Competitie: WSV C1 - Frisia C1 (1-0) 2-2

Zaterdag 19 maart 2016
 
Frisia heeft in de race om de top vijf, twee punten verspeeld. Bij WSV Apeldoorn bleef het steken  op 2-2. De Leeuwarders lieten een alles behalve goed voetbal in de eerste helft zien.  Het veldspel liet te wensen over waardoor de WSV ers in het zadel werden geholpen. De eerste 10 minuten waren de Frisianen nog dreigend, maar na 11 minuten stond het op een 1-0 achterstand door eigen toedoen. Sam die ongelukkig speelde tikte de bal in de voeten van de nummer 10, die meteen oog in oog met keeper Rimar stond en gretig met dit buitenkansje omging; 1-0.
 
Hierna herpakten de Frisianen zich ietwat, maar de passes bleven onzorgvuldig  en duels werden nog veelvuldig verloren. 
Weinig kansen aan de kant van Frisia, maar toch kreeg het een enorme kans via Jens die een 1/2 combinatie met Klaas zijn 1 op 1 duel met de WSV keeper over zag gaan, het had de 1-1 moeten zijn. Er moest een tandje bij, maar dat gebeurde de eerste helft niet , waardoor de ruststand een 1-0 achterstand was.
 
Na rust begon Frisia sterk en scoorde al na 3 minuten spelen toen keeper Rimar rechtsbuiten Klaas met een lange bal meteen 1 op 1 met de WSV keeper kwam te staan en niet faalde; 1-1.  Inmiddels was Tigo en Nizar erin gekomen voor Jim en Sam. Het begon allemaal wat beter te lopen en we kregen de spirit terug waardoor WSV onder druk kwam te staan.  
Met schoten van Tigo en Jens konden we het doel niet vinden, maar zag WSV wel toeslaan in de 45e minuut door een makkelijk weggegeven vrije trap op het middenveld. WSV vond de linksbuiten die  simpel doorkwam en zag zijn voorzet door de rechtsbuiten binnen getikt worden; 2-1. 
 
Frisia nam hierna het heft in handen en bleef de aanval zoeken en na 27 minuten leverde dat de verdiende gelijkmaker op. Na een goede vooractie van Jens schoot deze zelf uit een onmogelijke positie de 2-2 binnen. Hiervoor kansen van Robert (afgekeurd doelpunt wegens buitenspel), Wieger die na 10 minuten in de tweede helft was ingebracht op de linksbuiten kon net niet het laatste tikje geven, Klaas net niet uit een voorzet, Given kopbal overgetikt tot corner, Robert schiet rakelings over!
 
WSV kreeg ook in het vervolg amper lucht. Het duel speelde zich merendeel op de Apeldoornse helft af en de voorsprong van Frisia was het afwachten op. Frisia probeerde door te drukken, maar de kansen werden of door de goed keepende WSV keeper gered of de kansen gingen rakelings over of naast.
 
De laatste minuten leidde tot hectiek en chaos voor het doel van de WSV-ers, die op het tandvlees de eindstreep haalden. 
Over 2 weken  competitiewedstrijd thuis tegen Oranje Nassau de nummer 4 waartegen we wat goed te maken hebben!. 
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia