Frisia D8 verslaat titelkandidaat ONT D3: 5-0

Wedstrijdverslag Frisia D8-ONT D3: 5-0 (0-0)
 
Op deze mooie doordeweekse speeldag, vandaag ONT D3 op bezoek bij ons aan De Magere Weide in Leeuwarden.
Weten we het nog? Appelflappen tijdens de uitwedstrijd, 2-0 verlies maar een dijk van een wedstrijd!
 
Om 19.00 uur werd er afgetrapt onder leiding van Mark. Mark is een zeer enthousiaste Frisiaan die de talenten van een grote scheidsrechter heeft. Frisa D8 komt erg goed uit de startblokken en schuwt de duels niet. Veel wordt er de eerste helft op onze eigen helft gespeeld. We weten dat wij met onze keeper Jort een goed slot op de deur hebben. Niet alleen met de handen is hij uitstekend, ook voetballend staat hij zijn mannetje en dat was vandaag maar goed ook. Eerlijk om te vermelden dat de 0-0 ruststand niet geheel de verhoudingen aangaf. Frisia D8 heeft daar haar voor moeten knokken: prachtig om te zien!
 
De tweede helft was er eigenlijk weinig veranderd op de 2 nieuwe grensrechters na. Ja, de buitenspelregel is een nieuwe bij de D-pupillen en dat is soms best wel eens vervelend. Wederom een erg scherp Frisia D8. Mustafa en Jarmo hadden het middenveld goed in handen. Zij waren keer op keer betrokken bij het verstoren van de opbouw en daarnaast ook vaak bezig met het scheppen van kansen. Sahil maakte vaak ruimte door het' veld breed te houden wat Mustafa al enkele kansen gaf. Deze gingen er nog net niet in (2 x naast de goal...). Duidelijk was het wel wie er de baas waren: alle voetballertjes van Frisia D8 en de keeper Jort natuurlijk!
 
Het meegereisde publiek van Opeinde hield hun hart vast. Ook zij zagen de gevaarlijke kansen en spoorden hun spelers aan om er nog een schepje bovenop te gooien. Zij zijn namelijk nog kanshebbers voor de titel en dat is een extra stimulans om voor te strijden naast de eer natuurlijk.
 
Het was in de 14e minuut dat Mustafa wederom door de gehele as van het middenveld en de verdediging van ONT slalomde. Wat even daarvoor niet was gelukt, ditmaal trof hij doel: 1-0! Prachtig was dit moment en het werd ook massaal gevierd... Zou dit bij een toevalstreffer blijven?
 
ONT kwam er vaak uit maar tot onze 16 meter ging het goed maar niet verder. Bora en zijn verdedigers stonden geen centimeter aan ruimte toe in hun eigen strafschopgebied. Sem was erg scherp en ook Hannes en Emran waren heer en meester. De bal kwam veel vaker over de middenlijn dan in de eerste helft. Jamie en de ingevallen Ruben stoorden iedere bal af en dat leverde gevaarlijke situaties op. Mustafa inspelen in het centrum was het vervolg. Hij slalomde wederom alles en iedereen voorbij. Kort daarvoor gaf hij de bal af - helaas buitenspel - ditkeer koos hij ervoor om zelf te gaan voor succes: en met resultaat! De 2-0 was een feit en er waren nog 20 minuten te spelen. Hoewel het positioneel iets minder stond, iedere linie had de mouwen opgestroopt en verzaakte geen moment. ONT probeerde nog wel maar er was maar 1 team die de strijd aanging en won: D8!
Kort na de 2-0 was het wederom een messcherpe counter vanaf links. Keurig combinatievoetbal zorgde er voor dat via Jarmo Sahil werd ingespeeld. Hij bracht de bal keurig voor in de 16 en ditmaal ook voor de voeten van Mustafa. Ditkeer hoefde Mustafa alleen te kappen en te draaien om vervolgens de 3-0 binnen te schieten. En hoe? Prachtig in de kruising waar de bal kort daarvoor nog langs de buitenkant van de paal ging. Een grootse hatrick voor de kleinste voetballer met waarschijnlijk
het grootste voetbalhart. Iedereen feliciteerde hem ermee en het juichen hield nog even aan. Ook de supporters van de tegenstander klapten voor deze aanval en goal. Ik weet dat dit soms moeilijk is maar mooi dat een ieder van het totaal voetbal aan het genieten was. Met nog 10 minuten op de klok werd er een bal in de 16 van ONT gepompt. Doorgaans de keeper, nu de gelegenheidsaanvaller van D8, Jarmo ging met de keeper van ONT het luchduel aan: winnaar was afgetekend Jarmo die de mooie 4-0 op het scorebord aantekende. Kon het dan nog gekker? Het slotakkoord was dan ook - hoe kan het anders - voor de spelers van D8. Ditmaal vanaf rechts was het Jamie die de ver uitgelopen doelman voor de 5e keer het nakijken gaf (5-0). Prachtige aktie Jamie en jij bleef zo koel! 
 
De scheidsrechter floot voor het eindsignaal en een iedere Frisiaan had genoten van een prachtige voetbalpartij. Voor ONT ietwat zuur maar die pakken vast tegen anderen de punten wel weer. Wij genieten kort van deze overwinning want zaterdag volgt alweer een wedstrijd. Hopelijk ook dan velen zo niet allen van de partij. 
 
De super trotse leiders!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia