Leovardia F9 - Frisia F 13

Na een prachtige overwinning vorige week op FVC moesten er nu punten gepakt worden tegen de nummer laatst Leovardia F9. Zonder Rowan, Jurre en Mahdi mochten de resterende 7 spelers het gaan doen: Houari, Luke, Jonathan, Chris van der Zee, Rafael, Chris Faber en Jasper.
 
Half 9 aanwezig, warming-up, en om 09.00 uur konden we los. Jasper was de eerste helft keeper. De jongens van Leovardia waren een stuk groter maar dat deerde de jongens van Frisia niet. Ze voetbalden een prima eerste helft. Een vloeiende aanval leidde tot de 0-1 van Luke en een prachtig schot van Chris van der Zee bracht de stand al heel snel op 0-2. Leovardia probeerde wat terug te doen maar Frisia hield de druk er goed op. Daarbij was er steeds goed verdedigend werk van Houari en Jonathan. We hadden met keeper Jasper voor de wedstrijd even geoefend met uittrappen, en ook dat ging prima, goed gedaan kerel! Een curieus doelpunt van Frisia leidde tot de 0-3 ruststand.  De bal werd overduidelijk met de hand in  het doel van Leovardia gewerkt, maar de scheidsrechter telde hem wel. Dat vonden wij natuurlijk helemaal niet erg.
 
Na de ranja en de yell in de box was de 2e helft een heel ander verhaal. Luke scoorde nog wel de 1-4, na overigens goed doorzetten en een prachtige assist van Jonathan. Maar daarna was het Leovardia wat de klok sloeg. Waar het verdedigen in de 1e helft prima voor elkaar was, was het nu 1 grote gatenkaas. In minder dan 5 minuten tijd stond er ineens 3-4 op het scorebord. Niet veel later hield keeper Rafael een bal van Leovardia met een prachtige redding uit het doel. We weten nog steeds niet of hij het zelf wel door had overigens. Ook daarna had Frisia het nog knap lastig,  Leovardia kwam vaak voor ons doel, maar de gelijkmaker viel steeds net niet. Wel met flink wat geluk, dat moet gezegd worden. Net toen iedereen dacht dat de gelijkmaker niet uit kon blijven, speelde Jonathan de bal naar de geheel vrijstaande Chris Faber die aan een geweldige rush begon. Chris was niet zelfzuchtig en zag Luke vrij staan. Luke kreeg de bal en schoot beheerst de 3-5 binnen, wat gelijk ook de eindstand was. 
 
Na de winterstop een lastige start, maar na 2 winstpartijen achter elkaar gaat het weer de goede kant op jongens! Knap gedaan!
 
Volgende week uit tegen Blauw Wit gaan we weer voor de 3-punter!
 
Marcel/ Willem
 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia