Frisia E1 - Drachtster Boys E1 8-0 (3-0)

Frisia E1 blijft maar winnen

Vandaag moest ondergetekende helaas thuisblijven in verband met ziekte. Mijn taak werd waardig overgenomen door leider Sijmen en assistent Lars. Zij stoomden de jongens van E1 klaar voor de leuke wedstrijd tegen Drachtster Boys E1. Een ploeg waar we de eerste wedstrijd van het seizoen 0-5 van wonnen, maar enkele weken later kansloos met 6-0 verloren in de beker, nog altijd een pijnlijk verlies en dus hadden we nog wat recht te zetten vandaag.

Via meerdere fronten werd ik thuis op de hoogte gehouden van de wedstrijd, waarvoor nog dank. Vanaf het begin waren de Frisianen gretig en gingen we op zoek naar de goal. Dennis maakte na een mooie actie bijna de 1-0, even later was het Hylke die met een schot de paal raakte. Na het beginoffensief kwamen de gasten uit Drachten maar zij stuitten op keeper John en later nog op de onverzettelijke Durk die de bal tot tweemaal toe van de lijn haalde. Het initiatief verschoof weer naar de Frisianen en via Hylke (1-0) en vlak daarna Boyd (2-0) deelden we een figuurlijke tik uit aan de tegenstander. Als we eenmaal los waren dit seizoen, dan bleken we ook amper te stoppen. Vooral de laatste weken. Voor rust kregen we nog een penalty. Dit buitenkansje werd door Hylke verzilverd en dus konden we gaan rusten met een 3-0 voorsprong.

Sijmen en Lars bleven hameren op scherpte om ook na rust lekker door te blijven voetballen op zoek naar doelpunten. 

De concentratie bleef  en de Frisianen gaven gehoor aan de oproep van de coaches. Basten veroverde de bal en via een mooie pass van Hylke kwam de bal bij Thom terecht 4-0. Eldin kopte vervolgens de bal net naast. De volgende kopkans was wel raak. Hylke zette zijn Fries/Rotterdamse voorhoofd achter de bal en knikte verwoestend tegen de netten. 5-0. Waar ging dit eindigen? Drachtster Boys bleef ook aandringen en ze kwamen er een aantal keer goed uit. John pakte nog een goede bal. Een goede pass van onze keeper John kwam terecht bij Thom. Thom maakte een goede actie en speelde Eldin aan. Eldin bleef zoals wel vaker dit seizoen rustig en scoorde de 6-0! Hierna raakte Eldin ook nog de paal! De gasten uit Drachten kregen vervolgens een penalty. Deze werd echter naast geschoten. De 7-0 kwam van de voet van Thom. Een klutsbal kwam voor zijn voeten en een beetje lucky (eigen woorden) schoot hij de bal in de goal. Ook deze tellen.  Boyd raakte later nog maar eens de paal, maar in de rebound was Hylke succesvol en zo eindigde de wedstrijd in een glansrijke 8-0 overwinning voor Frisia E1!

Een geweldige uitslag. Er werd vandaag geconcentreerd en goed gevoetbald. Er staat inmiddels een hecht team  en we hebben ook wat voor elkaar. Allemaal hebben we elkaar nodig om wedstrijden te winnen. Het is mooi om te zien dat we vandaag veel goals kunnen maken en ook nog eens de 0 kunnen houden. Een mooi compliment voor zowel de verdedigers + keeper als de meer aanvallend ingestelde spelers. Hiernaast natuurlijk ook grote dank aan Lars en Sijmen die vandaag hun taak glansrijk uitvoerden, maar nogmaals het grootste compliment gaat naar alle 9 spelers. Jullie hebben fantastisch gespeeld.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia