Tzummarum A1d-Frisia A3d: 1-7 (0-3)

Afgelopen dinsdag de laatste competitiewedstrijd van onze Frisia A3. Dit vriendenteam verraste vriend en vijand door lange tijd mee te doen om het kampioenschap. De sfeer is er altijd super en de opkomst van een ieder op de trainingsavonden is zoals vrienden met elkaar omgaan, men wisselt nog wel eens een training af. Toch enorm veel respect voor dit team wat ook nog wel eens bijspringt bij de A1 en zeker bijdraagt aan de A2 het afgelopen seizoen.
 
Tzummarum A1d draait een moeizaam seizoen. Toch werd er 1 keer gewonnen op de Magere Weide en dus viel er iets recht te zetten: de eer van de Frisiaan stond vandaag op het spel.
 
Met mij als gelegenheids coach, zowaar het maximaal aantal spelers vandaag. Gelukkig ook voldoende vervoer ook al was dit even spannend! 
 
Om 19:00 uur scherp werd er aangevangen met de wedstrijd. De veldomstandigheden waren goed (er was vooraf keurig gemaaid) de temperatuur prima en de meegereisde supporters vermaakten zich prima langs de kant.
 
Met gelegenheidskeeper Marko "The Man" Kingma die ons doel verdedigde, diepe spits Kevan en daartussenin een heleboel - voor mij - vertrouwde gezichten. We gingen de strijd volop aan maar toch wist in de beginfase Tzummarum voor de nodige dreiging te zorgen. Enkele malen leunden we dan ook op "The Man" en hij maakte het opgespelde predikaat meer dan waard door ons te behoeden voor een achterstand. 
Eindelijk was het dan zover. Na diverse malen gevaarlijk te zijn geworden rond het 16-meter gebied van onze tegenstander, werd Kevan ditkeer niet afgevlagd en haalde op zijn bekende wijze de "trekker" over. Dit heb ik Kevan al vaker zien doen en dat zijn de kenmerken van een echte spits! De 0-1 werd met zijn allen gevierd en er was op dat moment al behoorlijk wat werk verzet door een ieder... De 22e minuut brak aan en dus tijd voor ons "B-team". We wisselden er weelderig op los en 
gaven de mannen van The A-team even rust. Wie er zegt dat het B-team onder doet voor het A-team die heeft het mis want de statistieken verraden dat er nog de 0-2 werd binnengetikt door Kees en dat ook Leon zijn doelpuntje maakte en dit allemaal voor rust. 
 
In de box was de stemming goed (en druk bovendien...). Maar "wat ken ut skele nou"... 0-3 voor en we gaan voor de 10! Besproken werden de tactische omzettingen en dit moet onze tegenstander helemaal tureluurs gemaakt hebben (mooie taktiek)!
 
Bij aanvang van de 2e helft een zeer gretig Tzummarum want zij wensten - ondanks het wegblijven van de regen - niet afgedroogd te worden. Echt een vuist maken dat konden zij niet. Marko wel want die tikte er nog wel eens eentje uit. Laurens weet wat hem te doen staat in 1 van zijn laatste potjes voetbal dit seizoen: af en toe de brommer aan en gaan... Een aantal malen werd hij op hardhandige wijze gestopt. Gelukkig dat Kevan weer eens doormocht en hij tekende als eerste in de 2e helft een mooi en welkom doelpunt aan (0-4). Daarna voetbalden wij iets makkelijker en ja hoor, Laurens gaf een flink extra gas en liet de tegenstander wederom zijn hielen zien: 0-5 was geboren. De 0-6 werd aangetekend door Roberto en daarna lieten we het initiatief aan de tegenstander. Vanaf de kant zagen we het gebeuren dat de concentratie was verdwenen van onze gladiatoren. Een prachtige combinatie van Tzummarum werd geen strobreed in de weg gelegd en zij trakteerden hun publiek op de ere-treffer.
 
Het slotakkoord was er 1 om in te lijsten. Natuurlijk hadden wij als Frisia A3 het betere van het spel en de inzet en bereidheid om voor de overwinning te knokken was volop aanwezig. Hé wat gebeurde er nu? De net ingevallen Willem - lost Leon af als spits die een bal knetterhard in zijn gezicht kreeg - deed onze harten sneller kloppen nadat hij een 100% immitatie nadeed van DeLaurens: dribbel, dribbel, kappen draaien, nogeens dribbel met versnelling, te moeilijke hoek uitzoeken en genadeloos scherp uithalen en scoren! De 1-7 kon worden ingelijst als het laatste wapenfeit van Frisia A3 dat met dit doelpunt glansrijk uitgeroepen kan worden tot vice-kampioen van hun competitie. 
 
In de box nog filmpjes en foto's met veel gezang en de hele karavaan vertrok uiteindelijk weer naar ons eigen Leeuwarden!
 
Een super tevreden gelegenheidscoach Henk

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia