Terschelling A1 - Frisia A2: 3-3 (2-1)

Wedstrijdverslag Terschelling A1 - Frisia A2: 3-3 (2-1)
 
Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Terschelling A1. De thuiswedstrijd was redelijk eenvoudig gewonnen maar wat opvalt is dat op "Het Eiland" de meest vreemde uitslagen worden genoteerd. Daar worden de mouwen opgestroopt en behaalt men vaak resultaat. 
 
Spelerstafel KwartetKoningOp de heenweg gingen we de boot in bij Harlingen. Aangekondigd was al de strijd om de titel KwartetKoning2016. Wie zou deze prijs dit seizoen op zijn naam schrijven? Op 4 tafels werd er gestreden over 3 rondes. Dit onder supervisie van Yvonne die deze rol perfect uitvoerde. De finale tafel werd bekend: Wiebren, Kees, Stanley en Leon streden om de 1e prijs. Op de verliezerstafel werd er gestreden om  de Lozersprijs die ook recht gaf of een beloning. Uitslag: Stanley onbetwist de
nummer 1 en Nino winnaar van de Losersprijs. Al de prijzen vielen heerlijk in de smaak...KwartetKoning 2016 Stanley!
 
Hop, de bus in en na het uitstappen een kleine wandeling naar het sportcomplex. 
Onze jongens waren het veld al snel aan het verkennen. De wedstrijd kon iets vroeger beginnen, snel omkleden en de warming up doen. U kent het wel, pass en trappen, positiespel en daarmee de boel op scherp krijgen. Het veld was dit keer niet van kunstgras en wat het wel was, ik ben er nog niet helemaal uit. Het veld gaf mij een ultiem vakantiegevoel en mijn gedachten gingen uit naar duinen, het strand en de konijnenburcht. Net geen klei, net geen zand, een beetje mul en vooral niet egaal.
 
Om 13.15 volgde het eerste fluitsignaal. Wij gingen zeer voortvarend van start met een "last minute" gewijzigde opstelling. Vooraf was dus plan B al bekend. Met Jasper en Marko van onze A3 in de startopstelling, zij speelden mee alsof ze dit ieder weekend doen. De eerste kansen waren dus ook voor ons. Een paar speldeprikken waren het die volgden. Daarna volgde na 12 minuten de eerste lange bal over onze verdediging. Naar wat duidelijk buitenspel was, de scheidsrechter liet de aanvaller
van Terschelling zijn gang gaan en zo stonden we geheel tegen de verhouding in 1-0 achter. Frisia pakte de draad weer op maar duidelijk was, het stond niet goed, de passes kwamen niet aan en zo waar, een aantal Terschelling spelers gooiden er behoorlijk de beuk in. Dit resulteerde na 30 minuten in een 2e aanval van hun kant. Een aanvaller solleerde door onze defensie en tekende de 2-0 aan. Onze kersverse KwartetKoning Stanley was keeper en probeerde de bal nog te keren: helaas dit keer geen kwartet!
De posities werden anders ingedeeld, dit geheel naar onze tevredenheid door het team zelf. Jeroen weer terug in de centrale verdediging samen met Willem. Jasper op de back en Nino ging naar de spitspositie. Niet veel later kwam er een bal over rechts en Leon wilde in de 16 positie kiezen. De bal zeilde al aan hem voorbij richting elf meter terwijl Leon onderuit ging. De scheidsrechter blies op zijn fluitje en wij vroegen ons af wat er ging volgen. Nee, geen vermaning voor een Schwalbe maar inderdaad, Leon had er zowaar een vriend bij op Terschelling! Onze Roberto startte vanaf de bank en daarom moest de penalty genomen worden door Stanley, onze super-sub en nr. 2 in de rangorde. Het was iets te ver lopen dus stond er iemand anders op. Onze 3-voudige penalty-bokaal winnaar van Marrum en omstreken "Marko" nam de verantwoordelijkheid. Dit tot mijn grote verbazing. Ik had op voorhand namelijk iets toegezegd aan Marko wanneer hij zou scoren... Mij is het goede schot van Marko bekend en, eenmaal tussen de palen, 99,9% garantie voor een doelpunt. Zo ook nu gelukkig (2-1) zodat de aansluitingstreffer was geboren.
 
Niet veel later de rust. Er viel veel te repareren - net als vorige week eigenlijk - want de 2-1 achterstand moest worden rechtgebreid. Afgesproken werd dat hun nr. 7 en nr. 8 iets mannelijker tegenstand zouden gaan krijgen. Shently verving onze Nino en verder lieten we het even voor wat het was. 
Fotogenieke gasten
De tweede helft begonnen we weer sterk. Helaas speelde de wind een grote rol want die hadden we pal tegen. Hierin ligt 1 van de succesfactoren van Terschelling verborgen. De keeper schoot zeer hoog uit waarna de wind de bal op verrassende plekken in het veld bracht. De eerste keer dat hij dit deed stonden we te dicht op de middenlijn met onze laatste linie. Gevolg: bal tussen onze laatste linie en onze keeper. Daar wist Terschelling direct raad mee: 3-1. Tja, dit was een dikke teleurstelling.
We streden nog voor wat we waard waren. Had het spelen van een Kwartet toernooi toch teveel van onze spelers geëist?Winaar van de verliezerstafel...
 
Alles was we deden, het lukte allemaal niet. Terschelling werd gesteund door de wind en een kleine schare aan publiek. Ik hoorde hen vaak lachen na wederom balverlies van onze kant. Dit vond ik niet leuk maar het was een feit, de bal in onze ploeg houden lukte niet, net zo min als bij Terschelling overigens. Het voetbal was slecht en de beleving ook. Totdat... Een diepe bal op links, en onze Daan werd weggestuurd. Hé wat was dat? Zijn tegenstander liet het in de 88e minuut van de wedstrijd gebeuren zonder ook maar enige druk te zetten. Ik liep voor de coach van de tegenstander en zei tegen hem: "zie jij ook wat er gebeurt? Jullie geven de wedstrijd met deze aktie weg"... Haha, moet hij gedacht hebben want met 3-1 voorsprong, wat zou er nog kunnen gebeuren? Nou, de voorzet van onze Daan belandde voor de voeten van Roberto die was ingevallen. Hij wist met een boogschot de 3-2 te maken. Op dat moment was er met onze beleving niets meer mis! Zoals ik dat wel vaker heb meegemaakt, de Frisiaanse mouwen werden opgestroopt! Ook dit zit in ons voetbal-DNA. Met nog maar 1 minuut speeltijd er toch nog een resultaat uithalen. Zou dit gaan lukken? Wij zetten direct druk op de tegenstander die alleen nog maar achteruit voetbalden. Uit een voorzet belandde de bal voor Leon en die wist in de 90e minuut de 3-3 aan te tekenen. Ongelooflijk en een fantastisch gevoel. Wie had dit resultaat nog verwacht? De coach van de tegenstander keek mij met treurende blik aan. Gelukkig voor hem en al zijn spelers blies de uitstekend leidende scheids kort daarna voor het eindsignaal. Het wonder van Terschelling was voor Frisia A2 geschied. Komende maandag maar even napraten en hard werken aan wat er allemaal beter had gemoeten want, en dat weten we nu, iedereen hoort bij de wedstrijdvoorbereiding betrokken en scherp te zijn. Dit begint bij het betreden van de kleedkamer. Snel omkleden en samen voortaan het veld op!
 
Henk Andy
 
 
 
 
 
 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia