18-3-2016 - Tzummarum F2 - Frisia F15 11-1

18 maart 2016 - Tzummarum F2 - Frisia F15    11-1

 

Zaterdag 18 maart stond de eerste uitwedstrijd van dit seizoen op het programma. En wel naar het altijd mooie Tzummarum om daar aan te treden tegen de F2. Iedereen was keurig op tijd aanwezig zodat we mooi op tijd aanwezig waren op het sportcomplex aan de ‘Vogels' Tún’.

Bren kon niet meedoen als gevolg van een gekneusde enkel. Gelukkig stond Jaro te trappelen om voor de eerste keer mee te doen. Verder was het team compleet. Terwijl de ouders rustig genoten van een bakje koffie deden de spelers hun warming-up in de speeltuin. Wat is er leuker dan klimmen en klauteren op een glijbaan!

Op de zeer schappelijke tijd van 10:00u werd er afgetrapt op het hoofdveld (volgens Google Maps zijn er volgens mij 2 velden, maar dat ter zijde). Al direct bij de aftrap bleek dat dit een tegenstander van formaat zou zijn. Enkele lange, stevige, jongens vielen direct op. Het spel speelde zich de eerste minuten af op de helft van Frisia en het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt viel: 1-0 voor Tzummarum. Ook daarna bleef Tzummarum de sterkere partij maar toch wist Frisia in een mooie tegenaanval zowaar gelijk te maken: Saidu wist de bal uit een, op het oog, onmogelijke hoek in het doel te krijgen! Een spannende wedstrijd leek even in het verschiet te liggen.

Toch viel het voor onze handige dribbelaars Veyis en Tygo niet mee om de boomlange spelers van Tzuammarum te omzeilen. Keer op keer werden ze met het nodige duw en trekwerk van de bal gezet.

Een enkele keer konden we voor het thuisdoel opduiken maar vaak net zo snel stond Tzuammarum weer voor het doel van Frisia. Daarbij moest keeper Ryan soms snel vanachter het doel zijn post nog innemen :-D. Ondanks het harde werk van het hele team wist Tzummarum nog 3 keer te scoren voor de rust, waardoor we met 4-1 achter aan de limonade gingen.

In de 2e helft kwam Veyis op het doel. We wisten al dat Tzuammarum voetballend misschien wel ietsje sterker was, maar ook qua conditie en concentratie waren ze een maatje te groot. De doelpunten volgden elkaar dan ook snel op en Frisia was helaas niet bij machte om daar iets tegenin te brengen. De 2e helft was dan ook vooral eenrichtingsverkeer en uiteindelijk stond er 11-1 op het scorebord.
Helaas verloren, maar ook dat hoort bij het spelletje. Toch heeft iedereen zijn best gedaan en met een beetje geluk hadden we nog wel een paar goaltjes kunnen maken.

De volgende wedstrijd is de inhaalwedstrijd uit tegen Oosterlittens F3. Ik ben er zelf niet bij, maar ik wens jullie alvast heel veel succes!

Afdrukken

Dijkstra
Textielstra
Adrenna
Veltman Footer
Ing
Vos 2

Contact

  • Contactgegevens
  • Routebeschrijving
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Inloggen / uitloggen

Volg Frisia