nog maar mondjesmaat echt gevaarlijk. Ook de thuisploeg werd niet heel vaak erg gevaarlijk, maar er werden wel degelijk kansen gecreëerd. Dennis was er met links dichtbij. Hylke was gevaarlijk met een vrije trap. Geen hoofdpijn, nummer 3? En Basten kwam als back regelmatig mee op om gevaar te stichten. De ploegen waren na rust meer aan elkaar gewaagd en er volgden mooie en stevige duels, maar echt veel kansen hebben we niet gezien na rust. Toch was het mooi dat de Frisianen het wel bleven proberen, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het er vandaag gewoon niet in heeft gezeten en na 50 minuten fluiten vond de prima fluitende scheidsrechter Tardy het genoeg. Eindstand dus hetzelfde als de ruststand 0-4.

0-4 thuis verliezen van de nummer 2. Niet leuk natuurlijk. Balen mag heus wel even. Toch ben ik blij om te zien dat we na rust wel degelijk ons hebben verbeterd en het geprobeerd hebben. We waren vandaag minder dan onze tegenstander en dat is op zich geen ramp. Om het dit soort ploegen echt moeilijk te maken moet je vanaf de eerste minuut met veel passie spelen en met een bepaalde lef de wedstrijd ingaan. Die passie en lef hebben we vandaag wellicht niet helemaal gezien, maar dat is een leerschool voor de volgende keer. Als coach kijk je tijdens een wedstrijd ook wel eens met een schuin oogje naar het andere team en dan moet ook gewoon gezegd worden dat dit Zuidhorn E1 een hele mooie groep is. Wellicht dat we ze het op één van de komende toernooien wel dusdanig lastig kunnen maken dat wij de winst kunnen opeisen!

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen LSC 1890 E1. Wederom een leuke pot voetbal op de Magere Weide. Aanvang 10.15 uur. U bent allen welkom.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia