SDS A1-Frisia A2: 0-0 (0-0)

Afgelopen zaterdag 30 april dan de wedstrijd tegen koploper SDS A1. Helaas was ik niet bij de openingswedstrijd tegen SDS A1 thuis. Ik was gevloerd en verbleef toen een poosje in het MCL. We verloren die openingspot met 1-3. Gek om te zeggen, Frisia A2 had al een stijgende lijn te pakken gedurende de voorbereiding en stond toen ook tijdens de bekerwedstrijden redelijk overeind. 
 
Mede gelet op de prestaties van Frisia A2 in deze competitie hebben we al geconstateerd dat we een bovengemiddeld seizoen aan het draaien zijn. Ook kunnen we stellen dat we dit gedaan hebben met 36 spelers, waarvan gemiddeld 9 uit de A2 selectie. (Ik bedenk me ineens dat we meer luxe hebben dan onze hoofdmacht...) Alle gekheid op een stokje, Frisia A2 weet vaak uit het juiste vaatje te tappen wanneer het om koplopers gaat. Zo ook vandaag, we kenden weer vele mutaties, geenszins 
waren we van plan om mee te werken aan een mogelijk feestje in Easterein. SDS A1 kon bij een gunstig verloop tussen LW Zwaluwen A1 en S.C. Stiens A1 namelijk de titel op gaan eisen. Bij verlies van Stiens zouden ze genoeg hebben gehad aan een gelijkspel.
 
Met keeper Daniël in goede vorm, een prachtig verdedigingskoppel in onze as, met Jasper en Jordi die de beide backs bezet hielden, een 4-mans middenveld bestaande uit Daan, Roberto, Leon en Willem, en de aanvallers Stanley (C) en Laurens, gingen wij van start. Hessel was onze supersub en we weten het van Hessel, op vele plekken inzetbaar: zo ook eerst als grensrechter, altijd een lastige klus.
 
De scheidsrechter blies voor de aanvang om 12.00 uur. Mooi was het om te zien dat Frisia A2 vel uit de startblokken kwam. Het was meteen duidelijk, zij wilden ook vandaag weer de progressie tonen die het team heeft gemaakt. Pittige duels werden over en weer gevoerd en gewonnen. Het ging vandaag ergens om. Beide ploegen waren op vele posities op alternatieve wijze ingevuld. Ook hier balans dus. Er waren vele toeschouwers op deze zonovergoten voetbalwedstrijd afgekomen.
 
De eerste helft dus zonder doelpunten, veel spannende momenten en dit afgewisseld door mooie acties over en weer. In de kleedkamer was het onrustig. We wilden het graag in de 2e helft beter gaan doen. Tegelijkertijd waren we dik tevreden over het verloop van de wedstrijd tot dus toe. We schakelden verkapt over naar een formatie waaraan een ieder meer gewend was. Dit met die kanttekening dat het sterke vanuit de eerste helft in takt zou blijven want waarom de verdediging wijzigen terwijl de tegenstander amper gevaarlijk is geweest?
 
De tweede helft ving ongewijzigd aan en Hessel zou zijn opwachting gaan maken. Roberto werd na een kwartier gewisseld. Niet omdat hij leeggestreden was, puur vanwege organisatorische aard. Hij was vaak gevaarlijk in de duels maar in de eindfase niet fortuinlijk. De taktiek pakte tot dusver goed uit: compact verdedigen rond eigen 16 en proberen om Stanley te bereiken in onze punt van de aanval. Stanley hield vaak 2 verdedigers bezig zodat wij bij konden sluiten om verder op te bouwen.
Daan bemoeide zich ook meer met de aanval maar speelde met veel inzet echter helaas niet zijn beste wedstrijd. Dit kan hij volgende week omdraaien want dan komt degradatiekandidaat LSC A2 op bezoek. Ik weet me nog de doelpunten te herinneren van Daan als gelegenheidsspits (2 x). Ook vandaag kreeg Daan de kansen om SDS A1 op de knieën te krijgen. Helaas zonder doelpunt. Frisia A2 was vele malen dicht bij een doelpunt. Ook dachten we aan de kant nog aan een penalty moment. Daan werd gevloerd echter de bal werd buiten de 16 gelegd en de vrije trap die volgde werd teniet gedaan. Ook SDS kwam nog enkele keren dicht bij ons doel. Gelukkig hebben wij Daniël die wederom een groot aandeel had in het verdiende punt uit Easterein. Klasse Daniël! Ook wil ik de rest van ons team een groot compliment geven. Normaliter vind ik 0-0 wedstrijden saai maar dat kon vandaag allerminst gezegd worden. Mooi vinden Wiebren en ik dat, net als de meegereisde toeschouwers (red.). Guus van onze Frisia B2 was erg sterk vandaag om het over zijn broer Jeroen maar niet te hebben. Wat een inzet en wat een weelde om deze knapen bij je in het team te hebben. Laurens was ook flink zijn duels aan het opzoeken en aan het uitvechten. Iedereen nam deel aan de strijd. Ook toonden velen karakter door zo nu en dan een pijntje te verbijten. We hadden immers maar 1 wissel en dat is dan ook de enigste smet op deze wedstrijddag. Vakantie mag natuurlijk genomen worden maar meld dit dan wel van tevoren zoals Ruben en Kees dit hebben gedaan. Een Spanje-ganger heb ik die dag nog gebeld met de vraag waar hij nou was? Dit hoort niet zo net zo min als iemand die te laatkomt zonder dat er even gebeld is. Wij hadden er dan nog iets kunnen regelen en er een tweede wissel bijgehad. Geen excuses voor te bedenken. Laten we ons opmaken voor komende week want dan spelen we de laatste competitiewedstrijd tegen LSC A2.
 
Henk Andy
PS: De meegebrachte versnaperingen voor de mogelijke kampioenen uit Easterein kwam weer uit hun koelkast en viel ten prooi aan onze eigen jongens. De kaart die was geschreven kunnen we misschien volgend weekend op de bus doen want dan valt de beslissing na de slotwedstrijd S.C. Stiens A1-SDS A1 die nu beide op gelijke puntenaantal staan. Frisia A2 heeft het toch weer geflikt om deze competitie weer iets spannender te maken. (LW Zwaluwen A1-Stiens A1 is in 2-5 geeïndigd, red.)

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia