Frisia E1 heeft moeite met scoren in Genemuiden

Vandaag stond in alle vroegte, maar met heerlijk zomers weer het 9 tegen 9 toernooi in Genemuiden op het programma. Helaas zonder Tycho, Dennis en Boyd. Mauro en Stijn kwamen vanuit de E2 en Jippe en Jerami deden mee vanuit de E3.

Al gauw werd duidelijk dat het strakke speelschema ietsjes uit zou lopen, maar dat vonden wij uiteraard geen probleem. De eerste wedstrijd was ergens rond half 10 tegen DOVO E1 uit Veenendaal. Na een wat rommelig begin kwamen de Frisianen gedurende de wedstrijd wat beter in hun spel. Uit een corner van Thom kon Hylke binnenwerken en zo tekende hij meteen voor de eindstand. 1-0.

Hierna meteen door tegen GVAV Rapiditas E1. De Groningers waren gevaarlijk met een vrije trap op de lat. Aan de andere kant was Eldin nog heel dichtbij een goal, maar helaas schoot hij net naast. Na een kwartier spelen volgde dus een 0-0 eindstand.

Urk was de volgende tegenstander, of toch niet. Het werd Olde Veste E1. Leuke ploeg en in Leeuwarden ook al eens 9 tegen 9 tegen gespeeld. Toen 0-2 verloren dus we konden nu wat rechtzetten. Volgens mij schoten we nog een keer tegen de paal of de lat, het ging allemaal zo snel vandaag dat ik geen tijd heb gehad om alles te noteren. In ieder geval was het een spannende wedstrijd die wederom eindigde in een 0-0 eindstand.


De thuisploeg SC Genemuiden was de volgende tegenstander. Genemuiden was getergd en wilde graag winnen, de Frisianen lieten zich wat overbluffen en kwamen via een frommelgoal op 1-0 achter. In de tijd die nog te spelen was gingen we nog wel op zoek naar een goal, maar scoren leek vandaag het grootste obstakel. Eindstand 1-0 verlies.

Flevo Boys E1 was de volgende tegenstander. Een ploeg die altijd 9 tegen 9 speelt dit seizoen en dus ook al wat meer ervaring heeft. Dat was wel terug te zien in het spel, maar toch vond ik ons niets minder. We kwamen in deze wedstrijd ook weer dicht bij een goal, maar de keeper van Flevo Boys wist een schot van Thom, na een prima aanval, er met de  voeten uit te houden. Was het niet de keeper dan stond helaas de lat of de paal ons vandaag in de weg, wat dat betreft zat het niet mee.

Nog een laatste kans op doelpunten tegen Urk E1. Beide teams oogden aardig moegestreden en het beste leek er inmiddels na 5 wedstrijden in 26 graden. Beide ploegen probeerden het zeker nog wel, maar tot echt grote kansen kwam het niet meer. Na 10 minuten vond de scheids het ook wel genoeg en konden we onder een koude douche.

Een vierde plek met 7 punten uit 6 duels en een doelsaldo van 1 voor en 1 tegen. Het was wellicht veelzeggend over het voetbal vandaag. We waren absoluut niet minder dan de tegenstander, maar hadden moeite met scoren. Toch zijn we weer een ervaring rijker en zeker voor de jongens die naar het grote veld moeten komend seizoen zijn dit soort toernooien van groot belang. Het spelen in 3 echte linies en de grotere ruimtes. Het maakt het toch net even anders dan het reguliere 7 tegen 7 voetbal.

Over jullie inzet heb ik niets te klagen. Met slechts 1 wissel werden pijntjes af en toe verbeten en gaven we niet op. Ook de invallers uit de E2 en de E3 hebben hard gewerkt en daarvoor zijn we ze natuurlijk weer enorm dankbaar. Volgende week staat voor E1 de laatste competitiewedstrijd op het programma uit bij GVAV Rapiditas. Met z’n allen deze mooie competitie goed afsluiten is het doel. Het liefst mét goals.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia