Frisia E1 pakt brons op Bronzen Frisiaan

Vandaag was weer het toernooi waar vaders (en ook sommige moeders heb ik begrepen) heel erg blij mee zijn. Het scheelt ze weer een dagje ronddwalen op rommelmarkten en thuiskomen met artikelen die over een maand weer in de prullenbak liggen. Dan maar een dagje lekker naar het voetbal! 11 tegen 11. 9 spelers van E1 5 spelers van E2. Mooie uitdaging op groot veld. Plensbuien bleven uit, de sfeer was goed, het resultaat ook.

De eerste wedstrijd was tegen GVAV Rapiditas. Binnen een minuut schoot Thom de bal hard op de lat. Hierna moesten we diep gaan om de overwinning uit het vuur te slepen. GVAV bood goede weerstand en het was in de absolute slotfase dat Eldin vanaf rechts naar binnen kwam en de bal over de keeper heen wipte. Eindstand 1-0.

Hierna tegen Drachtster Boys. Afgelopen zaterdag nog een ruime overwinning, maar we wisten dat we over deze tegenstander niet te licht mochten denken. Dit jaar hebben ze het ons vaker enorm lastig gemaakt en ook de E2 van Drachtster Boys is een goed team. Donkere wolken trokken over tijdens de wedstrijd. Kansen aan beide kanten. De 1-0 viel toen er een scrimmage voor het Drachtster doel ontstond. De bal bleef liggen in een plas, werd weggewerkt en later weggekopt. Durk nam de bal met een volley en scoorde een prima goal. De 2-0 kwam van Dennis die alert was toen de keeper de bal los liet. Na rust nog een goede kans voor Boyd, helaas geen goal. Eldin besliste het toen hij een te korte terugspeelbal kon onderscheppen en oog in oog met de keeper koel bleef. 3-0

De laatste poulewedstrijd tegen HFC’15 uit Hoogkerk. Deze wedstrijd begon wat slordig. We kwamen moeilijk in ons spel en hadden moeite met de tegenstander. De linksbuiten brak door, werd neergelegd in de zestien en dus een penalty tegen. De penalty werd toch nog best aardig ingeschoten, maar John wist de bal te keren met een mooie reflex! Na de korte pauze werden we beter. Sierk zette ons op 1-0. Altijd belangrijk voor een aanvaller om even te scoren! Hierna liepen we nog uit via Basten (voorzet vanaf links ingetikt) en Hylke (goal niet kunnen zien omdat mijn zicht helaas geblokkeerd werd).

Lunchpauze. Lekker even aan de soep. Even bijkomen en even een broodje naar binnen werken.

Na de pauze mochten we aantreden tegen FC Emmen. We speelden om een plek in de finale. Emmen speelde sterk en domineerde voor rust de wedstrijd. Ze waren goed aan de bal en wat rustiger dan wij. Duidelijk was te zien dat een aantal speler al wat meer ervaring had op het grote veld en hoe om te gaan met de ruimtes. Verdiend kwamen de Drenten op 1-0 toen de linksbuiten na een lange sprint de bal langs John tikte. Een afstandsschot van Hylke vloog rakelings naast de paal, tot meer kansen kwamen we voor rust niet. Na rust een feller Frisia, toch was Emmen de betere ploeg. We wonnen op het middenveld wel aardig wat duels, tot grote kansen konden we niet komen. Emmen besliste de wedstrijd door de 2-0 te maken. Verder kwamen wij helaas niet.

Teleurstelling. Geen finale, wel een 3e en 4e plekwedstrijd. Wederom tegen Drachtster Boys. Op kunstgras dus zowaar een egaal veld om te bespelen. De Drachtsters waren niet van plan om weer te verliezen en maakte het ons knap lastig. Met veel snelheid en aardig voetbal moesten we echt aan de bak. Een schot ging rakelings voorlangs en van afstand werden ze nog een keer of twee gevaarlijk. Ook wij waren een aantal keer gevaarlijk van afstand, maar zonder succes. Thom was wel succesvol toen hij met een puntertje? Of was het de buitenkant? De bal tegen de touwen wist te krijgen. 1-0. Na rust proberen de voorsprong te behouden en uit te bouwen. Drachtster Boys vocht voor de laatste kansen. Het werd een wedstrijd met de nodige spanning en niet lang voor tijd hadden de gasten een penalty verdiend toen de rappe nummer 3 door Mauro werd gevloerd in de zestien. De scheidsrechter liet doorspelen en dat was in ons voordeel. Via een alles of niets vrije trap werd de laatste bal de zestien ingepompt (waarom stonden wij op de achterlijn te verdedigen?) en leverde nog gevaar op. Het bleef gelukkig voor ons alleen bij gevaar en dus eindige de wedstrijd in 1-0.

De Frisianen speelden zich naar een bronzen medaille. Leuk om te zien was dat er onderling veel gecoacht werd in het veld. Natuurlijk kunnen er nog een hoop dingen beter, maar voor een eerste toernooi op groot veld ben ik tevreden met jullie prestaties. Een dikke pluim voor alle spelers. Vandaag waren dat John, Tycho, Durk, Boyd, Basten, Hylke, Thom, Dennis, Eldin, Mauro, Stijn, Sieger, Sierk en Amos. Goed gedaan jongens!

De uiteindelijke winnaar werd Zuidhorn E1 die in de finale FC Emmen E1 versloeg met 1-0. Naar mijn mening de twee beste ploegen van het toernooi. Gefeliciteerd Zuidhorn!

De nazit werd uiteraard niet vergeten. Grote dank ook weer aan alle vrijwilligers in de organisatie en op de dag zelf. Het was een succesvolle droge dag met veel publiek. Logisch ook, want wie wil nu die eindeloze rommelmarkten af als je ook langs het voetbalveld kunt staan?

De coach

 

Voor de cijfertjes:

Frisia E1 – GVAV Rapiditas E1 1-0
Eldin

Frisia E1 – Drachtster Boys E1 3-0
Durk, Dennis en Eldin

Frisia E1 – HFC’15 E1 3-0
Sierk, Basten en Hylke

Frisia E1 – FC Emmen E1 0-2

Frisia E1 – Drachtster Boys E1 1-0
Thom

Eindstand:

1.       Zuidhorn E1

2.       FC Emmen E1

3.       Frisia E1

4.       Drachtster Boys E1

5.       Olde Veste E1

6.       GVAV Rapiditas E1

7.       HFC’15 E1

8.       Blauw Wit’34 E1

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia