Frisia 2 - Alcides 2 (1-2) 3-3

Zaterdag 10 april 2016
Competitie: Frisia 2 - Alcides 2 (1-2) 3-3
 
Frisia en Alcides hebben in een levendige wedstrijd in Leeuwarden met 3-3 gelijkgespeeld. Invaller Robbert de Roode van A1 eiste bij zijn invalbeurt een hoofdrol voor zich op door met fantastisch kop doelpunt de 3-3 aan te tekenen. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar aardig in balans. In de beginfase kwam Alcides na 8 minuten al snel op voorsprong omdat de makkelijk gegeven vrije trap door Alcides goed werd afgerond. 
 
Zo hadden beide partijen kansen en golfde het spel op en neer, maar vooralsnog geen doelpunten. Alcides kon tot twee keer toe inkoppen maar keeper Tyrone hield zijn doel goed schoon. De Frisianen deden iets terug maar het aluminium stond succes in de weg. Een buitenspelluchtje bij een afgekeurde Alcides doelpunt waar de trainer in de rust zichtbaar niet mee eens was, maar de scheidsrechter was resoluut in het afkeuren. 
 
Later kwam Fouad goed door in de zestien meter van Alcides en werd gehaakt waar de scheidsrechter liet doorspelen. Een penalty was hier op zijn plaats geweest. Na een prima pass van Fouad op Danny wist deze laatste onberispelijk hard in te schieten. Knap doelpunt en het bracht de stand gelijk:  1-1. Voor de rust evenwicht tussen beide ploegen was denk een terecht spelbeeld, maar Alcides dacht daar anders over. 
 
Een te zachte terugspeelbal in de 45e minuut was een cadeautje , waar Alcides gretig gebruik van maakte en de stand op 1-2 bracht. Maar het was nog niet gebeurd, want de Frisianen lieten het hier niet bij zitten en maakten in de blessuretijd van de eerste helft de 2-2. Milan omzeilde de buitenspel en schoot beheerst binnen tot ongenoegen van de Alcides begeleiding, maar de scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip.
 
Na de rust kwamen de Frisianen goed uit de startblokken en werd Milan na 1 minuut gevloerd rond de 16 meter. Kort hierna was het weer Milan die voor gevaar stichtte maar werd voor buitenspel afgevlagd. Binnen een mum van 10 minuten hadden Danny, Fouad en Milan kansen om de voorsprong te pakken, maar het bleef vooralsnog 2-2. De wedstrijd bleef levendig waarbij het spel op en neer bleef golven. 
 
Alcides had na 64 minuten de 2-3 kunnen maken maar gelukkig stond Jeroen in de weg. De corner hieruit ging maar net over. Het was Alcides die de 2-3 voorsprong pakte na 75 minuten toen de Frisianen even niet opletten. Frisia had echter het laatste woord. De gelijkmaker hing al in de lucht toen Willem met een droge schuiver de bal net corner verwerkt zag worden. Het was Robbert die in de 82e minuut doeltreffend met een kopbal  voor de 3-3 zorgde.
 
Een leuke wedstrijd voor het publiek, spelers en coaches. Aanstaande zondag LSC in Sneek wat interessant is voor de 2e plaats.

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia