Frisia E1 wint van LSC 1890 E1

Op een zonnig maar winderig sportcomplex De Magere Weide stond vandaag de klassieker van Friesland op het programma. Frisia uit 1883 E1 tegen LSC uit 1890 E1. Dit seizoen zijn we elkaar al eerder tegengekomen en steeds waren het de Frisianen die de winst wisten te pakken, maar LSC toonde in deze wedstrijden wel aan een geduchte tegenstander te zijn en dus was van onderschatting geen sprake.

 

Om 10.15 stond een geheel fit Frisia E1 klaar voor de aftrap. Echt grote kansen waren er nog niet geweest toen Eldin binnen 5 minuten een te korte terugspeelbal kon onderscheppen en rustig bleef voor de keeper. Zo kwamen we uit het niets op een 1-0 voorsprong. Niet veel later was het Thom die na een prima pass van Eldin de 2-0 binnen kon schieten. De 3-0 viel niet veel later na een mooie hoge bal van Tycho op Boyd die met een mooie volley de keeper van LSC kansloos liet. Een fraaie treffer. De Frisianen zaten op rozen, maar niet voor het eerst dit jaar toonde LSC karakter en knokte het zichzelf terug in de wedstrijd. Een afstandsschot, wellicht gedragen door de wind,  werd misgetast door John. Kan gebeuren, niets aan de hand. Hierna voelde LSC dat de twijfel bij de Frisianen wat toesloeg. De ruimtes werden groot en LSC kon profiteren van een verslapping aan Frisiakant. Een counter werd vakkundig afgerond en de linksbuiten kon bij de tweede paal de bal voor een leeg doel intikken. 3-2. De Frisianen moesten er een tandje bovenop doen en via een mooie combinatie tussen Boyd en Hylke schoot Hylke de bal tegen de kruising. Ruststand bleef dus 3-2.

Ook in Sneek kwam LSC terug (van 1-4 tot 3-4 vlak voor tijd) en ook deze keer gebeurde ons dit weer. De scherpte en de beleving miste en er werd wat te makkelijk gedacht. De deze week overleden voetballer, coach en visionair Cruijff zei ooit dat als je een doelpunt meer maakt dan de tegenstander dat je dan wint. Ik voeg daar aan toe dat winnen nog leuker is als je nog meer doelpunten maakt. Met vertrouwen de tweede helft in gaan en iets meer felheid in de duels, dan zou het helemaal goed moeten komen.

LSC rook in het begin van de tweede helft nog bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Frisia E1 stond even onder druk en moest zien te overleven. Later werd het hersteld en kwamen we beter in het spel. Zonder dat het vandaag echt heel goed was hadden we grote gedeeltes van de wedstrijd toch de controle. De wedstrijd leek beslist toen Thom na een goede actie de 4-2 hard binnenschoot. Het verzet van de gasten leek gebroken. Helemaal nadat Boyd een afstandsschot binnen zag stuiten. Ook deze treffer kwam een beetje uit de lucht vallen, maar ze tellen en dus stonden we met 5-2 voor. LSC had ook nog een goede kans, maar John bleef oog in oog met de mid-mid rustig en kon de bal naast tikken. Na 50 minuten zon en wind was het genoeg en floot de scheidsrechter af. Eindstand tussen Frisia en LSC: 5-2.

Vandaag hebben we niet onze beste wedstrijd gespeeld, maar uiteindelijk wel nog best ruim gewonnen. LSC heeft geroken aan een gelijkspel, maar toch hebben we het redelijk volwassen nog uit kunnen spelen. Complimenten voor de mentale weerbaarheid van de gasten en een compliment voor de Frisianen dat we ondanks de druk die we even tegenhadden toch vrij rustig zijn gebleven en uiteindelijk een mooie overwinning geboekt hebben.

Aanstaande maandag spelen wij een prachtig toernooi in Ede. Tegen leuke tegenstanders uit het hele land. Het belooft een sportieve, leuke en lange dag te worden. Volgende week zaterdag mogen wij op bezoek in Assen bij ACV. Ook dit is een mooie uitdaging om naar toe te werken.

 

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia