Competitie: Frisia C1 - SC Enschede C1 (2-1) 3-1Frisia C1 heeft zijn vijfde plaats in de 2e Divisie D verstevigd. Een stap omhoog of omlaag is niet meer mogelijk, zodat de  Leeuwarders een keurige prestatie neerzetten als debutant. De ploeg van coaches Dennis en Hidde won in Leeuwarden met 3-1 van SC Enschede C1 , die al gedegradeerd zijn uit de 2e divisie. SC Enschede C1 is door de nederlaag veroordeeld tot de 3e divisie.

De Frisianen  begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen na veertien minuten op 1-0 via een penalty van Klaas, die voor de zeventiende keer dit seizoen scoorde. De Frisianen hadden gezien de kansen uit moeten lopen naar een veel hogere voorsprong, maar het bleef steken op 1-0. De Tukkers werden in de 28e minuut in het zadel geholpen doordat slordig inleveren van Denian deze ook de handrem erop zette en de spits vloerde in de zestien meter en SC Enschede vanaf elf meter mocht aantreden.

De penalty werd onberispelijk binnen geschoten,  een 1-1 gelijkspel tegen de verhouding was. De Frisianen waren daarna wakker, gingen agressiever spelen en kwamen al snel op voorsprong.  Binnen de minuut na de 1-1 wist Robert een goede pass op Klaas te geven die de vrijstaande Jan karel doel zag treffen; 2-1.

Voor rust werd de score niet verder opgevoerd en was de ruststand 2-1.

Frisia bleef met het oog op de vijfde positie ook na rust de aanval zoeken. Jan Karel en Klaas misten grote kansen, terwijl Jan Karel uit een 1 op 1 situatie voor 3-1 had kunnen zorgen.

Tien minuten voor tijd werd het alsnog 3-1 voor Frisia: Jan Karel maakte een 1 op 1 situatie koelbloedig af uit een dieptepass van keeper Rimar.

Dit werd tevens de einduitslag en kunnen de Frisianen terug kijken op een goede reeks thuiswedstrijden. Uit de 11 thuiswedstrijden wisten de Frisianen maar liefst 8 gewonnen, 2 gelijk en 1 verloren van de kampioen Quick'20 C1.
De L.A.C."Frisia 1883" feliciteert de Oldenzaalders met het behaalde kampioenschap en gaan zaterdag nog 1 keer vlammen in een uitwedstrijd tegen SC Genemuiden C1.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia