Frisia E1 tweede in Soest

Vandaag stond er weer een prachtig toernooi in de agenda. Het Zeven Oudsten Toernooi in Soest. Een jaarlijks toernooi voor de Frisiateams E1, E2, F1 en F2 tegen zes ‘ collega-oudjes’ en de organisator SO Soest. Voor dit mooie toernooi had de coach ook mooi vervoer geregeld in de vorm van de spelersbus van Cambuur. Nadat alle spelers van E1 en E2 om 8 uur netjes op tijd waren bij Frisia kon de bus vertrekken. Chauffeur Evert bracht ons keurig in Soest en zo konden we aldaar om 11 uur los.

Eerste tegenstander was Koninklijke UD uit Deventer. Frisia E1, vandaag helaas zonder Durk, kende weinig moeite met de tegenstander op het mooie kunstgras op het hoofdveld van Soest. In 2x 12,5 minuut liep de score op tot 7-0 na meerdere prachtige aanvallen en goede doelpunten. De goals kwamen van Eldin 3, Basten 2 (allebei met links), Hylke en Thom.

Hierna wachtte Victoria uit Hilversum. Dat zou een pittigere confrontatie worden. Een goede ploeg met vooral voorin heel veel kwaliteit. In een stevige wedstrijd met veel duels bikkelden de Frisianen zich naar een knappe 2-0 zege. Mooi voorbeeld was de kleine Dennis die zich op wilskracht prachtig ontdeed van zijn tegenstander bij de 1-0. Eldin en Thom scoorden.

De laatste wedstrijd was tegen de Hagenaars van Koninklijke HVV. Op het natuurgras leken de spelers van E1 wat uitgeblust en werden we regelmatig te makkelijk afgetroefd. De snelle blonde aanvaller van HVV profiteerde een paar keer uitstekend en zo moesten we het eerste verlies van de dag incasseren. 0-2.

Omdat drie ploegen 6 punten hadden in onze poule was het afwachten wie 1 en 2 werden. Na lang rekenen en overleggen bleek dat Victoria 1e was en wij 2e.

In de halve finale mochten we aantreden tegen de Koninklijke HFC uit Haarlem. Ook een hele sterke ploeg met jongens van de voetbalscholen van AZ en Ajax. Voetballend waren we niet beter dan de tegenstander, maar zoals vaker dit seizoen toonden we weer eens een flinke dosis karakter in deze wedstrijd. Waar de vorige wedstrijd bestempeld kon worden als mat, was het nu opeens weer een knokkend Frisia. We wonnen de wedstrijd met 2-0. Over de doelpuntenmakers ben ik niet zeker, de tweede kwam volgens mij van Eldin na een prachtige voorzet van Boyd.

De finale was opnieuw tegen Victoria uit Hilversum. Op het goed opgewarmde kunstgras in een prachtig heet zomerzonnetje. Spanning op de gezichten, maar de missie was duidelijk. Wij willen de finale met z’n allen winnen! We gingen goed van start en Thom zette ons al binnen 5 minuten op 1-0 na een mooi schot van afstand in de bovenhoek. Via een prachtige reflex hield de keeper van Victoria zijn ploeg op de been na een schot van Eldin.  Helaas knokten de Victorianen zich goed terug en via een goede individuele actie werd het 1-1.

Na rust werd het een mooi gevecht om de titel tussen twee ploegen die wilden winnen. Frisia kreeg mooie kansen onder andere via een schot van turbo Boyd hard op de paal. Ook Victoria liet zich gelden en zij wisten wel om te gaan met de kansen die ze kregen. Een minuut of 5 voor tijd werd het 1-2. Een paar minuten daarna besliste Victoria de wedstrijd door een keiharde pegel die absoluut onhoudbaar was voor John.  Teleurgesteld vielen de Frisianen op het hete kunstgras.

Teleurstelling die begrijpelijk is, maar besef dat wij ons wederom hebben laten zien dit toernooi. Tegen goede tegenstanders hebben we mooie dingen laten zien. Een finale verliezen is ontzettend zuur, zeker ook als je het gevoel hebt dat je had kunnen winnen. Toch ben en blijf ik ontzettend trots op jullie. Niet alleen wat we vandaag hebben laten zien, maar het gehele jaar door hebben we zulke mooie stappen gezet en prachtige resultaten geboekt. In de sterke competitie waarin we speelden en op toptoernooien. We hebben onszelf beloond met mooie eerste prijzen en mooie overwinningen en soms ging het ook op het nippertje net mis. Zoals vandaag.

Dankzij ons goede spel dit jaar maken twee spelers, Thom en Hylke, volgend jaar de mooie stap naar Cambuur D1. De overige spelers gaan ook een mooie stap maken bij Frisia of elders naar de D-pupillen. Ik hoop dat jullie hebben genoten van dit seizoen en dat jullie positief terug kunnen kijken. Ik heb in ieder geval wel van jullie genoten, ook in Soest weer. Trainings- en busgenootjes E2 werden ook keurig derde dus hadden we ook weer een gezellige terugreis naar Leeuwarden.

Rest mij nog om de Club van 100 te bedanken voor hun financiële bijdrage. Ook Cambuur bedankt voor de prachtige bus die veel bekijks had onderweg en in Soest en de prachtige buschauffeur die ons keurig heeft vervoerd. Het was een mooie dag.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia