02-04-2016 - Frisia F15 - Franeker F6 3-4

2 april 2016 - Frisia F15 - Franeker F6 3-4

 

Zaterdag 2 april stond de tweede thuiswedstrijd op het programma. Vorige week werd er, uit, knap 2-2 gelijk gespeeld tegen de lastige tegenstander Oosterlittens F3.

We mochten weer aantreden op het voor ons bekende ‘korfbalveld’. De eerste wedstrijd op dit veld was voor ons goed afgelopen dus we hadden er vertrouwen in. Daarnaast kwam de F6 van Franeker op bezoek; even wat statistieken van hun op dat moment: 3 gespeeld, 3 verloren, 0 doelpunten voor, 24 doelpunten tegen…hier lagen duidelijk kansen.

Aanvankelijk leken we voor het eerst een complete selectie te hebben, echter werd Thomas op het laatste moment ingevlogen in de F6 in verband met een te kort aan spelers. Dit betekende wederom 7 man in de basis zonder wissels. Bren was hersteld van z’n enkel en verder stond iedereen weer te trappelen!

Op een ook voor ouders zeer schappelijke tijd van 10:15u werd er afgetrapt door Franeker. Zowel van de uit- als thuisploeg was de supportersopkomst zeer groot! Langs de zijlijn stond het met gemak één rij dik. En de uitsupporters konden al heel snel, voor het eerst deze competitie, juichen! Binnen enkele minuten lag de bal achter onze keeper Jaro. En ook de 0-2 liet niet lang op zich wachten.

Was Franeker nou zo goed? In het begin van de wedstrijd wel maar Frisia begon beter en beter te voetballen in de 1e helft. Via enkele mooie aanvallen kwamen we enkele keren dicht bij het doel, maar telkens konden we het laatste beslissende schot niet geven. Het spel golfde heen en weer en zowel als Frisia als Franeker wisten beide nog te scoren voor rust: 1-3 ruststand.

Na de limo was het tijd voor revanche. We stonden achter maar dit hoefden we niet te verliezen. Ryan nam plaats in het doel en verder bleef de opstelling gelijk: Tygo en Veyis onze snelle dribbelaars. Saïd de man van de fluwelen pass, Max onze harde werker, Jaro en Bren onze stormrammen in de verdediging. Maar de posities kunnen ook zo weer omgedraaid zijn :-D

De 2e helft was duidelijk voor Frisia. Wij waren continue in de aanval en waren duidelijk beter ondanks dat Franeker maar liefst 3 wissels tot z’n beschikking had. Tygo maakte z’n 2e doelpunt van de wedstrijd maar kort daarna kwam Franeker op 2-4. Na de aansluitingstreffer van Saïd werden de laatste 10 minuten bloedstollend. De ene na de andere aanval werd ingezet richting het doel van Franeker, maar het was zo’n wedstrijd: de bal wilde er maar niet in! Ondanks verwoede pogingen bleef het daardoor 3-4.

Helaas verloren dus, maar een overwinning voor het voetbal én de neutrale toeschouwer (maar die was er niet). Volgende week staat de loodzware uitwedstrijd tegen Tzum F1 op het programma: 4 gespeeld, 4 gewonnen, 44 doelpunten voor en slechts 3 tegen…slik. Neemt niet weg dat we er weer vol voor gaan!

 

Tot volgende week!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia