09-04-2016 - Tzum F1 - Frisia F15 19-2

9 april 2016 - Tzum F1 - Frisia F15 19-2

 

Zaterdag 9 april stond de uitwedstrijd tegen koploper Tzum F1 op het programma. Na de ietwat onverdiende thuisnederlaag (3-4) van vorige week tegen Franeker waren de kansen op punten tegen deze tegenstander niet heel groot.

Dat meerdere wegen naar Rome leiden, kan ook net zo goed gezegd worden voor Tzum. Nog maar net buiten Leeuwarden scheidden de eerste wegen al. En nadat in Franeker een tweede splitsing in de groep was ontstaan, werd het spannend wie uiteindelijk toch op de tijd het sportpark ‘It Lyntsjepark’ zou bereiken. Ondanks allerlei wegwerkzaamheden was uiteindelijk toch iedereen op tijd aanwezig.

Saïdu was er niet maar met Daniel, de broer van Thomas, erbij beschikten we toch voor het eerst over een wissel.

Klokslag 9:00u klonk het fluitsignaal en de wedstrijd ging direct los en al binnen de minuut lag de bal  in ons doel! Een snelle rekensom leerde dat bij dit tempo een monsterscore in het verschiet lag. Zo hard ging het gelukkig niet, zo snel als dat we achter kwamen, zo snel stond het ook weer gelijk. Wie anders dan Tygo wist met een mooie dribbel en dito afronding de stand gelijk te maken. Daarna werd het snel 3-1 voor de thuisploeg maar na weer een treffer van Tygo was het na ca. 10 minuten voetbal knap 3-2. De coach (lees: ikzelf) was in de veronderstelling dat Tzum dit seizoen nog geen tegentreffer(s) tegen had gekregen, dit bleek niet helemaal juist. Tzum had in de voorgaande 4 wedstrijden ‘al’ 3 keer eerder een tegengoal gehad, dat maakt het echter niet minder knap dat wij er toch al 2 hadden gemaakt.

In het restant van de eerste helft liep Tzum verder uit naar 7-2. Het leeftijdsverschil van een aantal jongen deed ons de das om. Hier was simpelweg niet tegen te verdedigen en dit was in de rust dan ook het onderwerp van gesprek. Toch gingen we proberen er nog minimaal 1 te maken en er werd afgesproken dat de 20 tegengoals niet gehaald zou worden.

Met Bren de 2e helft op het doel bleek al snel dat dat nog een hele opgave ging worden. De ene  na de andere bal vloog met soms duizelingwekkende snelheid bij Bren om z’n oren. Een van deze ballen in het gezicht of in de maag had ongetwijfeld een bezoekje aan de spoedeisende hulp opgeleverd.

De teller bleef uiteindelijk steken op 19…de 20 was dus niet gehaald. Jammer maar helaas, dit team was duidelijk een maatje te groot. Daniel bedankt voor het meedoen en tot volgende week!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia