Frisia E1 in tweede helft langs GVAV-Rapiditas

Een stevige wind vandaag op Sportpark Kardinge in Groningen. De Frisianen, met de complete groep, starten met de wind tegen. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen tegen een ploeg die nog niet veel punten heeft gehaald, maar wel alleraardigst kan voetballen. De coaches willen vandaag de beste wedstrijd van het seizoen zien, zou dit uiteindelijk ook zo zijn?

Zoals gezegd harde wind, af en toe wat regen, gelukkig nog wel een temperatuur die ons voldoende warm houdt. Op het veld 14 gretige jongens die er een aantrekkelijke wedstrijd van maken. GVAV-Rapiditas is een voetballende ploeg die met lef speelt, maar daardoor ook wel eens ruimte weggeeft en daar konden we van profiteren. Via Boyd kregen we twee goede kansen, maar helaas schoot hij beide net naast de paal. Ook John moest een aantal keer optreden omdat GVAV met de wind in de rug ook zeker niet ongevaarlijk was. Een strakke voorzet van Tycho werd helaas door iedereen gemist, een voetje was wellicht voldoende geweest voor een goal. Vlak voor rust gebeurt dan wat je eigenlijk niet wilt. GVAV krijgt een corner, de bal wordt ingeschoten, door Basten van de lijn gehaald, maar vervolgens binnengewerkt. 1-0 achter. Niet veel later was het rust.

Was het tot nu toe de beste eerste helft van het seizoen? Nee. Omstandigheden zijn zeker niet ideaal, maar ook in deze omstandigheden kunnen en moeten wij veel beter. Meer beleving en snel druk naar voren om te profiteren van de ruimtes. Als we nog willen stijgen op de ranglijst, dan moet er vandaag op z’n minst gewonnen worden en eigenlijk nog ruim ook, maar dat zien we later dan wel weer. Eerst maar eens zorgen dat we kansen krijgen en goals kunnen maken.

Vanaf de aftrap laten de Frisianen blijken dat ze geen genoegen nemen met een verlies en wordt er veel druk naar voren uitgeoefend. Een schietkans voor Basten vliegt helaas naast, na een goede aanval. Even later krijgt Basten weer een kans om te schieten, de keeper weet de bal te keren, maar in de rebound is daar Thom die de 1-1 maakt. Een vroege goal en dus weer energie om verder te gaan. GVAV kreeg het moeilijker in de tweede helft en kwam er minder uit dan voor rust. Via de opbouw en veel beweging probeerden ze eruit te komen, maar qua power en snelheid moesten ze het afleggen tegen ons. Eldin toonde een stukje power door de bal van een mooie afstand hard en hoog in de goal te snoeien. 1-2. De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen Hylke even later de bal van een iets kleinere afstand binnenschoot in de verre hoek. 1-3. GVAV had hierna wellicht nog recht op minimaal een penalty, maar de uitstekend fluitende scheidsrechter (mag gezegd!) liet doorspelen en gaf op de andere overtreding een vrije trap. Een gelukje voor ons. Dennis had nog een kans toen de keeper de bal losliet, maar de keeper herstelde zichzelf knap. Ook GVAV had nog een reuzekans toen de bal uit een corner bleef liggen op een meter of 8 van John. De bal werd te onrustig ingeschoten en dus kwamen ze niet meer terug in de wedstrijd en eindigde het vandaag in 1-3.

Het was niet onze beste wedstrijd zoals gehoopt van tevoren. Toch hebben we karakter getoond door na rust goed te herstellen en voldoende kansen te creëren en doelpunten te maken. We eindigen het seizoen met 36 punten uit 20 wedstrijden en gezien de tegenstanders in de competitie is dat een behoorlijk aantal waar we ook absoluut tevreden mee zijn. Of we op plek 4 of 5 eindigen is nog even afwachten. Onze tegenstander van vandaag speelt nog in Emmen tegen de FC en mocht GVAV een punt pakken, of winnen dan zijn wij vierde. Mocht Emmen winnen dan zijn wij vijfde. Wij hopen stiekem dus nog op een Groninger succes in Drenthe. Hoe dan ook nog een compliment aan GVAV. Ondanks de positie op de ranglijst blijven ze wel voetballen en dat doen ze met een aanvallende visie. Dit brengt risico’s met zich mee, maar beter op een positieve manier verliezen, dan alleen maar ingraven voor de eigen goal. Zet hem op in Emmen! ;) 

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia