AVC F3G - Frisia F15 (0-5) 4-7

Voordat we overgaan naar de wedstrijd van vandaag blikken we kort terug op de wedstrijd van vorige week tegen Oosterlittens F3. Althans, de wedstrijd die niet plaatsvond. Voor het eerst dit seizoen stonden we compleet aan de start van de wedstrijd maar de tegenstander was letterlijk en figuurlijk in geen velden of wegen te bekennen. Bij navraag bleek dat bij Oosterlittens de wedstrijd nog conform het oude programma in de middag op de agenda stond. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk wat er met deze wedstrijd gaat gebeuren. Voor ons is het echter duidelijk: de overwinning is voor Frisia! Wie stonden er in alle vroegte en kou keurig op tijd op het veld? Juist…

Dan over tot leuke dingen: de uitwedstrijd tegen AVC F3 uit “Seisbierrum”. In alle vroegte werd er verzameld bij Frisia om weer een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan de tour langs voetbalverenigingen in Noordwest Friesland. Op het Sportpark “De Lytse Trije” werd zoals gebruikelijk direct de kantine opgezocht voor de broodnodige dosis cafeïne. Niet alleen de spelers blijken een leuk team te vormen, ook de supporters vormen een hecht team. Waar zou het eindigen als de F15 standaard haar wedstrijden om 16:00u ’s middags zou spelen?!

De weergoden bleken ons zeer gunstig gezind: de buien vielen precies vlak voor de wedstrijd, in de rust én na de wedstrijd. Daartussenin was het genieten geblazen. Op een mooi kunstgrasveld liet Frisia met name voor de rust prachtig voetbal zien. Wie anders dan Tygo had het weer eens op zijn heupen en voor rust nam hij alle goals voor zijn rekening. Vooral de goal uit de corner, over meerdere schijven, is het vermelden meer dan waard. Maar het is vooral leuk om te zien dat ook de andere spelers steeds beter gaan voetballen. Jaro en Max werken zich een slag in de rondte en duiken zonder angst op een bal af, Saïdu heeft duidelijk de ‘drive’ naar voren maar kreeg de bal telkens net niet gelukkig en ook Ryan mengt zich in de duels en werkt hard mee. Daarachter stond Bren op doel en die had in die eerste helft een rustige ochtend maar de ballen die kwamen pakte hij keurig.

Met een 0-5 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht en de sfeer was natuurlijk uitmuntend. Ik benadrukte dat het belangrijk was dit vast te houden en dat als we misschien nog iets beter zouden overspelen we misschien nog wel meer zouden scoren.

Maar van dat hele plan kwam in de 2e helft niets terecht! Al in de eerste 5 minuten scoorde AVC 2 keer en Frisia was geen schim van de eerste helft. Frustraties en onderlinge irritaties namen toe, hier moest verandering in komen. Op dat moment stond de meest ervaren man in ons team op: Nigel nam het team bij de hand en hij scoorde geheel onverwacht op fraaie wijze. De marge was nu weer 4 en dat zorgde voor een iets schappelijkere bloeddruk bij zowel de supporters als ‘coach’. Het vervolg ging gelijk op, maar AVC was duidelijk sterker (mede door een ineens beschikbare wissel) AVC scoorde nog 2 keer, maar Nigel wist nogmaals op een belangrijk moment te scoren waardoor de 4-7 overwinning veilig gesteld kon worden.

Terugkijkend was dit een hele knappe overwinning behaald door het hele team. Ondanks het slechte weer is de zaterdag dan toch altijd een stukje leuker.

 

Tot volgende week!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia