Ook bij Frisia 5 heerst angstcultuur

Ja beste lezers en lezeresjes. Het rommelt weer eens binnen het hedendaagse amateurvoetbal. De uitspraken die Johan Derksen deed eerder deze week hebben nogal wat stof doen opwaaien. Volgens Derksen functioneren sommige amateurclubs niet meer, of ze verdwijnen zelfs, vanwege een te groot percentage spelers met een Marokkaanse achtergrond. Een soortgelijk ‘probleem’ doet zich voor bij Het Vijfde. Niet het aantal Marokkanen, Antillianen of Arabieren binnen de selectie vormen het ‘probleem’ maar het aantal spelers met als achternaam ‘De Vries’. Volgens leider Paul Eerhart is het een serieus probleem aan het worden. ‘We hebben drie spelers met als achternaam de Vries binnen onze gelederen, Anne(die liever niet met achternaam genoemd wil worden), Bart en Alex. Het zijn spelers met een opvliegend karakter die de sfeer op de trainingen en wedstrijddagen behoorlijk verzieken.

 

We hebben in het verleden nogal wat spelers met deze achternaam moeten weigeren omdat ze systematisch voor een angstcultuur zorgen. Alleen dit seizoen hebben we al 9 spelers met De Vries als achternaam uit veiligheidsoverwegingen moeten weigeren. Het zijn respectievelijk Jan, Folkert, Anne Sjoerd, Henk, Bram, Freek en Diederik, Floris en Oebele’. We hebben het al moeilijk genoeg met deze drie gasten. We zijn allang blij als Anne, Bart en Alex een keer niet komen trainen of voetballen. Vooral Bart de Vries is een probleemgeval. Het komt meer dan eens voor dat hij de kleedkamer binnenstormt en enkele medespelers zonder opgaaf van reden een flinke stomp in het gezicht verkoopt, dat regelmatig tot ernstige kaakbreuken en inwendige kneuzingen leidt. ‘Om de boel skerp te houe, weest wel” is dan zijn steevaste reactie. Ook Anne weet zich vaak niet te beheersen  in en buiten de kleedkamer. Zijn flauwe grappen en grollen hebben bij ons (de leiders red.) inmiddels een grens bereikt. Laatst was Roderick Zaal jarig, een U2 fan van ‘t eerste uur. Anne gaf hem als verjaardagscadeau een ‘Best Of cd’ van deze Ierse popgroep. Roderick was zeer ontroerd met dit sympathieke gebaar maar de emoties maakte snel plaats voor intense woede toen hij de cd uitpakte en het een ‘Best Of Cd’ te zijn van Udo Jurgens’. Je kunt als speler natuurlijk te ver gaan. Natuurlijk hebben we overwogen om het drietal uit de selectie te zetten. We gooiden het op de fluwelen aanpak. Of het misschien eventueel tot de mogelijkheden behoort om een andere tak van sport zoals badminton of korfbal te overwegen.

 

Het resultaat leidde tot 4 maanden ziektewet en bij Paul Eerhart resulteerde het gesprek zelfs tot een beperkt gezichtsvermogen van 22 procent. Met de wind tegen is mijn gezichtsvermogen slechts 12 procent. Tevens kan medeleider Gerton zijn o zo geliefde hobby pianospelen wel vergeten. Het komt er op neer dat we tot op lengte van dagen tot hen zijn veroordeeld..’ aldus een gedesillusioneerde Paul . Wel hebben we  Anne direct op vakantie gestuurd om eens goed af te koelen. Verplicht een weekje naar Valencia.  Alex de Vries heeft zijn naam inmiddels veranderd in Ted van Driel en sindsdien gedraagt hij zich voorbeeldig.

Hoe dan ook, ondanks deze randverschijnselen werd er afgelopen weken ook gevoetbald en om de sfeer binnen Ut Vijfde  weer optimaal te krijgen bedacht aanvoerder Stephan ten Hoeve een indrukwekkende slogan. De Knop Moet Om, De Frisia Neusjes weer dezelfde kant op, één lente maakt nog geen zwaluw’ u kent het wel. Daar was tegen de thuiswedstrijd tegen Amelandia nog weinig van te merken. Ondanks het spelen op het hoofdveld was dit wellicht de slechtste wedstrijd van het seizoen die echter wel werd gewonnen met 4-1. (doelpuntenmakers Leo, Gerton en Wiebo-die weer in genade is aangenomen bij Het Vijfde). Met scheidsrechter Rooze gaat het inmiddels weer de betere kant op.

 

De dienstdoende scheidsrechter verliet huilend het veld vanwege het vertoonde spel en heeft te kennen gegeven voorlopig niet meer te fluiten-op welk niveau dan ook. ‘Het is voor mij ook zondag en als ik dan ook nog eens een boete krijg omdat ik te laat op het sportcomplex arriveerde en dan ook nog zo’n wedstrijd moet fluiten is voor mij de lol er wel af. Er is voor mij –en er volgt nu een leuke woordspeling- geen fluit meer aan’ aldus een zwaar aangeslagen Rooze.

Afgelopen week tegen Trynwalden moest dan de daadwerkelijke Knop Om. Letterlijk dan. Leider Gerton is namelijk sinds kort in het bezit van een draadloze stereo-installatie en nam dit muziek-speel-apparaat mee naar Trynwalden. Om de sfeer te verhogen werd na elk gemaakt doelpunt een heerlijk meeslepend muziekje ingezet. Ted van Driel, een hartstochtelijk fan van de eerder dit jaar overleden superster Eddy Wally koos voor het hartverscheurende ‘Ik vlieg Uit Een Vliegmasjien’ uit1932. Een monsterhit dat  Eddy voor altijd onsterfelijk zou maken .En Ted moch t zich gelukkig prijzen want Ut Vijfde won met 8-4 en kon derhalve 8 x genieten van deze klassieker. De scheidsrechter was echter niet geheel onder de indruk van Ted’s muziekkeuze en bij 8-4 beklaagde hij zich bij de leiders.

‘Ik fluit hier op zondag ook voor m’n lol en heb een drukke baan en als ik dan 8x binnen anderhalf uur geconfronteerd met deze Eddy Wally is bij mij de grens bereikt. Als jullie nog één keer scoren staak ik de wedstrijd!!’ aldus een aangeslagen scheidsrechter. Ut Vijfde besloot  om het bij deze 8-4 overwinning te houden. Je zou zeggen dat er verbetering , ten opzichte van de wedstrijd tegen Amelandia een week eerder , was ingezet, maar niets was minder waar. De eerste helft werd er nog aardig gecombineerd en vooral sander ‘Boem        Boem ‘ Buma speelde een hoofdrol door in de eerste heft 3x te scoren. Rein Pietert mocht voor het eerst dit seizoen een ‘kopgoal’op zijn naam schrijven en ook Friso maakte zijn eerste doelpunt dit seizoen. Robert jan Wasselaar deed van zich spreken door 2 heerlijke ‘stiffies’te produceren. Wel heeft de heer Wasselaar per direct een corner-verbod opgelegd gekregen. De corners die hij voor z’n rekening nam krijgen ongetwijfeld nog een financieel staartje. Bij aanvang van de wedstrijd beschikte voetbalclub Trynwalden nog over 28 ballen. Nog geen anderhalf uur later moest geconstateerd worden dat er nog slechts één bal over was. Gezien de toestand van deze bal( hij was namelijk al een beetje lek) is besloten uit overmacht om alle wedstrijden die dag op het sportcomplex Trynwalden te annuleren. Mocht u in de straal Oenkerk, Giekerk, Rijperkerk, Drogeham woonachtig zijn en plots oog in oog komt te staan met een zwart-wit gekleurde bal, haal dan niet in, maar bel onmiddellijk de commissaris van voetbalclub Trynwalden.

Ja beste mensen het seizoen nadert het einde en met nog 5 wedstrijden is het kampioenschap nog steeds in zicht. Komende zondag de thuiswedstrijd tegen het immer lastige GAVC.

Wil jij ook eens een verzoeknummertje aanvragen na het scoren van een doelpunt van Ut Vijfde en ben jij nog steeds een meisje én vrijgezel (of bereid dit per ommegaande te worden) stuur dan  opnieuw je CV , recente foto (liefst a4 formaat) en je verzoeknummer naar de redactie van Ut Vijfde en wie weet word jij uitgenodigd bij de wedstrijd Frisia 5 – GAVC 4 op zondag 17 april om half 11!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ted Van D.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia