Frisia F13: Pinokkio-toernooi Assen - 05-05-2016

Gisteravond mocht iedereen weer zijn wekkertje zetten, maar deze keer wel op een iets andere tijd. De jongens van F13 waren uitgenodigd om mee te doen aan het altijd leuke Pinokkio-toernooi voor F-en E-pupillen bij ACV te Assen. De line-up op het hoofdveld was om 08.10 uur, dus vertrokken we met zn allen om 06.30 (!!) uur vanaf de Magere Weide. Jurre en Jasper waren met vakantie. Luke kwam rechtstreeks vanaf de camping in Wijster, en Houari maakte er met de rest van de familie een leuk uitje van, door met de trein te reizen! Bleven er 8 over welke dus vroeg uit de veren moesten. Omdat een gastspeler die was gevraagd, plotseling toch geen zin had.....vertrokken we uiteindelijk met 7. Madhi, Jonathan, Chris van der Zee, Chris Faber, Justin (van de F10), Rafael en Rowan.
 
Ruim op tijd aanwezig, bakje koffie, omkleden. Vervolgens werden alle deelnemende teams voorgesteld op het hoofdveld, en kon het toernooi beginnen. De eerste wedstrijd was tegen GVAV-Rapiditas. Op het kleine kunstgrasveldje (waar we al onze wedstrijden moesten spelen), was het voor beide teams een kwestie van ‘nog wakker worden’. Uiteindelijk waren wij dat het snelst, en dankzij een doelpunt van Luke wonnen we 1-0.
De tweede wedstrijd was tegen het thuisspelende ACV. Wij hebben er een paar jonge spelers bij, maar ACV had ook een paar ‘kleintjes’ in het team. Ze probeerden het wel, maar waren niet opgewassen tegen het geweld uit Leeuwarden. 5-0 winst! Doelpunten; Chris F, Luke (2x), Jonathan (zijn allereerste!!) en Chris vd Z.
 
Voor de lange pauze nog een wedstrijd, en wel tegen LEO. Deze hadden net als ons een goede start, dus een belangrijke wedstrijd. Wedstrijd was de hele tijd in evenwicht, en kon alle kanten op. Het ging de verkeerde kant op, vlak voor tijd een tegentreffer....0-1 verlies.
 
Nu hadden de jongens een lange pauze, waarin werd gegeten, gedronken, even op het luchtkussen met zn allen, even voetballen uiteraard, en we mochten een soort van penalty-bokaal doen. Iedereen mocht 1 bal trappen, met de bedoeling een van de borden te raken in een groot doel. De punten die je kon halen waren 5, 10, 15 en 20. Iedereen uiteraard mikken op de 20, maar er was maar een die daar in slaagde....Rowan! Rowan penalty-kampioen, en de dag dus al geslaagd!
 
Na de pauze nog twee potjes, waar de tankjes al aardig leeg begonnen te raken door het warme weer. De eerste was tegen Be Quick 1887. De beste ploeg van de dag, kansloos verlies. 3-0
 
De strijd om de derde plaats in de poule, ging uiteindelijk tussen Frisia en Zuidhorn. Waar sommige teams van Frisia al een heel seizoen kansloos zijn tegen de groenen uit Zuidhorn, was het Luke die vlak voor tijd een puntje in de wacht sleepte, door een penalty raak te schieten. 1-1. En daarmee derde geworden!!
 
Een prima prestatie van de jongens. Prijsuitreiking, eerste medaille ooit om de nek, en allemaal blij terug naar Leeuwarden. Toen we de bordjes ‘tot ziens in Assen’ passeerden, lagen de eersten achterin de auto al te slapen...een goed teken.
 
Al met al een prachtige dag. Dank ook aan de ouders, opa’s en oma’s en andere familieleden die er ook voor hadden kunnen kiezen om thuis te blijven op deze mooie bevrijdingsdag, maar er toch waren om de jongens te steunen. KLASSE!
 
M & W

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia