Frisia E1 wint overtuigend in Cambuurstadion

Nadat we dit seizoen stad en land afgereisd waren voor toernooien en wedstrijden stond er vandaag een toernooi op het programma in de stad tegen tegenstanders uit de omgeving. Het was een TwinGames 6 tegen 6 amateurconvenanttoernooi in het Cambuurstadion. Leuke uitdaging en om de uitdaging groter te maken speelden wij zonder vaste keeper aangezien John afwezig was. Met 8 spelers trokken wij dus het kunstgras van Cambuur op.

We zaten in een poule van 6 teams waarvan op voorhand Franeker en Zeerobben de sterkste tegenstanders leken, maar zoals ik ook tegen de jongens zei: niet onderschatten, gewoon voetballen zoals wij dat kunnen. Als dat zou gebeuren dan konden wij vandaag heel ver komen.

De eerste wedstrijd was tegen Franeker E1. Binnen 16 seconden stonden we met 1-0 voor door Eldin. Hierna liepen we door goals van Hylke (2) en Boyd (2) uit naar een 5-0 overwinning.

De volgende tegenstander was BroeksterWalden E1. Ook hier gingen we voortvarend van start. In ruim één minuut was het 3-0 en konden we vrijuit verder spelen. We liepen door doelpunten van Basten 4, Boyd 2, Tycho en Dennis uit naar een ruime 8-0 overwinning.

De derde wedstrijd was tegen Zeerobben E1. Die ploeg hadden we vaker gehad en we wisten dat het een goede ploeg was dus we moesten gefocust blijven spelen. De weerstand in deze wedstrijd was groter dan de vorige potjes, maar we wonnen uiteindelijk verdiend met 3-0. De goals kwamen van Eldin 2 en Hylke.

De vierde wedstrijd was tegen Hardegarijp E1. Deze wedstrijd begonnen we matig en Hardegarijp stond zomaar op een 0-2 voorsprong. Toch bleven we daarna rustig voetballen en door een snelle aansluitingstreffer kregen we voldoende vertrouwen om daarna uit te lopen naar een ruime 7-2 overwinning. Doelpunten in deze wedstrijd waren van Dennis, Tycho 3, Durk en Eldin 2.

De laatste poulewedstrijd was tegen Be Quick Dokkum E1. Ook deze wedstrijd werd ruim gewonnen. Doelpuntenmakers Eldin 3, Basten 3, Hylke, Durk  en Thom 2 (nadat hij dit toernooi de paal of lat al een keer of 5 had geraakt) werd het 10-0.

We werden eerste in de poule en moesten in de halve finale aantreden tegen de nummer 2 van de andere poule en dat was Sint Annaparochie. Een leuke ploeg die het ons zeker lastig maakte. Zo kwamen we tot tweemaal toe op achterstand, maar we wisten ons steeds te herpakken en dus wonnen we nipt met 3-2 met goals van Hylke, Basten en Thom.

De finale was tegen Zeerobben E1. Zij wonnen van Blauw Wit E1. Het duurde lang voordat we de wedstrijd definitief beslisten, Zeerobben werd een aantal keer gevaarlijk, maar keeper Tycho was een paar keer goed alert. Door dezelfde doelpuntenmakers als de eerste wedstrijd tegen Zeerobben werd het uiteindelijk ook weer 3-0. Hylke en Eldin 2 waren de gelukkigen en zo won Frisia E1 het amateurconventant toernooi van Cambuur. 

Op voorhand waren we de favoriet om te winnen, maar dat moet je dan uiteindelijk toch wel waar maken. We hebben vandaag laten zien dat we ontzettend goed kunnen voetballen en dat we een ploeg hebben met heel veel drive naar voren. De afwezigheid van John werd goed opgepakt door de invalkeepers (Tycho 3x, Eldin 2x, Durk en Hylke). Erg positief waren de mooie loopacties van Basten als spits. De gretigheid van Dennis aan de zijkanten. De enorme drive en voorzetten van Boyd. De slaloms van Thom. De gouden linker van Hylke. De gouden rechter en keeperskills van Tycho. De onverzettelijkheid van Durk en het doelpunteninstinct van Eldin. Goed gedaan jongens en neem dit mee naar Soest, waar we een titel te verdedigen hebben.

De coach

Statistieken

Frisia E1 – Franeker E1 5-0
Eldin, Hylke 2, Boyd 2

Frisia E1 – BroeksterWalden E1 8-0
Basten 4, Boyd 2, Tycho, Dennis

Frisia E1 – Zeerobben E1 3-0
Hylke, Eldin 2

Frisia E1 – Hardegarijp E1 7-2
Dennis, Tycho 3, Durk, Eldin 2

Frisia E1 – Be Quick Dokkum E1 10-0
Eldin 3, Basten 3, Durk, Thom 2, Hylke

Frisia E1 – Sint Annaparochie E1 3-2
Hylke, Basten, Thom

Frisia E1 – Zeerobben E1 3-0
Hylke, Eldin 2

 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia