Frisia A2-Blauw Wit A2: 1-3 (1-2)

Wedstrijdverslag Frisia A2-Blauw Wit A2: 1-3 (1-2)
 
De hele week is er naar toegeleefd: de 2e missie volbrengen om zo het seizoen nog een mooi staartje te geven. Na de gelukkige overwinning tegen LW Zwaluwen A1 (1-2) afgelopen zaterdag dan nu Blauw Wit thuis. Uit behaalden we een 2-2 gelijk spel. Dat was in een voor ons iets mindere fase en nu steken de meeste van onze spelers in goede vorm. We creëeen makkelijk kansen en scoren in de breedte.
 
Onze A1 kampt met spelersproblemen. Dan is er het geluk dat wij beschikken over vele goede A-junioren. Dit weekend betekent dit voor Frisia A2 dat er met 7 andere spelers aangetreden moet gaan worden waaronder gelukkig ook de Frisia A1 keeper Daniël die een groot aandeel had in de overwinning van vorige week. Om 11.00 uur eerst A1 uitzwaaien - met onze Jeroen, Karen, Roberto en Ousman - voor hun wedstrijd in Oldenzaal tegen Quick 20 A1. Iedere wedstrijd van onze A1 is een finale want spelen om degradatie te voorkomen is hun doel!
 
Samen met Wiebren is er gekozen voor een offensieve opstelling, natuurlijk met meerdere verrassingen. Mooi dat de spelers van onze A3 en B2 ons vandaag weer bijstaan. Zo zijn er met hen in de gelederen meerdere successen geboekt. Hopelijk ook vandaag in deze sleutelwedstrijd.
 
De KNVB scheidsrechter volgde vooral het protocol en blies om 12.00 uur voor het beginsignaal. Het beeld liet een ietwat onwenning veldbezetting zien waarbij de slag op het middenveld veel werd verloren. De linies sloten simpelweg niet op elkaar aan. Dit leverde veel balverlies op, onnauwkeurige passing en vooral irritaties in ons team.  Blauw Wit wist hier wel raad mee en zo viel in de 20e minuut de 0-1. Rustigblijven en terugknokken, dat is standaard ons antwoord want hiertoe zijn wij vaker in staat gebleken. Het gemor en de bijbehorende reacties was wellicht tekenend voor het verdere verloop van de 1e helft. Wederom sloeg Blauw Wit toe en de 0-2 kwam binnen als een mokerslag uit een corner. Een andere invulling van de opstelling was nodig. Ook het stoppen van gemor en negatieve coaching hielp niet mee. Kevan maakte al snel zijn opwachting want het was niet de wedstrijd van onze Shently. Gevoelig als hij is voor de negatieve coaching, het beïnvloedde ook zijn spel en die van het team in negatieve zin. Kevan viel goed in en wij waren op dat moment omgeschakeld naar de ouderwetse 1:4:3:3 formatie. We liepen elkaar minder in de weg en het resulteerde meteen in gevaar. Nog voor de rust was er ruimte genoeg voor Laurens die na een korte dribbel de bal steenhard in de touwen joeg (1-2). Gek genoeg gingen we plotseling weer in de start formatie staan en dat verbaasde mij vooral. Gelukkig kan dan de coaching iets goed doen door dit te signaleren en te corrigeren.
 
Tijdens de rust in de kleedkamer alles behalve rust. Er gingen vele dingen fout. Afgesproken werd dat we met Kees en Laurens vanaf het middenveld zouden voetballen met Just als aanvallende middenvelder.
 
De eerste 20 minuten in de 2e helft had Frisia A2 het beste van het spel. Het leverde nog enkele kansen op met als hoogtepunt een vrije trap die knap door Just werd genomen op rand zestien. De keeper van Blauw Wit reageerde allert en stopte deze bal op stijlvolle wijze. Tja, een oude voetbalwet deed van zich horen: wij het speloverwicht maar zij de goal maken. Zo was het ook 15 minuten voor het einde Blauw Wit dat wederom wist te scoren (1-3). De laatste minuten konden wij het niet opbrengen om de nog een doelpunt te maken. Het was gewoon de wedstrijd van "net-niet". Alles wat Blauw Wit was, had de wil om te winnen. Men was net iets veller dan ons. Normaliter ons eigen wapen kan ik zeggen. 
 
Volgende week zijn we vrij want de oefenwedstrijd tegen Leovardia A1 is door hen afgemeld. Nu is er voor ons ruimte om de wedstrijd tegen SDS A1 voor te bereiden. We naderen het einde van dit mooie seizoen en ik voorspel jullie 1 ding: het kampioenschap is voor ons al lang uit beeld maar gaat nog een verrassende ontknoping krijgen! De bal is rond en wie weet zit er nog een prijsje in...
 
Henk Andy

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia