Ut vijfde vermaakt zich opperbest op het eiland

Beste lezers en lezeresjes,

Het rommelt niet meer binnen Het Vijfde en dat is maar goed ook omdat het op sportief gebied juist zo goed gaat. Aanleiding voor deze positiviteit is het positieve gedrag van oud leiderdt Jaap Terpstra en het laat-het-soms-niet meer afweten-gedrag laminaatkoning’ Wiebo Cats. ‘We waarderen het gedrag dat de heer Terpstra deze week aan de dag legde enorm’ zo luidde de kop van het persbericht dat recentelijk de sociale media haalde. Verantwoordelijk voor deze ietwat gewaagde uitspraak zijn Paul en Gerton. We weten niet wat ons overkomt. Su positief het ie nog nooit weest mutte we eerlijk segge. Sien letterlijke woorden waren: ik wil de heren leiding toch wel even een compliment geven. misschien verwachten jullie het niet van mij als ex leider maar ik vind toch dat ik dat moet doen. heren leiding. 1 groot compliment van mijn kant en  ik denk ook van het hele team. naar jullie toe. Wat een geweldige dag hebben wij gisteren gehad. dit hebben jullie heel goed gedaan en georganiseerd. bedankt.
Nou wij sumar ondersteboven van disse tekst weest wel. Dit doet ie anders nooit nou! Wat sun dagje Vlieland en Ameland allemaal niet ken doen met een mens. En dat met shirt an.

Een heel ander verhaal is dat van Wiebo –Kliklamimaatenkel-Cats. Dit seizoen nog maar 2x getraind en tweeenhalve wedstrijd gespeeld. ‘Zijn gebrek aan betrokkenheid binnen de selectie dwingt ons ertoe hem voorlopig van al zijn laminaat-taken te ontheffen. We hebben hem helaas nog niet zelf kunnen bereiken maar wanneer hij dit verslag leest weet hij wel voldoende denk ik, en het scheelt mij weer telefoonkosten, heb immers net een nieuw huis in Beetgum met n pittig hypotheekje dus alle beetjes om te beknibbelen is meegenomen, aldus de Beetgumer die overigens niet zo heel veel haartjes meer op t bolletje heeft. Maar dat geheel terzijde.

Wat de leiders niet lukte, kreeg Fredje Van Driel uiteraard wel voor elkaar en belde met Wiebo en hij deed gelijk z’n verhaal.
“Het klopt inderdaad dat ik de laatste tijd niet echt frequent heb getraind. Dat sit dizze keer su. Sak dei vertelle. Bij mijn broer, jum wete wel Menno moest ik onlangs een nieuw stukje laminaat legge. Nou geen probleem suust segge. Maar mien enkel sat plotseling vast tussen het laminaat. Dus so doende kon ik niet meer traine. Ik dus mooi last van mien poot. Bikkel laminaat as ik ben probeerde ik het nog wel maar na 10 keer diep moest ik toch op Geveke. Sorry Remco.

Hoe dan ook, ondanks deze randverschijnselen werd er afgelopen weken ook goed gevoetbald en om de sfeer binnen Ut Vijfde  weer optimaal te krijgen werd de afgelopen 2 wedstrijden als team gespeeld. De Knop Moet Om, De Frisia Neusjes weer dezelfde kant op, één lente maakt nog geen zwaluw, met sien Allen, metelkaar voorelkaar’ u kent het wel. Daar was bij de uitwedstrijd tegen St. jacob en Amelandia alles van te merken. Door het spelen op het hoofdveld bij beide verenigingen was dit wellicht de slimst gespeelde COLLECTIEVE wedstrijden van het seizoen die echter beide werden gewonnen met 2-4 EN 1-4. Hulde! Doelpuntenmakers op het eiland: 2x Koos, jawel hij weer, hij is terug en 2x boem boem Bouma.
Dit werd gevierd in de Sunset en alle flessen van deportivo de la corona werden keurig leeg gedronken. Zowaar een prestatie van formaat. Dan nog even dit.

Wil jij ook eens een verzoeknummertje aanvragen na het scoren van een doelpunt van Ut Vijfde en ben jij nog steeds een meisje of een jongen neem dan contact op met onze leider gerton van Ut Vijfde en wie weet word jou keuze bij de wedstrijd Frisia 5 – Dokkum 4 op zondag 15 mei a.s. om half 11 wel gedraaid !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Beterschap Teddie.

Fred Van D.

Ut schrieven zit ons in het bloed.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia