Frisia C1 - Blauw wit C1 (1-1) 2-1

Zaterdag 16 april 2016
Competitie: Frisia C1 - Blauw wit C1 (1-1) 2-1
 
Frisia C1 lijkt definitief afstand te nemen van stadgenoot Blauw wit'34 C1. De Frisianen wonnen zaterdag op eigen veld met 2-1 van stadgenoot Blauw wit C1. Dat betekent alweer de vijfde overwinning na de winterstop van de acht wedstrijden (waaronder nog twee keer gelijk is gespeeld), zodat het stevig op plaats 5 staat en de nummer 6 van de competitie stadgenoot Blauw wit op 6 punten zet
.
Frisia begon aardig aan het duel en hield ondanks een onrustige eerste helft het veldoverwicht, maar de vele kansen werden om zeep geholpen. Het was Frisia dat de klok sloeg en in de 9e minuut via een prima pass van Given ziet Jens 1 op 1 met de Blauw wit keeper komen, maar te gehaast naast schoot.  In de 11e minuut een omschakel moment waarbij de Blauw witters snel eruit kwamen en via de nummer  11 een voorzet op de goed ingelopen rechtsbuiten die dit buitenkansje prima afmaakte; 0-1.
 
Blauw wit had zijn snelle doelpunt en kon zijn tactiek toepassen door ingezakt en compact te gaan spelen.  Met af en toe oogstrelende combinaties probeerde de Frisianen gevaar te stichten voor het doel van Blauw wit en dat gevaar kwam er ook.
Jan Karel was na ruim 23 minuten dichtbij de 1-1, maar zijn kopbal werd makkelijk onderschept door de Blauw wit keeper. Kort hierop kwam Klaas dichtbij het doel, maar zag zijn hakje tot corner verwerkt worden. Een paar minuten daarna was het wel raak. Jens bediende met een voorzet de mee opgekomen Jan Karel. Die tikte in het vijf meter gebied binnen; 1-1.
Blauw wit probeerde daarna de controle over te nemen, maar slaagde daar nauwelijks in. De Frisianen bleven eenvoudig overeind en speelde  vol vertrouwen en op jacht naar de 2-1. 
 
Na rust leek Frisia vrolijk door te gaan. Frisia was binnen twee minuten al gevaarlijk met een schot. Blauw wit had via de nummer 11 in de 6e minuut ineens een enorme kans ,maar de bal schiet voorlangs. Daarna zakte de Blauw wit echter in en kon Frisia weer aan aanvallen denken. Legio kansen en met een beetje meer beleid staan de Frisianen op voorsprong.
Stefan was nog het dichtst bij de 2-1, maar zijn schot werd door de doelman van Blauw wit gered. De Frisianen gingen meer druk zetten en roken de kans op 2-1. Toen na 58 minuten de rechtsachter van Blauw wit getrakteerd werd op rood door natrappen moest er rust bewaard worden om die ene kans door de Blauw wit muur te vinden.
 
Tien minuten voor tijd kon Jan Karel het duel beslissen, maar zag zijn kopbal afgekeurd worden wegens buitenspel. Maar 4 minuten voor tijd besliste Given alsnog het duel in het voordeel van Frisia. Op de rand van de 16 meter wist Given zich vrij te spelen en schiet fantastisch laag in de rechterhoek; 2-1. Met nog in de slotseconden een billen knijp momentje toen Blauw wit een enorme kans in kon schieten, maar keeper Rimar in een geweldige reflex de stand op 2-1 weet te houden. De bevrijding was groot en de Frisianen waren terecht winnaar in deze stadsderby en verstevigen hun 5e positie in de 2e Divisie D.
 
Nog twee competitiewedstrijden te gaan, thuis tegen Enschede en uit tegen Genemuiden. 

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia