Univé Voetbaldagen weer een groot succes!

Maandag 2 mei begonnen de Univé Voetbaldagen bij Frisia. Al jarenlang een groot succes binnen de vereniging. Dit jaar was de organisatie in handen van de Friesche Voetbal Academie en met de ervaring die er al was van de afgelopen jaren hebben we wederom een leuk programma kunnen maken voor de 59 enthousiaste deelnemers die ingedeeld waren in groepen van 8 tot 12 spelers, gecategoriseerd op leeftijd en teamindelingen.

Dag 1
De week begon met prachtig weer. Na een korte briefing van technisch coördinator Roeland Jager konden de trainers aan de slag met het gereed maken van de speelvelden. Om 9 uur stonden de eerste kinderen en ouders al voor de deur. Na een openingswoord van Marcel Frankena werd de kleding uitgedeeld en gingen de spelers in hun groepjes naar het veld. Voor de lunch werd er fanatiek getraind op de technische vaardigheden. Na de lunch, met deze keer weer de altijd succesvolle knakworsten, werden er partijen gedaan en op het hoofdveld werd er geslalomd, voetbal-slagbal gespeeld en werd er een spannend afrondspelletje gedaan. Om 15 uur gingen de kinderen moe, maar voldaan naar huis.

Dag 2
Op dag 2 begon de dag weer met pittige en uitdagende trainingen onder de bezielende leiding van onze trainers. Het was iets frisser dan dag 1 dus de beweging was erg welkom voor de kinderen. Na lunch met een lekker warm kopje soep gingen we over tot wedstrijdjes en op het hoofdveld werd er gevoetgolfd. Binnen hoeveel schoten krijg je de bal in de liggende container? Spanning alom.

Dag 3
De laatste dag begon als de eerste twee. Na de lunch met knakworsten én soep was het jaarlijkse watergevecht. De SuperSoakers en andere stevige waterwapens waren meegenomen en de trainers lagen flink onder vuur/water. Het kon allemaal, want het was heerlijk warm weer. Hierna gingen we over tot spelletjes. Door de gaten schieten, penalty’s, shoot-outs, hooghouden, latje trappen. Er was genoeg te beleven. De finaleronde van de penalty’s en de shoot-outs was op het hoofdveld onder toeziend oog van de ouders. Alle winnaars van de onderdelen kregen een ijsje aangeboden van de organisatie en ze kregen een mooi certificaat mee naar huis. Na een kort afsluitend woordje konden de kinderen met bal naar huis en kunnen we terugkijken op wederom een zeer geslaagde Univé Voetbaldagen.

Kort nog even een dankwoord aan alle hulp die we deze dagen gehad hebben bij de lunches. Vele handen maken licht werk. Alles zat weer prima in elkaar. Wij hopen u graag volgend jaar weer te zien bij de Univé Voetbaldagen, hopelijk met hetzelfde weer en hetzelfde enthousiasme.

Ook danken wij alle trainers: Ditmer, Roeland, Lars, Melle, Kevin, Given, Robbert, Jim, Koos en Kai. Geweldig gedaan jongens. Dankzij jullie enthousiasme hebben we er mooie dagen van kunnen maken.

Namens de Friesche Voetbal Academie,
Anko en Marcel

 

PS: Nog even een groot compliment aan de enige dappere meid die meedeed aan deze mooie dagen. Lisanne hield zich knap staande tussen al die jongens en volgens mij deed ze dat ook met alle plezier! Goed gedaan Lisanne!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia