Frisia 5 werkt Jaap Terpstra en Wiebo 'Laminato' Cats’ uit selectie

Beste lezers en lezeresjes,

Het rommelt binnen Het Vijfde en dat terwijl het op sportief gezien juist zo goed gaat. Aanleiding voor het rumoer is het wangedrag van oud leiderdt Jaap Terpstra en het laat-het-afweten-gedrag laminaatkoning’ Wiebo Cats. ‘We zijn het kinderachtige gedrag dat de heer Terpstra dagelijks aan de dag legt spuugzat’ zo luidde de kop van het persbericht dat recentelijk de sociale media haalde. Verantwoordelijk voor deze ietwat gewaagde uitspraak is de liever anoniem blijvende mede-leider van Het Vijfde Gerton Werkema en sinds februari woonachtig  te Beetgum (leuk wit huuske dicht bij de kerk,weest wel) ‘Het liep de spuigaten uit met de grappen en grollen van Jaap en nu is gewoon de maat vol’ . Het begon allemaal al aan t begin van het seizoen toen Jaap op een doordeweekse nacht belde met leider Paul Eerhart met de vraag of hij de computer van Jaap kon resetten want deze was tijdens het strijken gecrasht. Paul, een ICT ér van het eerste half uur maakte met frisse tegenzin tijd vrij om Jaap uit de brand te helpen. Eindelijk aangekomen bij Jaap bleek hij helemaal geen computer te hebben. Grappie, was het enige commentaar van Jaap. En dat was nog maar t begin. Niet veel later werd Robert Jan Wenseladder uit bed gebeld gebeld met het verzoek om de ramen van Jaap eens te soppen. Robert jan, net in dienst van Het Vijfde wilde zich natuurlijk van zijn beste ramen-lapkant zien en reed gelijk naar leiderd Jaap toe. Daar aangekomen bleek Jaap snel z’n ramen te hebben verstopt. ‘Glappie’ was wederom het enige wat Jaap te zeggen had. En dan Bertje Timmerfabriek, een aardige knul die op een vrij hoog niveau zijn werk uitvoert. Ook hij werd ’s nachts gebeld of ie het dak van Jaap met spoed  ‘ff snel kon dekken’. Bert, altijd bereid om een ander te helpen toog zich in z’n dakdek-outfit en maakte koers naar Jaap.

‘Wat denk je?’ Kom ik daar, zie ik dat ie helemaal geen dak heeft .aldus een ontgoochelde Bert.
‘Tsja’, aldus leider Gerton, er zijn grenzen en daarom hebben we besloten in goed overleg bij mij thuis. Ik woon namelijk in n wit knus huisje in Beetgum . In goed overleg hebben we bij mij gezellig thuis besloten Jaap Terpstra uit te schakelen. Dit gebeurde vorige week zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Deinum. Voorafgaand aan de wedstrijd maakten we (de leiders) een praatje met de directe tegenstander van Jaap. Inzet was het zo snel mogelijk uitschakelen van Jaap. Als ruil daarvoor kreeg de speler een Nuts en een Fristi. De pas 12 jarige speler liet dit zich geen twee keer zeggen en na 6 minuten en 8 seconden was het al einde oefening voor Jaap. 2 fikse blauwe ogen, 11 zweepslagen en een gebroken rug maakte het verder spelen van Jaap onmogelijk. ‘Grappie’ was het duidelijke commentaar van de puisterige puber uit Deinum.

‘Als club zijn we opgelucht dat we voorlopig verlost zijn van Jaap en vooral van z’n grappen en grollen. Pas als Jaap tot inkeer komt en inziet dat hij te ver is gegaan zijn we bereid hem weer toe te laten in de selectie, Maar dat zal niet eerder zijn dan in het seizoen 2021/22.

Een heel ander verhaal is dat van Wiebo –Klikilaminato-Cats. Dit seizoen nog maar 2x getraind en anderhalve wedstrijd gespeeld. ‘Zijn gebrek aan betrokkenheid binnen de selectie dwingt ons ertoe hem voorlopig van al zijn laminaat-taken te ontheffen. We hebben hem helaas nog niet zelf kunnen bereiken maar wanneer hij dit verslag leest weet hij wel voldoende denk ik, en het scheelt mij weer telefoonkosten, heb immers net een nieuw huis in Beetgum met n pittig hypotheekje dus alle beetjes om te beknibbelen is meegenomen, aldus de Beetgumer die overigens niet zo heel veel haartjes meer op t bolletje heeft. Maar dat geheel terzijde.

Wat de leiders niet lukte, kreeg Tedje Van Driel uiteraard wel voor elkaar en belde met Wiebo en hij deed gelijk z’n verhaal.
“Het klopt inderdaad dat ik de laatste tijd niet echt frequent heb getraind, maar laatst had ik ff tussen twee schoonmaakklussen door tijd om ff te trainen. Het was voor mij alweer n tijd geleden dus ik had wat moeite om het complex aan de Magere Weide te vinden. Daar aangekomen vond ik het best veranderd allemaal. Extra velden, een keurige kantine en prima kleedboxen met ramen en ventilatie. Ik weet nog goed dat ik tegen m’n teamgenoten zei; Het gaat maar goed met Frisia! Ik vond het echter wel wat raar dat ik geen respons kreeg, maar goed het was een lange dag en ik had zin om lekker te trainen. Ook vond ik het wel wat raar dat niemand met me wilde praten, zelfs Marco Van der Pol had geen aandacht voor mij, ik complimenteerde hem nog voor z’n nieuw aangemeten coupe maar van een ‘dankjewel’ was geen sprake. Ook toen ik Bart De Vries om de bal vroeg reageerde hij niet terwijl het anders zo’n sympathieke knul is vol fratsen en gekkigheidjes. Totdat ik aan iemand vroeg tegen we wie we de zondags moesten voetballen. ‘Tegen Drachtster Boys om 14.00en we spelen altiet op zaterdag zuurke..’ kreeg ik te horen en toen ik vroeg waarom er niet op zondag werd gevoetbald zag ik één en al gefronste wenkbrauwen en toen kreeg ik het vermoeden dat ik onderweg naar t sportcomplex wel eens verdwaald zou kunnen zijn. Nou ja dat bleek ook wel want ik had dus gezellig meegetraind met het 6e belofte-elftal van Leeuwarder Zwaluwen op het gelijknamige park. Maar weet je , Ted, ik had het die dag best druk en  het was ook best mistig én donker die avond dat ik daardoor de spelers niet echt herkende en daardoor ook de weg naar Frisia n beetje kwijtraakte. Wel vind ik het erg vervelend  dat ik na het lezen van dit verslag (dat doe ik vanavond na Goede Tijden Slechte Tijden even) waarschijnlijk niet meer welkom ben, maar het zij zo, aldus een snikkende Wiebo.

Tsja, lezers en lezeresjes; komkommer en kwel allemaal binnen Ut Vijfde n dat terwijl het op sportief zo voor de wind gaat. Twee uitwedstrijden werden winnend afgesloten. De wedstrijd tegen DTD op 21 februari jongstleden was wellicht een drama van een wedstrijd maar werd toch nog winnend afgesloten. Het spelen tegen DTD, (De Trije Doarpen) is traditioneel lastig en wordt doorgaans ook tegelijkertijd gespeeld. Gelegenheidskeeper Leo Broersma , jarenlang trainer van DTD, verwoordde het in een voorbeschouwing met Ted Van Driel  treffend op deze koude, regenachtige zondag. ‘Het is altijd lastig tegen DTD, je speelt tegen drie dorpen tegelijk en dat maakt het voetbal schier onmogelijk. Je staat ineens tegenover 3 keepers en 9 spitsen. Zie daar maar eens doorheen te komen. Je staan bij aanvang van de wedstrijd al gelijk met 0-0 achter en dan…’ aldus Leo.  ‘Eeeh, sorry Leo, dat ik je ff onderbreek maar dat klopt niet..

Een hevige discussie was het gevolg. Wat klopt er niet Retteketed, ik zeg iets wat niet klopt??? Een knappe jongen die mij betrapt op n fout..’ Nou je zei dat je bij aanvang gelijk achterstaan met 0-0.Maar bij aanvang van de wedstrijd staan je niet achter, maar je staaT  achter.

‘’Eeeeh , hoe dan ook Ted, ondanks het slechte weer wisten we te winnen, en dat met 44 man op het veld is dat toch een keurige prestatie. Robert jan Wenseladder tekende toen voor het enige doelpunt. Afgelopen zondag wederom een uitwedstrijd tegen het immer tegenspartelende Sparta Deinum en ook dit keer Leo als gelegenheidskeeper. Ook deze wedstrijd verdiende zeker geen schoonheidsprijs, maar dat was op dit veld ook zeker niet mogelijk. Na de vroege 1-0 was het Sander die keurig en beheerst de 1-1 liet aantekenen na een afgeslagen corner. De 1-2 van Gerton W.(sinds kort woonachtig in n wit pittoresk huisje in Beetgum) uit n vrije trap was letterlijk doeltreffend , maar de 1-3 (semi-omhaal) was van een ongekende schoonheid alleen jammer dat de keeper de bal nog aanraakte. Zeker een Siepel-nominatie waardig. De 2-3 was een formaliteit maar de overwinning was een feit. De polonaise na afloop in het zonnetje voor het sportcomplex op de muzikale klanken van de heer Van Duin maakte het bezoek aan Deinum meer dan de moeite waard.

Wij jij ook eens een polonaise lopen met Het Vijfde en ben jij een meisje, stuur dan  de leiders van Het Vijfde een mail met daarin een recente (naakt)foto, cv en motivatie

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (alleen van 9 tot 5 bereikbaar)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (3x bellen aub, de 1e 2x hoort hij vaak niet


Ted Van D.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia