Toernooi Stiens - Frisia F13

Toetje van het seizoen! Na een competitie met wisselende resultaten was er nog een toernooi in Stiens om het allereerste  voetbalseizoen voor de spelertjes van F13 leuk af te sluiten. Het weer was prachtig, dus dat zat in ieder geval mee. De jongens hadden er dan ook veel zin in. Dat was weer te merken gezien het grote enthousiasme, er leek af en toe wel storm op komst :) . De spelers voor vandaag waren Jonathan, Chris vd Zee, Chris 'Dribbel' Faber, Jurre 'Rush', Mahdi, Houari, Rafaël 'De Tank' en 'Jolige' Jasper. Rowan en Luke waren helaas afwezig.
 
Na de warming up was er op de andere helft van het voetbalveld nog steeds niemand te bekennen. Toch maar even vragen wat er aan de hand was. Hardegaryp, de 1e tegenstander, bleek nog 'onderweg te zijn'. Gevolg, wedstrijd verplaatst. 10 minuten later kregen we ineens bericht dat Hardegaryp helemaal niet meer op zou komen dagen, wat inhield dat we maar 3 wedstrijden hoefden te spelen. Erg jammer dat er zo laat nog wordt afgezegd, het was niet anders....  

 
Eerste wedstrijd tegen Birdaard. De eerste paar minuten leek er helemaal niets aan de hand. Echter door een ongelukkige handsbal van Jonathan werd er een penalty gegeven, wat de 0-1 opleverde voor Birdaard. Kansen waren er wel voor Frisia, alleen werd er wel eens vergeten dat verdedigen ook bij het spelletje hoort. Juist in een fase dat je hoopte en ook wel dacht dat de gelijkmaker zou vallen viel ineens de 0-2, wat tevens de eindstand was. 
 
Door de afzegging van Hardegaryp en de daarmee samenhangende omzettingen in het speelschema moesten de jongens van Frisia direct na de 1e wedstrijd aantreden tegen FVC. De jongens hadden veel energie in de 1e wedstrijd verspeeld, en waarschijnlijk daarvoor ook al. Net zoals in de uitwedstrijd in de competitie tegen FVC hadden de jongens van Frisia nu ook niets in te brengen. Chris vd Zee redde nog een beetje de eer door een tegendoelpunt te maken, maar voor de rest was het een wedstrijd om snel te vergeten. 
 
Half uur pauze, tijd om even een ijsje te eten in de kantine. De jongens vermaakten zich prima, zoals eigenlijk het hele seizoen al.   De jongens kunnen prima met elkaar opschieten, en dat is mooi om te zien. 
 
   

 
Laatste wedstrijd tegen Stiens. Een knotsgekke wedstrijd met veel kansen en doelpunten over en weer. Mede door het goede uittrappen van Jonathan kwamen met name de aanvallers Chris, Chris en Jurre tot vele kansen en ook 6 doelpunten. Jasper kwam ook een keer alleen voor de keeper te staan, maar hij miste helaas de kans op zijn 1e goal van het seizoen (jammer kerel!). Eindstand 6-6.

 
Al met al een leuk toernooi, helaas wel een beetje ontsierd door de afzegging van Hardegaryp. Afgelopen seizoen was voor alle spelertjes van F13 het allereerste voetbalseizoen. Als leiders (Marcel en Willem) van dit leuke team hebben we iedereen zien groeien. Zoals eerder gezegd was het heel erg leuk om te zien dat de jongens het onderling ook heel erg goed met elkaar kunnen vinden, wat er toe leidde dat sommige jongens zelfs in het veld niet van elkaar af konden blijven ;). Het zou prachtig zijn als dit team volgend seizoen bij elkaar zou blijven, maar dat zit er helaas waarschijnlijk niet in. Sommige jongens zullen misschien besluiten om te stoppen en voor een andere sport of hobby te kiezen, ook dat is prima. Wij hopen in ieder geval dat iedereen net als wij genoten hebben. Ook willen we de ouders, opa's, oma's, tantes en andere familieleden van de spelertjes bedanken. Voor de jongens is het prachtig als er publiek langs de kant staat, en het maakt het voor ons ook een stuk makkelijker. 

Bedankt!
 
Marcel/ Willem  

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia