Frisia E1 ruim langs Zwaagwesteinde E1Op een winderig sportpark de Wieken in De Westereen mochten de talenten van Frisia E1 vandaag aantreden tegen Zwaagwesteinde E1. Na goede prestaties in de eerste klasse mocht deze ploeg het op een hoger niveau proberen. De uitslagen van de wedstrijden worden niet in de stand verwerkt en dus is het feitelijk een oefenwedstrijd, maar ook die willen we uiteraard winnen!

Met de vaste 9 spelers begonnen we om 10.30 op een stevige grasmat en harde wind (eerste helft mee) aan de wedstrijd. De eerste helft was rommelig. Frisia E1 zocht snel de diepte, maar elke diepe bal werd meegenomen door de wind en kwam zo dus niet aan waar het aan moest komen. Het was duidelijk onwennig en af en toe ook slordig. Ruimtes waren klein en de controle van de bal was soms een groter gevecht dan het zou moeten zijn. Toch waren de Frisianen de betere ploeg en via Boyd kwamen we dan ook op een terechte 0-1 voorsprong. Boyd had eerder in de wedstrijd wellicht een penalty verdiend nadat hij gevloerd werd en nam op deze manier positief wraak. Zo zien we dat natuurlijk graag. Frisia bleef gevaarlijk en na mooie steekbal vanaf het middenveld (wie was het?) kon Eldin door naar de goal. Hij bleef weer uiterst kalm en scoorde de 0-2. Eerder had hij ook al 0-2 kunnen maken en ook hij nam dus sportief wraak op zichzelf. Goed gedaan! Zwaagwesteinde kwam er voor rust één keer heel gevaarlijk uit. De focus was teveel naar voren en zo lag er ruimte voor de Readtsjes. Ze kwamen één op één met John, maar een gemikt schot raakte de paal. En zo eindigde een eerste helft met veel doeltrappen, ingooien en enkele blessurebehandeling na wat extra tijd in een 0-2 tussenstand voor Frisia.

In de rust toch wat onvrede. We kunnen veel beter en we moeten dat ook laten zien. De tweede helft spelen we met de wind schuin tegen en dat kan heel vervelend zijn. Ruimtes achter de verdediging niet te groot laten worden en de bal gewoon lekker rond laten gaan was het devies. Uiteraard met als doel om de voorsprong te vergroten.

De tweede helft was al een stuk beter. Zwaagwesteinde kon nauwelijks profiteren van de wind mee. Achterin waren de Frisianen geconcentreerd op een enkel momentje na. Niet lang na rust leek de wedstrijd beslist te worden door Boyd na een goede pass van Basten. Hierna ging onze Dennis zich met het spel bemoeien en wist hij in korte tijd 2 doelpunten erin te schieten op aangeven van Boyd en Basten. Zwaagwesteinde kwam ook na rust één keer zeer gevaarlijk door richting John, maar John bleef rustig en kon de inzet keren. Thom had nog een mooie kans maar durfde het niet aan om zijn linkerbeen aan het werk te zetten waardoor de inzet gekeerd werd. Hylke speelde de tweede helft achterin en kon zo van achteruit de voorhoede voeren met goede passes. Ook deze rol pakt hij prima op. Basten stak vandaag veel energie in het maken van loopacties en was met assists belangrijk voor het team. Tycho en Durk hielden de rust achterin. John moest 50 minuten geconcentreerd blijven en Eldin, Boyd, Dennis en Thom konden voorin lekker hun gang gaan. Eldin scoorde een minuut of 10 voor het einde de 0-6 nadat hij eerder met links al dichtbij was. Het slotakkoord was voor Durk. Zo af en toe schiet hij er eens eentje in en vandaag was dat ook het geval. Een droge schuiver van een afstandje. Keurig gedaan! Eindstand was dus 0-7.

Een betere tweede helft. Het verzet van de thuisploeg leek na de 0-3 gebroken. We hebben geduldig gevoetbald en mooie kansen gecreëerd. De omstandigheden waren niet optimaal en toch hebben we een ruime overwinning geboekt. Bovendien hebben we vandaag elkaar gegund om doelpunten te maken. Eigen succes is misschien wel leuker is, het is niet altijd de beste keuze! Dus daar was ik erg blij mee. Nog even een kort bericht aan Thom. Na afloop was je niet al tevreden over je eigen spel. Ik geef je het volgende mee uit al mijn wijsheden: misschien was het niet je beste wedstrijd van het seizoen. Dat verwacht ik ook niet altijd van je. Iedereen is op zijn eigen manier belangrijk voor het team en soms zit die belangrijkheid hem ook in kleine dingetjes (ruimtes maken voor anderen bijvoorbeeld). Jij bent gewoon belangrijk voor het team en het is daarom ook niet verwonderlijk dat jij volgend jaar voor Cambuur D1 mag spelen. Kritisch zijn op jezelf is goed, maar in een team ben je soms belangrijk zonder op te vallen. Dit geldt voor jullie allemaal. Ik ben blij met jullie.

De coach

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia