verslag, FC Wolvega, Frisia 1

Wedstrijdverslag FC Wolvega 1 - Frisia 1 (0-0) 1-0

Zaterdag 26 maart 2016
 
FC WOLVEGA 1 - FRISIA 1 (0-0) 1-0
 
'51  Brent Wijbenga
'72  Dennis Schuurman 
   Bjorn Wagenaar (afstandschot)'78
 
FC Wolvega heeft op eigen veld in een matige wedstrijd met 1-0 gewonnen van Frisia  in de strijd om de eerste plaats en de 2e periode. De nummers 1 en 2 hadden niet de intentie om er een aantrekkelijke pot voetbal van te maken. Als neutrale toeschouwer had je het idee een degradatie duel te bekijken.  Pas in de slotminuten viel de beslissing in het duel dat in een bloedeloze 0-0 leek te gaan eindigen.
 
De wedstrijd begon met een minuut stilte voor een eerbetoon aan de overleden legendarische voetballer Johan Cruijff. 
Het begin waren beide teams afwachtend en speelden de Frisianen broos  en lieten bij balverlies de Wolvegasters te vrij aan de bal komen waardoor Bjorn Wagenaar en Léon Pereboom nog wel eens los van hun directe tegenstanders kwamen te staan. Het hoogtepunt van de eerste 10 minuten was een verkeerd geschoten schot van Jordy Hoekema die hard tegen de rug van de goed leidende scheidsrechter Lemstra kwam, maar die vertoonde geen krimp.
 
Veelbelovend was het voor de Frisianen na een aardige aanval die bij spits Patrick Hoving belandde, maar hij schiet de bal voorlangs het doel. De Frisianen lijken na 12 minuten grip op de wedstrijd te krijgen, maar houden dit niet lang vast. De Wolvegasters nemen na 16 minuten het heft over, maar van een fraaie wedstrijd is geen sprake.  De Frisianen staan onder druk en zien in de 21e, 28e en 30 minuut FC Wolvega kansen krijgen, maar die worden gelukkig om zeep geholpen ook omdat  de Frisia keeper en de centrale verdedigers  als één van de weinigen een voldoende konden noteren. 
 
Na goed werk  van Dennis Schotanus die Hidde Pater vrij zet met een pass over 40 meter, maar laatst genoemde weet er net niet aan te komen. Een fase van potje de bal over de zijlijn schieten had Wolvega weer het eerste wapenfeit, maar keeper Tyrone de Gries stond goed gepositioneerd en plukte de bal behendig uit de lucht. Patrick Hoving zag na een mooie actie zijn schot rakelings voorbij de FC Wolvega doelman Gerwin de Groot gaan. Het vervolg van de eerste helft bood nog een beetje spektakel. 
 
Douwe Wim Terpstra stoomde op  en werd aan de rechterkant van de 16 meter gevloerd wat leidde tot een vrije trap. De vrije trap werd met weinig precisie door Mark den Hartog hoog over geschoten!.  Kort hierna inmiddels de 39e minuut komt Bjorn Wagenaar gevaarlijk over rechts door en vuurt verrassend een schot op het Frisia doel af. Frisia keeper de Gries weet de bal over te tikken. De rust wordt gehaald met een 0-0 tussenstand, maar is dat is ook de juiste verhouding. 
 
In de tweede helft liet Frisia zich aanvallend wat meer gelden. Na een goede actie van Leon Yedema op Jordy Hoekema stelde Hoekema met een fraai schot van afstand de Wolvega defensie op  de proef, maar zijn schot gaat rakelings naast. 
FC Wolvega kwam hierna uit zijn schulp en had een moment van 5 minuten even het meeste balbezit, maar de Wolvegasters sprongen slordig met een aantal kansen achter mekaar om. In de 51e minuut moet Brent Wijbenga aan de noodrem trekken en wordt op geel getrakteerd en is geschorst voor het eerst volgende duel tegen Lemmer.
 
Beide teams leken nog een paar speldenprikjes uit te delen. Zowel Wolvega als de Frisianen krijgen kansjes. In de 68e minuut tikt Patrick Hoving de bal hard in, maar verdediger Boy Vledder kan de bal naast werken en de corner levert niets op.
Kort hierna kopt Patrick Hoving uit een voorzet van Hidde Pater de bal in de handen van doelman Gerwin de Groot. 
Dennis Schuurman wordt op geel getrakteerd en verlaat even later het veld voor Dion Rooze. FC Wolvega neemt meer het initiatief en krijgt via Léon Pereboom een enorme kans, maar deze schiet finaal mis. 
 
De 0-0 leek een voldongen feit, maar in de 78e minuut kon het Wolvega publiek toch nog juichen. Bjorn Wagenaar  kreeg de vrijheid  en haalde de bal vanaf 20 meter uit en scoorde; 1-0. Inmiddels zijn Leon Yedema (Aissa Mahnin) en Jordy Hoekema (Willem Mollema) gewisseld. Het slotakkoord van de Frisianen had 1-1 kunnen opleveren als de goed ingekopte bal van de inmiddels ingevallen Willem Mollema net een paar centimeter naar rechts gemikt had geweest . FC Wolvega pakte met deze overwinning de tweede periode en verstevigd zijn koppositie .

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia