ONT D3 - Frisia D8: 2-0 (1-0)

Wedstrijdverslag ONT D3 - Frisia D8: 2-0 (1-0)
 
Op deze mooie zaterdag gaat onze D8 naar Opeinde om te spelen tegen ONT D3. Frisia D8 kent een lastig seizoen; de najaarscompetitie was erg zwaar en het vormen van de vaste 11 is erg lastig. Nu dus de voorjaarscompetitie en - ondanks het verzoek om rekening te houden met onze eerste jaars spelers - ook nu weer ingedeeld in een zware groep. Deze week het verlies van onze "nummer 14". Hij zou zeggen in relatie tot een zwaren indeling: ieder nadeel heb zijn voordeel. De jochies leren in veel kortere tijd iets enorm kostbaars: omgaan met teleurstelling en het opbouwen van weerstand tegen fysiek sterkere tegenstanders.
 
De leiders van Frisia D8 hadden weer hun best gedaan om voldoende spelers te regelen want er waren weer vele afzeggingen. Er zouden 13 spelers komen maar met 12 spelers werd er afgereisd aangevuld met Jouad en Maurits. Mooi dat deze voetballertjes er voor ons waren vandaag...
 
De scheidsrechter floot voor het begin. We hadden in de box de opstelling doorgenomen en afgesproken hoe we zouden staan: iedereen zou dicht bij elkaar voetballen en elkaar helpen zodra de tegenstander in hun buurt kwam. Ik had direct gezien dat de spelers van ONT D3 toch zeker een kop groter zijn als de meeste spelers van ons. Om over de kleinste spelers maar te zwijgen. Ondanks dit lengte verschil stonden al de Frisianen hun mannetje en er werden zowaar kansen gecreeerd. Mooi om te zien hoe wij eigenlijk de beste kansen kregen op de 0-1. Helaas ontbrak het Mustafa en aanvoerder Sahil aan dat bepalende stukje geluk. Onze keeper Jort werd regelmatig getest en hield vele ballen tegen. Jouad werd veel geholpen door een goed spelende Julian en aan de andere kant ging ook Sem de strijd aan. Jasman deed het ook voortreffelijk en dat mag ook wel want hij is toch een speler die dit kan brengen en het verschil kan maken. Tel daarbij op dat ook Jens de strijd aanging en de bal regelmatig bij Mustafa en Sahil kreeg. De eerste helft kwam Jamie iets minder in het spel voor. Er werd veel over de rechterkant gevoetbald. ONT D3 heeft het zeker lastig gehad want Emran en de later ingevallen Maurits wisten na het veroveren van de bal vaak een medespeler te bereiken. Jammer dat vlak voor rust toch het tegendoelpuntviel: 1-0. 
 
In de kleedkamer werd er gevraagd hoe het ging. "Eigenlijk niet slecht alleen werd er wel veel over dezelfde kant gevoetbald". Hier is meteen een afspraak over gemaakt zodat dit meer in balans zou komen. Wat eigenlijk goed ging dat werd vastgehouden: de strijd aangaan. Niemand die ook maar verzaakte dus dat beloofde nog wat  te worden in de 2e helft. 
 
Frisia D8 kwam erg goed uit de kleedkamer vandaan en was direct gevaarlijk in de 2e helft. Met enkele grote kansen voor Ruben, Mustafa en Sahil. Jamie deed het uitstekend en er waren voor ons veel corners, helaas ging de bal er niet in. Nu werd onze tegenstander erg sterk. We vochten als echte Leeuwen en ook Keeper Jort deed het super. 1 moment was er helaas dat de spits van ONT D3 van afstand een schuiver kon plaatsen. Hard, laag en in de uiterste hoek werd de 2-0 binnengeschoten. Tja, hier was weining tegen te doen. We kwamen toen wel zeker 20 minuten onder grote druk te staan maar we hielden nog vele ballen tegen. Ook hebben we alle zeilen bijgezet want dat was nodig. Iedereen heeft meegedaan en als team was er een super prestatie geleverd. Na het laatste fluitsignaal volgde helaas geen punten maar wel een beloning. Er ware namelijk appelflappen in overvloed en daar hebben onze jongens flink van gesmuld!
 
Een tevreden coach met super tevreden leiders!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia