Frisia F13-FVC F5

Frisia F13-FVC F5 , 16-04-2016
 
Na een paar verliespartijen op rij, werd het voor de jongens van de F13 wel weer eens tijd voor een mooie (thuis)overwinning. Dat moest dan gebeuren tegen FVC F5, waar we de eerste wedstrijd (uit) met 6-0 hadden verloren. Zonder de afwezige Jonathan en Rowan, mochten de resterende 8 spelers het gaan doen; Mahdi, Houari, Luke, Jurre, Chris van der Zee, Rafael, Chris Faber en Jasper.
 
Half 9 aanwezig, warming-up, en om 09.00 uur konden we los. Chris van der Zee was de eerste helft keeper. Het waaide behoorlijk, en de eerste helft hadden we wind mee. Dit was ook duidelijk te merken. FVC kwam niet van eigen helft, en Frisia hield de druk er goed op. Vele kansen en corners waren het gevolg. Luke maakte de 1-0, en al vrij snel daarna de 2-0. Daar iedereen al dacht om met een twee nul voorsprong de rust in te gaan, maakte Luke het toch nog even spannend door de bal van de doellijn te werken...met de hand. Hands dus, penalty voor FVC. Deze werd echter jammerlijk naast geschoten, waardoor we gelukkig toch met een ruime marge konden gaan rusten. In de rust een keeperswissel. Luke ging keepen, Chris mocht het veld in. Nu waren de rollen omgedraaid en had FVC het grote windvoordeel. Alleen, waar FVC er de eerste helft niet of nauwelijks uit kwam, counterde Frisia wel een paar keer gevaarlijk. Toch was het FVC welke als eerste het net wist te vinden. Jasper speelde iets te hard terug naar Luke, die er net niet goed bij kon.....eigen doelpunt (hoort er ook bij, zal wel vaker gebeuren) en de spanning was terug; 2-1. Daarna had Frisia het even knap lastig, FVC kwam vaak voor ons doel, maar Luke pakte werkelijk alles. Net toen iedereen dacht dat de gelijkmaker niet uit kon blijven, scoorde Frisia. En hoe.....een countergoal uit het boekje. Chris van der Zee en Mahdi onderschepten een FVC-aanval vlak voor ons eigen doel. Chris speelt de bal door op onze andere Chris (Faber), en deze begon aan een rush langs de zijlijn. Twee, drie man voorbij, en vervolgens een goede pass op de geheel vrijstaande Jurre. Jurre schoof de bal heel beheerst in het hoekje. 3-1!! Hiermee bekroonde Jurre zijn fantastische wedstrijd van vandaag, en had hij een cupcake van zijn vader verdiend!! Toen eerst Houari met een vrije trap de lat raakte en Chris F een paar minuten later via een vrije trap de 4-1 binnenschoot, leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want toch kwam FVC nog een keer terug. Vlak voor tijd scoorden ze de 4-2 en de 4-3, maar net toen ze nog een keer aan wilden zetten, floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Punten binnen!!!!
 
Hele mooie wedstrijd vandaag, waarbij het opviel dat werkelijk IEDEREEN keihard heeft gewerkt. Dat is genieten aan de kant, en dan maakt het al weer minder uit of je dan wint of verliest (al is winnen wel ‘lekker’). Gefeliciteerd jongens, op naar volgende week!!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia